به گزارش مشرق، حمله انتحاری گروهک موسوم به «جیش العدل» به اتوبوس حامل پاسداران سپاه انقلاب اسلامی، موجی از اعتراض به پاکستان را در میان مسئولان و رسانههای داخلی برانگیخت. در این خصوص چند نکته قابل ذکر است؛
اواخر آذرماه امسال، وزارت خارجه پاکستان در اعتراض به حمله تروریستها از داخل ایران به مرزبانان پاکستانی، سفیر ایران را احضار کرده و از تهران خواست تا برای نابودی این گروهکها که به امنیت دو کشور ضربه میزنند، به صورت فوری اقدام نمایند. چنین رویدادی نشان میدهد که پاکستان حتی با کمکاریهایش در برقراری امنیت، خود نیز در حال هزینهدادن است.
بیشتر بخوانید:
سردار پاکپور: سرنخ عوامل حادثه زاهدان یک «زن» بود/ حضور دو پاکستانی در تیم ترور
نتایج منفی سفر بن سلمان به پاکستان
ایران و پاکستان همسایه هستند. قطعا مطلوب پاکستان نیست که این همسایگی دچار خدشه شود. عدم همراهی موثر اسلامآباد با ریاض در جنگ یمن، دلایل مختلفی دارد که قطعا یکی از آنها، احتساب ملاحظات ایران از سوی پاکستان بود. لذا به سود هر دو کشور است که این همسایگی را حفاظت و حراست کنند.
مطالبات ایران از پاکستان در حوزه امنیتسازی در مرزها کاملا بهحق است. در چنین ماجراهای تلخی، به این بهانه که بازیگرانی در پی مخدوشسازی روابط دو کشور هستند، نمیتوان بار مسئولیت را از دوش پاکستان برداشت. اما این بهمعنای ندیدن معادلات کلانتر نیست. اگر بپذیریم که عربستان در پی طراحی تنش در روابط تهران-اسلامآباد است، ضمن مطالبه جدی از پاکستان، باید طوری گام برداشت و سخن راند که بازیگر سوم که عربستان است، به اهدافش نرسد. افزایش همکاریهای عملیاتی واطلاعاتی، احتمالا مهمترین کار است.
منبع: کانال اندیشکده راهبردی تبیین