به گزارش مشرق، سعید سلطانی در گفتوگو با فارس ضمن انتقاد از سیاستهای دولت در حوزه دامداری کشور اظهار داشت: در حوزه دامداری معتقدم نوع سیاستگذاری و حمایتهای دولت کارساز نبوده و به تضعیف بیش از بیش بخش دامداری منجر شده است.
وی ادامه داد: حمایت توأمان از مصرفکننده و تولیدکننده ضمن تقویت زیرساختهای تولیدی و شبکه توزیعی کشور مستلزم طرح جامعی است که به جزء جزء الزامات در آن پرداخته شده و برای گذر از محدودیتها چارهاندیشی شده باشد.
وی افزود: ایران در تولید گوشت دامی خودکفاست و نیازی به واردات گوشت یخ زده بی کیفیت از کشورهای دیگر ندارد بنابراین سیاستهای دولت باید مبتنی بر صیانت از حقوق مصرفکننده و حمایت از تولید داخل باشد در حالی که در عمل چیزی غیر از این را شاهد هستیم.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای دامداران کشور حفظ تولید را به منزله حفظ اشتغال و بهبود فضای اشتغال برشمرد و گفت: اگر دولت در بحث خرید تضمینی متعهد به تعهدات خود بود که بالطبع نوسان قیمت ارز نمیتوانست در قیمت گوشت تأثیری داشته باشد که منجر به افزایش قیمت گوشت شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر گوسفند صادارتی ایران به جهت کیفیت بالا تا دو برابر قیمت داخل در کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله امارات به فروش میرسد که بالطبع توجیه مناسبی برای صادرات تلقی میشود اما باید توجه داشت که تداوم این روند به منزله شکست تولید و فشار روزافزون به لحاظ هزینه و آسیب جدی بر مصرفکننده خواهد بود.
وی تصریح کرد: در صورتی که مطابق مصوبات اتحادیههای تعاونی مستقیماً امتیاز واردات گوشت و صادرات گوسفند زنده را عهدهدار باشند قاعدتاً امکان کنترل بازار با هدف حمایت توأمان از تولیدکننده و مصرفکننده وجود دارد در غیر اینصورت عملاً باید منتظر حضور واسطهگران در بازار صادرات گوسفند و تبعات آن باید بود.
سلطانی ضمن تأکید بر اینکه اتحادیه متعهد به تنظیم بازار گوشت است، اظهار داشت: در صورتی که دولت مطابق مصوبات امتیاز بازار واردات و صادرات گوسفند و گوشت را به اتحادیه مربوطه واگذار کند، دست بسیاری از واسطهگران و دلالان از بازار گوشت کوتاه و قیمتها کنترل و واقعی میشود.
وی با اشاره به اینکه اهم هزینههای در حوزه دامداری را خوراک دام تشکیل میدهد، افزود: در حال حاضر بخش اعظمی از خوراک دام و نهادههای دامی از خارج تأمین میشود که بالطبع به عنوان یک عامل افزایشی در بحث هزینهها سبب رشد قیمت تمام شده گوشت میشود.
وی ادامه داد: بررسیها حاکی است با افزایش بهای نهادههای دامی و خوراک دامها به خصوص یونجه که هیچ ربطی به ارز ندارد هم افزایش مییابد و تنش قیمتی در بازار گوشت را سبب میشود.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای دامداران کشور گفت: در برآورد صحیح از افزایش قیمت گوشت باید اعتراف کنیم حتی با قیمت فعلی هم قیمت گوشت تولید داخل به نسبت تورم افزایش نداشته است به عبارتی دامدار در شرایط موجود هم به جهت برقراری تعادل بین قیمت گوشت و هزینهها هنوز با مشکل مواجه است.
وی با اشاره به رشد ۱۱۴ درصدی قیمت گوشت وارداتی، تصریح کرد: دلیل افزایش قیمت گوشت سردخانهای وارداتی، دخالت واسطهگران و دلالان در بحث واردات و توزیع گوشت وارداتی است که عموماً نظارت بر فرآیند فعالیتی آنها نیز ممکن نیست.
وی ضمن تأکید بر اینکه دولت در حمایت از دامداران هیچ تمهیدی نیاندیشیده است، تصریح کرد: قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها اعتبار حدود دو میلیون تن نهاده دامی در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام قرار گرفت که در صورت تغییر قیمت نهادههای دامی، نهاده مورد نیاز دامداران را تأمین و توزیع کنند که متأسفانه جدا شدن شرکت پشتیبانی از بخش دامداری و پیوستن این شرکت به بخش بازرگانی، سبب شد تا از نهاده انبار شده برای تعدیل بازار هزینه نکنند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه شرکت پشتیبانی که با اعتبار دو میلیون تن نهاده دامی، نهاده حمایتی را خریداری و انبار کرده بود امروز در کمال ناباوری با نگاهی واسطهگری به قیمت آزاد و معادل قیمت دلالان نهادهای خریداری شده را در بازار عرضه میکند در حالی که هیچ کس این شرکت را مورد بازخواست هم قرار نمیدهد.
کد خبر 93979
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۷
- ۰ نظر
- چاپ
مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای دامداران ایران گفت: قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها اعتبار حدود دو میلیون تن نهاده دامی در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام قرار گرفت که جدایی آن از بخش کشاورزی سبب شده این نهادهها به قیمت آزاد در بازار عرضه شود.