کد خبر 940047
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵
مجوز ویژه؛ سپاه به «مبارزه با قاچاق» ورود کرد/ حقوق صیادان محفوظ هست

جانشین قرارگاه ثارالله می‌گوید مجوز ورود سپاه به موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز قطعاً با توجه به تجربیات درخشان سپاه در زمینه‌های مشابه به این نهاد داده شده است.

به گزارش مشرق، «کمبود ماهی در بازار، حتی در بازار بندرعباس»؛ این جمله از آن دست جمله‌هایی است که هم موجب تعجب و هم افسوس مردم عزیز ایران اسلامی می‌شود.

با وجود اینکه استان هرمزگان از ۲ هزار و ۲۳۷ کیلومتر ساحل برخوردار است، اما بازار شهرهای مختلف این استان طی ماه‌ها و سال‌های اخیر به شدت با کمبود ماهی روبرو بوده است؛ کمبودی که منجر به افزایش چند ده درصدی قیمت ماهی در سراسر کشور شده است.
بیشتر بخوانید:
از سوی استانداری هرمزگان، سازمان شیلات و وزارت جهاد کشاورزی، دلایل زیادی برای وضعیت نامناسب ماهی در استان هرمزگان بیان شده است.

اما صحبت‌های یک فرمانده ارشد نظامی در روز ۲۶ بهمن ابعاد جدیدی از دلایل بروز این وضعیت نامناسب را روشن ساخت. سرلشکر پاسدار «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه که در جمع جهادگران بسیجی صحبت می‌کرد، ضمن انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به وضعیت صیادی و ماهی‌گیری در خلیج فارس گفت: متاسفانه امروز به کشتی‌های چینی مجوز می‌دهند که در سواحل خلیج فارس ماهی بگیرند و از طرفی مردم محروم و بیچاره آن منطقه باید قایق‌هایشان را پارک کنند و ماهی‌گیری خارجی‌ها را نگاه کنند.
 

تشریح تخلف

یک روز بعد، سردار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه نیز که در مراسم اکران مستند «دریا بست» در بندرعباس سخن می‌گفت، به صورتی شفاف‌تر، دلایل وضعیت پیش آمده را بیان کرد.

وی گفت: «بخشی از صید سه فروند از کشتی‌های چینی همین امشب در بندر شهید باهنر تخلیه شد. کانتینرها را می‌ببندند و به خارج از کشور می‌فرستند. زمانی که قایق‌ها در جاسک صید نمی‌کنند و در بازار ماهی‌فروشانِ بندرعباس، جاسک و قشم، ماهی گیر نمی‌آید، چطور می‌گوییم که ماهی‌های صید شده توسط این کشتی‌ها به داخل کشور ارسال می‌شود؟ ما تنها با کشتی‌های چینی برخورد نمی‌کنیم با هر کشتی که نان ساحل نشینان و صیادان را بگیرد چه کشتی چینی چه ایرانی اگر ماهی‌ها را به خارج از کشور ببرند برخورد می‌کنیم. باورم شده است مافیایی پشت این صیدها وجود دارد. باور کنیم این صیدها به صورت منجمد شده توسط کانتینرها به خارج از کشور ارسال می‌شود. مستنداتی داریم که اگر لازم شد نشان خواهیم داد. در این قضیه خلافی صورت گرفته است و وجود دارد. در خلیج فارس اگر برای لنج ها، صید تِرال ممنوع باشد، طبیعتاً روی به قاچاق و صیدهای غیرمجاز می‌آورد. زمانیکه تمام درب‌ها را به روی آن‌ها می‌بندید و راهی ندارند، قاچاق سوخت و مواد مخدر می‌کنند. زمانیکه در شهر جستجو می‌کنیم ماهی پیدا نمی‌شود، اما مسئولان اعلام می‌کنند این ماهی در کشور تخلیه می‌شود. اگر این همه کشتی صید می‌کنند و در ساحل کشور تخلیه می‌شود چرا ماهی در بازار وجود ندارد»؟

 

همکاری با قوه قضاییه

سردار تنگسیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود در آن مراسم گفت: همراه فرمانده کل سپاه به جاسک سفر کردیم زمانی که قایق‌های وارو شده صیادان جاسکی را دیدیم سرلشکر جعفری فوق العاده متاثر شد. نمی‌توانیم در مقابل این ظلم‌ها سکوت کنیم. سپاه به تنهایی اقدام به توقیف کشتی‌های صنعتی متخلف صیادی نمی‌کند بلکه با همکاری قوه قضائیه این اقدام‌ها صورت می‌گیرد. از حق و حقوق صیادان دفاع خواهیم کرد و فرمانده کل سپاه تدبیر کرده اند و محکم پای این موضوع هستیم و اجازه ضایع شدن حق و حقوق صیادان و ساحل نشینان هستیم.

آیا طبیعی است؟

سردار «امیرعلی حاجی‌زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سومین مقام نظامی سپاه بود که در خصوص این معضل صحبت کرد. او در روز ۵ اسفند و در جریان برگزاری چهارمین همایش علمی سلمان فارسی گفت: در سواحل خلیج فارس و مکران امروز می‌بینیم که به یکباره تعداد زیادی از ماهی‌گیران این مناطق بیکار شدند و قایق‌های ماهیگیری را خود را به حالت وارونه در آب گذاشته‌اند. آن وقت کسانی می‌روند و قرارداد می‌بندند و به‌صورت صنعتی ماهیگیری را راه می‌اندازند. من اطلاع دارم که همین الان خیلی از کارگران کارخانه‌های تولید کنسرو تن ماهی در حال بیکار شدن هستند. اینکه کشوری مثل امارات می‌آید خوراک ماهی‌های سواحل ما را با پول گزاف از ما می‌خرد و آن را با خود می‌برد و به بیابان می‌ریزد، آیا طبیعی است؟ آیا این‌ها نمی‌تواند در حوزه فعالیت دشمن قرار بگیرد؟

اطمینان به عملکرد سپاه

آثار ورود سپاه به ماجرای صید و تجارت غیرقانونی ماهی در خلیج فارس طی روزها، هفته‌ها و ماه‌های آینده روشن می‌شود، اما به نظر می‌رسد عملکرد کوتاه‌مدت سپاه در این عرصه، توانسته است نظر مثبت سایر نهادهای مسئول را هم جلب کند. «اعطای مجوز ویژه به سپاه برای ورود به مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مناطق دریایی»، خبری بود که سه روز پیش وزیر کشور آن را رسانه‌‎ای کرد.

«عبدالرضا رحمانی فضلی» روز ۲ اسفند در حاشیه «نشست بررسی قاچاق کالا و کالاهای اساسی» در جمع خبرنگاران گفت: اخیراً مجوزی به سپاه داده شده که به صورت ویژه در مناطق دریایی ورود کند. مقرر است سپاه با قاچاق کالا و ارز مبارزه کند. گزارشی را سپاه امروز ارائه داد که با نیروی انتظامی و ارتش و فرماندهی کل هماهنگی لازم را انجام داده اند و هفته آینده اجرا می‌شود.

سپاه وقتی تخلف آشکاری را در کشور می‌بیند نمی‌تواند ساکت بماند

در همین رابطه سردار «اسماعیل کوثری» جانشین قرارگاه ثارالله سپاه اظهار کرد: سپاه وقتی تخلف آشکاری را در کشور می‌بیند نمی‌تواند ساکت بماند.

وی با بیان اینکه مجوز ورود سپاه به موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز قطعاً با توجه به تجربیات درخشان سپاه در زمینه‌های مشابه به این نهاد داده شده است، عنوان کرد: با عنایت به اِشراف اطلاعاتی سپاه و همچنین با درنظر گرفتن همکاری تنگاتنگ مردم با نیروهای بسیج در سراسر کشور، امید است که از این به بعد قدرت ایران را در موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به گذشته چند برابر شود.

سخن پایانی

در پایان به نظر می‌رسد همانطور که سپاه، امنیت را در مرزهای جنوب‌شرق و شمال‌غرب کشور مردم‌پایه کرد و شکلی دائمی به امنیت در این مناطق بخشید، این بار نیز سپاه در زمینه برخورد و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حساب ویژه‌ای روی مردم باز کرده است. مردمی که نشان داده‌اند اگر به آن‌ها اطمینان شود، می‌توانند غیرممکن‌ها را ممکن کنند.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ناشناس IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
    13 0
    اگر این کارانجام شود وجلو قاچاق مواد غذایی ازکشور گرفته شودکمک بزرگی به معیشت مردم میشودخدا قوت سپاهیان دلاور .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس