مصدومان چهارشنبه سوری

چهارشنبه‌سوری با برخوردهای نسنجیده از یک آیین ملی تبدیل به یک بحران وروز پرحادثه شده است و اغلب وسایل آتش‌بازی و غیراستاندارد از چین وارد می‌شود و فقط یک شرکت داخلی به تولیدوسایل استاندارد می‌پردازد.

به گزارش مشرق به نقل از وزارت بهداشت، دکتر گلمکانی - سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت، با اشاره به جنبه‌های منفی برخوردهای سلبی با جشن چهارشنبه‌سوری، خواستار رویکرد مثبت مسولان و نهادها به آن شد و اظهار کرد: برگزاری چهارشنبه‌سوری به عنوان یک جشن ملی به صورت ایمن، یک فرصت مطلوب برای افزایش نشاط اجتماعی است و باید با فراهم آوردن زمینه‌ها، آموزش و فرهنگ‌سازی همگانی و با استفاده از ظرفیت‌های گوناگون به ویژه صدا و سیما از معایب و خطرات آن کاست.

در ادامه دکتر محمدجواد فاطمی - عضو هیات علمی دانشگاه و انجمن حمایت از بیماران سوخته، به تببین دلایل وقوع سوختگی در ایران و روزهای منتهی به چهارشنبه آخر سال پرداخت و گفت: عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این قضیه دخیل هستند. به طوریکه شیوع آن در میان اقشار و جوامع کم‌درآمد بیش‌تر است.

بیشتر بخوانید:

هپی مپی ، فروشگاه اینترنتی برای آتش بازی

این فوق‌تخصص جراحی پلاستیک با پرداختن به مسئله پیش‌گیری و کارآمدی آن افزود: پیش‌گیری به دو صورت فعال و غیرفعال است که پیش‌گیری غیرفعال کم‌تر مبتنی بر دخالت انسانی است، بسیار کارآمدتر است.

وی گفت: روش‌هایی مانند نصب و پیش‌بینی امکانات پیش‌گیری از سوختگی و اطفای حریق و سامانه‌های اعلام و پایش کنترل آتش‌سوزی در ساختمان‌ها که در ایران به دلیل مسائل اقتصادی (علی‌رغم کارآمدی پسینی و کاهش هزینه‌های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و... مترتب بر سوختگی‌ها) کم‌تر به پیش‌گیری غیرفعال پرداخته شده است. پس باید باید به آموزش و فرهنگ‌سازی، یعنی پیش‌گیری فعال در این زمینه توجه کنیم. چرا که متاسفانه فقر فرهنگی به افزایش این مساله دامن زده است.

فاطمی ادامه داد: چهارشنبه‌سوری با برخوردهای نسنجیده و سلبی در سال‌های اخیر از یک آیین ملی تبدیل به یک بحران و روز ترسناک و پرحادثه شده است. اغلب وسایل آتش‌بازی و غیراستاندارد از چین وارد می‌شود و فقط یک شرکت داخلی به تولید وسایل استاندارد آتش‌بازی می‌پردازد و خوشبختانه فروشگاه‌های مجاز فراوانی نیز در سطح کشور وجود دارد. دو شرکت نیز به واردات وسایل استاندارد می‌پردازند. این‌ها سایت‌های آموزشی خوب با اطلاعات مفید، قابل فهم و استفاده مناسبی نیز دارند.

عضو انجمن بیماران سوخته سپس آمارهایی را در خصوص سوختگی‌های چهارشنبه‌سوری سال 1396 در یکی از بیمارستان‌های تهران ارایه کرد و چنین نتیجه گرفت: علت شایع و اصلی سوختگی‌ها در چهارشنبه‌سوری سال 1396 در این بیمارستان، استفاده از مواد محترقه به ویژه غیرمجاز و دست‌ساز بود و بیش‌تر افراد مرد، بالای 21 سال و تحصیلات دیپلم و پایین‌تر را در بر می‌گرفت.

در پایان سعاده عجمی، طراح و مدیر پویش برای پیش‌گیری از سوختگی در چهارشنبه‌سوری با شعار "یک نفرهم زیاده" به ارایه گزارشی درباره پویش، برنامه‌ها و پیش‌بینی‌های آن برای چهارشنبه‌سوری 1397 با مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی و ارایه اطلاعات و آمار لازم پرداخت که مهم‌ترین بخش آن آموزش، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی از طریق امکانات اطلاع‌رسانی و تبلیعات محیطی شهرداری و صدا و سیما و دوری از برخوردهای سلبی بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس