کد خبر 942780
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۵
در آستان عدالت

با انتصاب حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رییسی توسط رهبر انقلاب فصل جدیدی در فسادستیزی در قوه قضاییه آغاز می‌شود.

به گزارش مشرق، پس از گذشت قریب ۱۰ سال، اکنون فصلی جدید در دستگاه عدلیه کشور آغاز شده است؛ ردای سکانداری قوه‌قضاییه از آیت‌الله آملی لاریجانی به حجت‌الاسلام سیدابراهیم رییسی منتقل شده و حال انتظار می‌رود، روند مبارزه با ویژه‌خواران به‌طور توقف ناپذیرتری پیش برود. قاطبه چهره‌های سیاسی، فارغ از سلیقه فکری و جناحی، با آغوش باز به استقبال این تغییر رفته‌اند؛ امری که یقیناً تسهیل کننده روند مبارزه یاد شده است.
بیشتر بخوانید:

روز ۱۶ اسفندماه رهبر انقلاب در حکمی حجت‌الاسلام سیدابراهیم رییسی را به‌عنوان رییس جدید قوه‌قضاییه منصوب کردند. رییسی، ششمین سکاندار قوه‌قضاییه پس از آیت‌الله بهشتی، آیت‌الله موسوی اردبیلی، آیت‌الله محمد یزدی، آیت‌الله هاشمی شاهرودی و آیت‌الله آملی لاریجانی است. در ادامه به مسوولیت‌های رییسی در قوه‌قضاییه و دیگر سمت‌های وی در طول ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی خواهیم پرداخت. بررسی برخی بندهای حکم رهبری و تبیین مواضع قاطع رییسی در برخورد با متخلفان و مفسدان، از دیگر بخش‌های گزارش امروز ما خواهد بود.

توجه به محرومان

رییسی ۵۸ سال سن دارد و متولد نوغان مشهد است. او دکترای فقه و حقوق خصوصی دارد و مدرس سطوح عالی حوزه و دانشگاه است. آخرین مسوولیتش تولیت آستان قدس رضوی از اسفندماه سال ۹۴ تا کنون بوده است. بررسی کارنامه سه‌ساله رییسی در آستان قدس رضوی نشان می‌دهد که رویکرد اصلی او توجه به محرومان و قراردادن امکانات آستان در جهت رفع فقر و محرومیت بوده است اما پیش از آن، تمام سوابق مدیریتی رییسی به قوه‌قضاییه بازمی‌گردد.

شاگرد آیت‌الله شهید بهشتی

ابراهیم رییسی را می‌توان نخستین رییس قوه‌قضاییه‌ای دانست که با پشتوانه علمی و مدیریتی کلان از درون قوه، برای این مسوولیت انتخاب شده است. ورود رییسی به قوه‌قضاییه به سال ۱۳۵۹ و با تشویق شهید دکتر بهشتی و آیت‌الله قدوسی بازمی‌گردد. رییسی از شاگردان حلقه اول آیت الله شهید بهشتی در دستگاه قضایی به شمار می‌رود.

دادستانی کرج به مدت ۲ سال، دادستانی همدان به مدت سه سال، جانشین دادستانی تهران به مدت سه سال، دادستانی تهران به مدت پنج سال، رییس سازمان بازرسی کل کشور به مدت ۱۰ سال، دادستان کل کشور به مدت ۲ سال، معاون اول رییس قوه‌قضاییه همزمان با دادستانی دادگاه ویژه روحانیت به مدت ۱۰ سال، از جمله سوابق مدیریتی رییسی در درون قوه‌قضاییه بوده است.

رییسی همچنین از سال ۱۳۸۵ تاکنون نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری است. او همچنین با حکم رهبر انقلاب، از مردادماه سال ۹۶ به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز درآمد. ابراهیم رییسی همچنین در انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری، کاندیدا شد و توانست اعتماد ۱۶ میلیون از رأی‌دهندگان را کسب کند.
 

حکم امام خمینی (ره) برای رییسی

در صحیفه امام خمینی (ره)، حکم بنیانگذار جمهوری اسلامی به رییسی جوان در سن ۲۸ سالگی به چشم می‌خورد؛ امام (ره) در این احکام، با انتقاد از اشکالات موجود در دستگاه قضاء، رییسی و یکی دیگر از مسوولان وقت را مأمور رسیدگی ویژه به مشکلات قضایی مردم می‌کنند.

مواضع ضد فساد رییسی

با نگاهی به مواضع و اظهارات رییسی می‌توان رویکردش در قوه‌قضاییه را بازشناخت. او معتقد است که دستگاه قضایی، به دستگاه تحول و الگوی جامع بر مبنای قضای اسلامی نیاز دارد. او عدالت را زیربنا و هدف اصلی نظام اسلامی می‌داند و باور دارد همه کارها در دستگاه قضایی باید به‌گونه‌ای اجرایی شود که تمامی مردم، از اجرای عدالت احساس آرامش کنند.

رییسی همچنین ظرفیت‌های رسانه‌ای را یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌ها در بخش نظارت عمومی می‌داند و معتقد است جامعه‌ای که در آن باب نقد بسته شود، رو به فساد خواهد گذاشت. فسادستیزی از دیگر ارکان فکری و اندیشه‌ای رییسی به شمار می‌رود. او سال گذشته، در جریان مناظره‌های انتخاباتی اظهار داشت: «امنیت سازمان اداری کشور در گرو مبارزه با فساد است. باید ساختارهای فسادها اصلاح شود تا ما هر روز شاهد یک طیف فساد نباشیم؛ فساد در کشور فراجناحی شد، چرا هر دولت، دولت قبل را مقصر می‌داند؟ این فساد زیبنده نظام ما نیست و راهکار آن یک اصلاح ساختاری است».

برخورد قضایی بدون ملاحظه این و آن

رهبر انقلاب در حکمی که برای حجت‌الاسلام رییسی صادر کردند، او را فردی دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه‌قضاییه، سالم، امانت‌دار و کارآمد توصیف کردند. در کنار این مسأله، رهبری در حکم خودشان، سفارش‌هایی را خطاب به رییسی عنوان داشتند؛ رعایت مردمی بودن، انقلابی بودن و ضد فساد بودن، بهره‌گیری از عناصر انسانی صالح و انقلابی، برخورد قضائی بدون ملاحظه این و آن، عزیزشمردن قاضی و دادگاه و همکاری با قوای مجریه و مقننه، از جمله این سفارش‌ها بود.
 

قوه‌قضاییه مهم‌ترین جایگاه احیای سرمایه اجتماعی نظام

آقای محمدباقر قالیباف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیام تبریک به مناسبت انتصاب رییسی، خطاب به رییس جدید قوه‌قضاییه نوشت: «دستگاه قضا اگرچه نقطه پایان حل و فصل چالش‌ها و اختلافات جامعه است اما مهم‌ترین جایگاه احیای سرمایه اجتماعی نظام مقدس جمهوری اسلامی است که ان‌شاءالله با همت ایشان و همکاران دلسوز و پرتلاش در قوه‌قضاییه، از طریق قاطعیت در برخورد با مجرمان و احقاق حقوق عامه، کارآمدی و اثربخشی این مجموعه را شاهد خواهیم بود.»

حال که مدتی است جریان مبارزه با فساد در قوه‌قضاییه آغاز شده، انتظار است با توجه به سوابق روشن آیت‌الله رییسی در برخورد با متخلفان، به شکلی گسترده‌تر شاهد مقابله با عناصر مفسد و فرصت‌طلب باشیم. امری که یقیناً تحقق آن، مستلزم اجرای بند بند حکم رهبر انقلاب.

منبع: صبح نو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سعيد فكار IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
    19 0
    درود بر رئيسي انسان پاكي است مثل شهيد مظلوم بهشتي
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
    1 20
    حکم امام برای موسوی محتشمی پور صانعی خاتمی و...صفحه چندم صحیفه است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس