سرویس سیاست مشرق - جمعهی نمازگزاران مظلوم در شهر کرایست چرچ نیوزیلند، با رگبار مسلسل اتوماتیک «برینتوت ترانت»، یک نژادپرست تروریست بریتانیاییتبار، به خون کشیده شد و حدود ۵۰ نفر از حاضران در دو مسجد به شهادت رسیدند و دهها نفر زخمی شدند.
این حادثه تروریستی هولناک آنجا بیشتر اهمیت مییابد که تروریست بیرحم (که کل عملیات خود را به صورت زنده از اینستاگرام پخش کرد) قبل از انجام این جنایت، مانیفست ۸۰ صفحهای منتشر کرد که نشان از آن داشت که او کاملاً با برنامه ریزی و فکرشده دست به این جنایت زد و افکار نژادپرستانه و اسلامستیزانه محرک او برای دست زدن به این جنایت خونبار بود.
اما روز شنبه (۲۵ اسفند ۹۷)، نحوه پرداخت برخی از روزنامههای اصلاحطلب به این جنایت تروریستی در نوع خود بسیار قابل تأمل بود. روزنامه «آفتاب یزد»، تنها یک تیتر فرعی با عنوان «روز سیاه در نیوزیلند» در گوشه سمت راست نیمصفحه اول را به این حادثه اختصاص داد:
روزنامه شرق هم در یک تیتر فرعی کوچک با عنوان «مرگبارترین روز نیوزیلند» در صفحه یک، به این ماجرا پرداخت:
از همه قابلتاملتر روزنامه اصلاح طلب همشهری بود که در صفحه یک خود، کوچکترین اشارهای به این جنایت هولناک علیه مسلمانان نیوزیلند نکرد!
ایضا روی صفحه یک روزنامه صدای اصلاحات هم، هیچ اثری از حتی یک اشاره کوچک به این خبر تکاندهنده نبود:
این مساله وقتی آزاردهندهتر و تلختر میشود که به یاد بیاوریم روزنامههای اصلاحات مثلاً بر سر ماجرای تیراندازی در دفتر مجله هتاک «شارلی ابدو» فرانسه (که هیچ خط و مرزی در توهین به مقدسات مسلمین و حتی مسیحیت ندارد) در ۷ ژانویه ۲۰۱۵، چه طوفان رسانهای به راه انداختند و چه سیل پوشش، تحلیل و تفسیری درباره این رویداد در این روزنامهها به راه افتاد.
فردای تیراندازی در دفتر مجله «شارلی ابدو»، روزنامههای اصلاحات و حامی دولت ماجرا را چنین پوشش دادند:
روزنامهی قانون با انتشار عکسی از حادثهی پاریس و گزارشی با عنوان «شلیک داعش به عروس اروپا» در صفحهی نخست به سراغ این خبر رفت و نوشت:
"دو مرد مسلح نقابدار روز گذشته به دفتر هفته نامه کاریکاتور «شارلی اِبدو» وارد شده و شروع به تیراندازی کردند. در اثر این اقدام تروریستی دست کم ۱۲ نفر ازکارکنان این هفته نامه کشته شدند. ساعتی پیش از این رویداد این نشریه در توییترِ خود کاریکاتوری از ابوبکر بغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش، منتشر کرده بود."
روزنامه ی مردم سالاری هم در گزارشی با عنوان «عملیات واکنش سریع داعش در قلب پاریس» نوشت:
"تروریستهای تکفیری داعش قدرت خود را در قلب پاریس به رخ فرانسه کشاندند و ظرف ۱۵ دقیقه به کاریکاتور ابوبکرالبغدادی واکنش نشان دادند که در این حمله ۱۲ تن کشته و شش تن زخمی شدند. دو نفر از کشته شدگان پلیس هستند. سردبیر و سه کارتونیست این هفته نامه هم در میان کشتهها هستند".
«زنگ خطر تروریسم در دل اروپا» نوشته ی «علی بیگدلی» تحلیلگر روابط بین الملل عنوان سرمقالهی روزنامهی شرق بود که نویسنده در این یادداشت آورده است:
" مسوولیت اتفاق هولناک تروریستی در پایتخت فرانسه و در دل اروپا، اگرچه تا لحظه تنظیم این نوشتار، توسط هیچ شخص یا گروهی به طور رسمی پذیرفته نشده اما شواهد و قرائن، از دخالت گروه تروریستی و تکفیری «داعش» در آن حکایت دارد. توجه به ابعاد این حادثه شوک آور، الزامی و راهگشاست."
«حسن هانی زاده» کارشناس بین الملل هم در یادداشتی با عنوان «داعش در شانزه لیزه» که در روزنامهی آفتاب یزد منتشرشد نوشت:
"پدیده تروریسم اکنون نه تنها منحصر به خاورمیانه نیست بلکه به قلب اروپا نیز سرایت کرده و به نظر میرسد که پاریس نخستین و آخرین قربانی این پدیده شوم نخواهد بود. اتفاقی که برای مجله فرانسوی رخ داد به مثابه ورود نامبارک داعش به شانزه لیزه فرانسه است که به طور طبیعی این ورود شوم، امنیت فرانسه و اتحادیه اروپا را دچار مخاطره خواهد کرد. اکنون اتحادیه اروپا برای مقابله جدی با این پدیده شوم باید با کشورهای خاورمیانه در راستای ریشه کن ساختن تروریسم همکاری کند. "
روزنامه ایران نیز عکس یک خود را به حمله روز چهارشنبه در پاریس اختصاص داده و در گزارشی با تیتر «نمایش خونین تروریستها در پاریس» نوشته است:
" «هجوم دو مرد سیاهپوش مسلح» به دفتر نشریه شارلی ابدو «۱۲ کشته و ۵ مجروح» برجا گذاشت. "
از همه تلختر، تیتر یک روزنامه صدای مردم، وابسته به جریان کارگزاران بود که با انتشار عکسی از «جرج کلونی» (بازیگر هالیوود)، تیتر «کلونی: من هم شارلی هستم» را به عنوان تیتر اصلی انتخاب کرد.
البته این نوع نگاه برخی جریانات سیاسی داخلی در برابر «انسان غربی» چشمآبی و موبور از یک سو، و چشم بستن بر جنایات گستردهای که با حمایت آشکار و نهان همین چشمآبیها بر زنان و کودکان و مردان مسلمان در گوشه و کنار دنیا میرود، مساله تازهای نیست. همین روزنامهها و رسانههای وابسته به جریان خاص، سالها چشم بر کشتار سیستماتیک کودکان مسلمان یمنی، فلسطینی و میانماری بستهاند، لیکن نسبت به کوچکترین حمله مسلحانهای در خاک اروپا، «شرطی» شدهاند و دیدهایم که همانها حملات مسلحانه پاریس را با طول و تفصیل پوشش میدادند، به سادگی از کنار شهادت دهها مسلمان لبنانی و عراقی که تقریباً مقارن با همان حملات پاریس بود، گذشتند.
یا نحوه پرداختن روزنامههای اصلاح طلب به حمله تروریستی در لاس وگاس آمریکا، با پرداختن با حادثه تروریستی نیوزلند، زمین تا آسمان متفاوت است.