به گزارش مشرق، مدتی است که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) فرمان «آتش به اختیار» را خطاب به مردم خصوصاً جوانان حزباللهی صادر کردهاند؛ جدا از اینکه رسانههای خارجی و برخی رسانههای خودفروخته داخلی سعی دارند تا «آتش به اختیار» را بیقانونی عنوان کنند؛ اما مردم به فرمان ولی فقیه خود لبیک گفته و در این زمینه گامهای زیادی را برداشتهاند. البته از گذشته نیز افرادی بودند که این بصیرت را داشتهاند و خودشان بهصورت آتش به اختیار در راستای تربیت جوانان ولایی و انقلابی، کارهای بزرگی انجام دادند.
سال ۱۳۸۶ بود که در مراسم رژه پرشکوه بسیجیها مقابل رهبر معظم انقلاب، ناگهان لبخند رضایت بر لبهای حضرت آیتالله خامنهای نشست؛ چراکه در این مراسم مردی استوارقامت به همراه شاگردان خود مقابل ایشان رژه رفت؛ مردی که علیرغم موهای سفیدش، از آمادگی جسمانی و روحیه انقلابی بسیار بالایی برخودار و ۴۰ سال است که آتش به اختیار، به صورت رایگان جوانان را در مسجد از لحاظ روحی و جسمانی برای انقلاب تربیت میکند.
حاج «احمد علمایی» با ترکیب چند ورزش رزمی مانند کاراته و کشتیکج، مبدع سبکی بهنام «رزمانتظاران حضرت مهدی (عج)» است که به همراه شاگردانش، در حدود ۳۰ مسجد در سطح کشور، به تربیت معنوی و جسمی جوانان و نوجوانان میپردازد و در این راستا کمیته رزمی مساجد را در باشگاه مرکزی خود یعنی مسجد «هدایت» تهران تأسیس کرده است.
وی متولد سال ۲۳ در روستای «هریس» از توابع شهر «سراب» است که کار خود را از ابتدای انقلاب آغاز کرد و نقش مهمی در تقویت جسمانی و روحیه معنوی رزمندگان در دوران دفاع مقدس داشته و در راه دفاع از انقلاب اسلامی، ۴۰ شهید را از میان شاگردان خود تقدیم کرده است.
در راستای آشنایی بیشتر با این استاد انقلابی، خبرنگار ما با حضور در باشگاه ورزشی هدایت، به گفتوگو با حاج «احمد علمایی» پرداخته است.
**: از چهسالی فعالیتهای خود را آغاز کردید؟
تقریباً از سال ۵۶ بود که فعالیت خود را با هدف تربیت سرباز برای امام زمان (عج) آغاز کردم؛ همچنین در اوایل انقلاب بود که حدوداً از سال ۵۸ کار این باشگاه (باشگاه هدایت) شروع شد و از آن موقع تا به امروز، بدون وقفه تلاش میکنیم، از آن مدت به بعد، هر کاری کردم برای خدا، انقلاب و آخرت بوده است؛ در واقع شغلی نداشتم و به صورت رایگان تا به امروز به خاطر خدا مربیگری میکنم و به لطف امام زمان (عج)، روزبهروز وسعت فعالیتهای ما بیشتر شده است و امروز هم در نقاط مختلف کشور فعالیت داریم و تلاش میکنیم با گسترش سفره انتظار، برای ولایت سرباز تربیت کنیم و این اصل هدف ماست.
**: از فعالیت خود در دوران دفاع مقدس بگویید.
در دوران دفاع مقدس تقریباً شبانهروز در عرصه آمادگی روحی و جسمی هنرجویان فعالیت میکردیم و بهصورت مداوم در زمینه اعزام نیروی عملیاتی و نیز در زمینه تأمین تدارکات جبهه فعالیت داشتیم؛ همچنین در زمانی که در جبهه حضور نداشتم و به تهران برمیگشتم، در محدوده ناحیه بسیج مالکاشتر، در ۲۵ مسجد جوانان را تعلیم میدادم.
در جبهه نمایشها و فعالیتهای رزمی زیادی را برگزار میکردیم و در عملیاتها نیز حضور فعال داشتیم که در این راستا شهدای این باشگاه گویای این امر هستند.
**: چند شهید را تقدیم انقلاب کردهاید؟
حدوداً ۴۰ شهید را تقدیم انقلاب کردیم و در میان این شهدا، کسی را داشتیم که در خارج از کشور دانشجوی پزشکی بود و یک مدتی در کلاسهای ما شرکت میکرد و از همین جا به جبهه اعزام شد و به شهادت رسید. همچنین شهید «عسکری آهری» هم از اعضای این باشگاه بود که در رشته پزشکی تحصیل میکرد و به عنوان امدادگر به جبهه اعزام شد و به شهادت رسید. شهید «چنگی» نیز یک مدیر با لیاقت و فعال اجتماعی بود که در عملیات «مرصاد» به شهادت رسید.
شهید «حسین محمدی» نیز جزو نوجوانان کلاس ما و قاری قرآن بود و روزی هم که میخواست به جبهه اعزام شود به باشگاه آمد و ما اینجا به وی یک لباس رزمی داشتیم و به وی دادیم، اما برایش بزرگ بود. تقریباً کلاس را با همان لباس بزرگ میخنداند؛ وی هم توفیق پیدا کرد و در عملیات «مرصاد» به شهادت رسید.
شهدا حقیقتاً افراد خاصی بودند که در مقطع زمانی خودشان آنچه که داشتند را برای خدا ایثار کردند و به عبارتی بهترینها بودند.
**: درباره شهید «امیر حسام ذوالعلی» که عکس وی را در باشگاه نصب کردید، توضیح دهید.
شهید ذوالعلی هم از بهترین افراد این باشگاه و عضو گروه ویژه ورزشکاران بود که در فتنه ۸۸ به شهادت رسید. وی فدای راه ولایت بود و به شهدا غبطه میخورد و در همین راستا به شهدا هم رسید.
شهید ذوالعلی در زمینه تربیت نیروهای نوجوان در این باشگاه نقشی اساسی داشت؛ هم هیئت مذهبی باشگاه را اداره میکرد و هم کلاسهای رزمی را اداره میکرد و خدا هم مزد وی را داد.
**: شهدای رزمانتظاران چه ویژگیهایی داشتند؟
کسانی که در باشگاه ما کار میکردند و به شهادت رسیدند، تقریباً از بهترین هنرجویان بودند و بدون استثنا اگر بخواهیم هر کدام را مثال بزنیم، هم از نظر اجتماعی، هم از نظر تدین و هم از نظر نیروی جسمانی بهترین جزو افراد بودند و حتی میتوان گفت که این افراد در خانواده خود هم جزو بهترین اعضا بودند؛ لذا ما بهترینها را فدای انقلاب کردیم و انقلاب سرمایهاش بسیار سنگین است و اگر خدای ناکرده کوچکترین بیتفاوتی نسبت به انقلاب داشته باشیم، شهدا ما را نمیبخشند؛ چراکه انقلاب ما سرمایه شهداست؛ شهدا هرچه داشتند برای انقلاب دادند و انقلاب امروز تنومند شده است و آنها همیشه انقلاب را دعا میکنند و از طرفی هم از ما توقع دارند.
**: آیا شهید مدافع حرم هم تقدیم اسلام کردهاید؟
شهید مدافع حرم نداریم، اما در حال حاضر در میان هنرجویانی که در این باشگاه آموزش میبینند، برخی هستند که بهعنوان مدافع حرم به جبهه مقاومت اعزام شدند.
**: هدف اصلی رزمانتظاران چیست؟
هدف ما این است که بتوانیم سفره انتظار را گسترش دهیم؛ حتی اگر موقعیتی پیش بیاید، میتوانیم در همه مساجد تهران کلاس برگزار کنیم؛ اما متاسفانه در بسیاری از مساجد امکانات و موقعیت مناسبی وجود ندارد؛ ولی شاید در آینده برای تربیت جوانان فکری شود که در کنار مساجد، بتوانیم مسیر خود را ادامه دهیم.
از ابتدای انقلاب، احساس کردم که باید یک مسیری را باز کنم تا نیروی جوان، هم اخلاقاً و هم جسماً تقویت شود؛ لذا بهترین راه را انتخاب کردم تا بتوانم جوانان را جذب کنم و آنها را هدایت کنم تا جسم و روحشان را برای دفاع از خط ولایت احیاء کنم.
برای همین است که در کلاسهای ما که یک ساعت و نیم است، حدوداً نیم ساعت کار روحی و یک ساعت هم کار جسمی انجام میشود و از خصوصیات دیگر کلاسهای ما این است که هنرجویان نماز مغرب و عشا را میخوانند و بر سر کلاس میآیند و یا اینکه بعد از کلاس نماز را میخوانند و به منزل میروند.
همچنین در ابتدای کلاس سوره «والعصر» و در انتهای کلاس دعای فرج خوانده میشود و از طرفی نیز در هر کلاس یک جلسه احکام گفته شده، یک جلسه قرآن و یک جلسه هم دعا برای فرج آقا امام زمان (عج) خوانده میشود.
**: در راستای گسترش فعالیت خود در سطح کشور چه اقداماتی را انجام دادهاید؟
ما یک کمیتهای را به نام «کمیته رزمی مساجد» تأسیس کردیم و الحمدلله مسیر آن رو به گسترش است و در آینده نیز یقیناً وضع آن بهتر خواهد شد؛ قبل از تشکیل این کمیته هم کار ما در مساجد بود و هم اکنون هم این روند ادامه دارد.
**: در چند مسجد در سطح کشور فعالیت دارید؟
حدوداً در ۳۰ مسجد در سطح کشور فعالیت داریم و در این میان کار در برخی از مساجد بسیار گسترده است؛ مثلاً در مسجد سادات اخوی در خیابان ایران، مسجد اخوان، مسجد المهدی (عج)، مسجدی در کیانشهر و… فعالیت خوبی داریم.
از طرفی نیز هم در قم کلاس برگزار کردهایم که عموماً طلاب ایرانی و خارجی را آموزش میدهیم و مسجد اخوان نیز اکثراً مهاجران افغانستانی هستند که آموزش میبینند.
**: با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن، رزمانتظاران چه تأثیری بر جوانان امروز دارد؟
در رزم انتظاران یک فرهنگی حاکم است که به حمدالله ورود جوانان به این فرهنگ بر روحیه معنوی آنها تأثیرگذار است؛ ممکن است برخی از هنرجویانی که به اینجا مراجعه میکنند ابتدا خیلی با فرهنگ رزمانتظاران آشنایی نداشته باشند؛ ولی کمکم به یاری خدا در مسیر فرهنگ ما میافتند و داشتیم که برخی از جوانان اینجا بهخاطر موقعیت خوبی که بهواسطه حضور در اینجا در زندگیشان بهوجود آمده است، گریه کردهاند؛ چرا که اگر اینجا نبودند چه بسا در جامعه دچار گرفتاریهای زیادی میشدند.
الحمدلله محیط ما یک محیط خوبی و سبک رزمانتظاران هم سبک خوبی در فنون رزمی است؛ چرا که هنرجو در زمان ورزش «یاحسین» میگوید؛ درحالی که در جای دیگر میتواند برود و با موسیقی ورزش کند!
**: آیا هنرجویان شما مقامات کشوری و جهانی نیز کسب کردهاند؟
بله، هنرجویان ما در مسابقات کشوری مقامات زیادی کسب کردهاند و چند مقام جهانی هم دارند که الحمدلله در این زمینه هم خوب عمل کردهاند؛ ولی اصل کاری که ما خیلی به آن پرداختهایم نمایشهای رزمی است که در مراسمهای مختلف برگزار میکنیم.
**: یکی از برجستهترین این نمایشها را تعریف کنید.
من ۲۵ سال که نماز حاجات خواندم که در یک موقعیتی قرار بگیرم تا بتوانم مقابل مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نمایش اجرا کنم و ایشان نمایش ما را ببینند؛ که الحمدلله این توفیق در سال ۸۶ نصیب ما شد و در رژه بسیج مقابل ایشان نمایش اجرا کردیم و در حقیقت خوشحالی و لبخند آقا همه دنیا را تحت تاثیر قرار داد و این خیلی برای ما با ارزش است و ارزش همان یک کاری که من انجام دادم، برای مزد همه کارهای یک عمرم کفایت میکند.
**: چه توصیهای به مسئولان نظام دارید؟
حکومت ما، حکومت ولایی است و دفتر آقا امام زمان (عج) باز است و رییس دفتر ایشان هم کار خود را بهخوبی انجام میدهد و بهعنوان ولی فقیه در رأس امور حکومت قرار دارد و برای همه روشن شده است که حکومت ما را به بهشت دعوت میکند که امیدوارم که انشاءالله همه ما بیدار شویم و بتوانیم حکومت ولایی را گسترش بدهیم تا ظهور حضرت ولیعصر (عج) نزدیک شود.
**: آیا به غیر از اجرا مقابل رهبر انقلاب، از خداوند مزد دیگری برای کارهای خود گرفتهاید؟
بله، من درابتدای صحبتم گفتم که ۴۰ سال است کار دنیا انجام ندادهام؛ بعد از این ۴۰ سال الحمدلله خداوند یک مزدی به من داد و یکی از این مزدها این است که با وجود اینکه رایگان آموزش میدهم؛ اما مشکلات دنیوی ندارم و مزد مهمتر این است که خداوند چند ماهی است که بهشت را نصیب من کرده است و آن هم خادمی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است که به نظر من ۴۰ سال که هیچ، اگر ۱۰۰ سال هم دوندگی کنیم، باز هم ارزش این خادمی بالاتر است.