کد خبر 948911
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۱
بیماری سالک

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در بعضی از مناطق سیل‌زده استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان نگران گسترش "بیماری سالک" هستیم.

به گزارش مشرق، محمدمهدی گویا درباره انجام اقدامات و تمهیدات بهداشتی در مناطق سیل‌زده کشور اظهار کرد: ظرف ۲۰ روز گذشته تاکنون، طغیانی از بیماری‌های واگیر در هیچ نقطه‌ای از مناطق سیل زده رخ نداده است و این موضوع حاصل تلاش صدها نفر از همکاران بهداشتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.

بیشتر بخوانید:

۳۳۵۰۰ واحد مسکونی خوزستان در خطر سیل

وی افزود: پیامدهای سیل در رابطه با بیماری‌های واگیر در استان‌های مختلف، با یکدیگر متفاوت است و وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی مربوطه، برای هرکدام از این مناطق، برنامه‌ای جداگانه طراحی و اجرا کرده است.
گویا با اشاره به برخی از اقدامات حوزه بهداشت در مناطق سیل زده، بیان کرد: واکسیناسیون کودکان زیر ۵ سال برای بیماری فلج اطفال در تمام اردوگاه‌های اسکان موقت مردم سیل زده انجام شده که در بعضی از استان‌ها این اقدام به پایان رسیده و در برخی استان‌ها نیز مراحل پایانی خود را طی می‌کند و از این جهت نگرانی‌ها برطرف شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص کنترل بیماری‌های منتقله از آب و غذا در مناطق سیل زده عنوان کرد: کنترل بیماری‌های منتقله از آب و غذا، گسترده‌ترین و دشوارترین بخش عملیات کنترل بیماری‌های واگیر در مناطق سیل زده را شامل شده و بیشترین انرژی و توان خود برای کنترل این بیماری‌ها اختصاص داده‌ایم. در این راستا نیازمند همکاری بین بخشی گسترده به خصوص با سازمان‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی هستیم. علیرغم دشواری کار در بعضی مناطق، تاکنون موردی از همه گیری با این بیماری‌ها رخ نداده است.

وی افزود: دستاوردهای موفقیت آمیز حوزه بهداشت در مناطق سیل زده تا کنون، نمی تواند ما را نسبت به روزهای آینده نیز خوشبین کند و ظرف روزها و هفته‌های آینده برای کنترل این بیماری‌ها، کماکان در وضعیت آماده باش به سر خواهیم برد. همچنین، وظیفه نظارتی خود در سلامت آب آشامیدنی را با دقت و شدت ادامه می‌دهیم و انتظار داریم مسئولین استان‌های مختلف نیز با این حساسیت بر موضوع توجه جدی داشته باشند تا به مردم آسیبی وارد نشود.
گویا بیان کرد: سلامت آب آشامیدنی در مناطق سیل زده به طور مستمر مورد پایش قرار گرفته و عملیات کلرزنی نیز انجام شده و تداوم دارد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: شرایط زندگی مردم در این مناطق با روال عادی تفاوت‌های بسیاری دارد و به همان نسبت نیز وظیفه داریم تا این تفاوت‌ها را مورد ملاحظه قرار داده و اقدامات کنترلی خود را به صورت تشدید یافته ادامه دهیم.

وی درخصوص تمهیدات پیشگیرانه برای مقابله با آسیب‌های ناشی از گزیدگی توسط جانورانی چون مار و عقرب در مناطق سیل زده، عنوان کرد: در این راستا، آمادگی کافی در تمامی نقاط مناطق سیل زده کشور وجود دارد. سرم ضد مار و عقرب گزیدگی به میزان کافی تامین شده و در دسترس تیم بهداشتی و درمانی مستقر در مناطق سیل زده قرار گرفته است. همچنین، کارشناسان مجربی نیز در این راستا آمادگی ارائه خدمت به هموطنان را دارند. خوشبختانه تاکنون، موردی از گزیدگی توسط جانوران که منجر به فوت شود، وجود نداشته است.

گویا افزود: چند مورد حیوان گزیدگی (توسط سگ و سایر حیوانات وحشی) در بعضی از استان‌ها مانند استان گلستان مشاهده شده است که تمامی موارد حیوان گزیدگی نیز با واکسن و سرم تحت درمان قرار گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در بعضی از مناطق سیل زده استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان نگران گسترش بیماری سالک هستیم که در این راستا، اقدامات لازم جهت کنترل و از بین بردن حشرات و جوندگان مانند استفاده از حشره کش‌ها و جانوران موذی، طراحی و دستورالعمل‌های لازم نیز تهیه شده است که در زمان مناسب عملیاتی خواهد شد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: امیدواریم، عملیات پیشگیری از بیماری سالک در مناطق سیل زده، مانند موفقیتی که در طی زلزله کرمانشاه به دست آمد، پیش رود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس