به گزارش مشرق، فوتبال در خطه جنوب بخصوص خوزستان محبوبیت فراوانی دارد. نه اینکه در چهارمحال و بختیاری با آن همه محرومیتش نداشته باشد یا گلستان و مازندران و لرستان چنین قرابتی با توپ گرد و زمین سبز نداشته باشند. سالها است که دستاوردهای این استانها را در ردههای ملی و باشگاههای گوناگون میبینیم اما پر واضح است که فوتبال برای خطه جنوب ایران چیز دیگری است و این ادعا را میشود با تماشای تعدد نمایندههای فوتبال این خطه در لیگهای فوتبال و فوتسال و بازیکنان پرشماری که به سطح بالای فوتبال ایران معرفی شدهاند، به اثبات رساند.
سیلابهای اخیر که هنوز هم سایهاش از شهرهای ایران رخت بر نبسته، بسیاری از زیرساختهای ورزشی استانهای درگیر را تخریب کرده و بیش از همه این فوتبال خوزستان است که از آبهای سرازیرشده به سوی ابنیه ورزشی لطمه دیده است. تصاویری که بعد از خروش رودها و به راه افتادن سیلابهای مرگبار منتشر شده گویای عمق فاجعهای است که در شهرهای حادثهدیده رخ داده است و حالا با تأیید تخریب بناهای ورزشی متعدد در استانهای درگیر سیل بخصوص خوزستان این واقعیت تلخ را باید پذیرفت که اگر ساخت و ترمیم دوباره ابنیه تخریبشده به سرعت از سر گرفته نشود و استعدادهای این خطه جایی برای بروز نبوغ خود نداشته باشند، در سالهای آتی تیمهای ملی ایران نیز از این کاستیها لطمه خواهند دید و تاثیرمستقیم آن را در فوتبال ایران مشاهده خواهیم کرد.
درهمین راستا فدراسیون فوتبال با درک کاستیهایی که در آینده برای فوتبال ایران ایجاد خواهد شد، مکاتباتی هم با کنفدراسیون فوتبال آسیا داشته تا شاید بخشی از خسارات از این طریق جبران شود. ظاهراً بخش ویژن فوتبال آسیا بودجهای را برای توسعه فوتبال و فوتسال در کشورهای صاحب استعداد تخصیص میدهد که ایران نیز در همین دایره قرار دارد و چنانچه مکاتبات با تصمیمگیران ایافسی به نتیجه برسد، شاید کمکهای عالیترین مقام تصمیمگیر در کنفدراسیون فوتبال آسیا بتواند بر بهبود اوضاع نابسامان ابنیه ورزشی بخصوص زمینهای فوتسال استانهای درگیر تأثیرگذار باشد.
غلامحسین زمانآبادی یکی از مسؤولان فدراسیون فوتبال در این باره توضیحاتی داده که نشاندهنده عمق نگرانی فدراسیون فوتبال نسبت به از کار افتادن چرخه استعدادیابی در استانهای درگیر با سیل است: «با توجه به وسعت خسارت وارده در سیلهای اخیر کشور، آسیبهای وارد شده به ورزشگاهها و استادیومهای فوتبال مورد بررسی قرار گرفته که بر این اساس شهرستانهای زیادی در ۶ استان گلستان، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، فارس و مازندران کلیه زیرساختهای ورزشی خودشان خصوصاً در استادیومها و زمینهای فوتبال و فوتسال را از دست دادهاند. بر همین اساس مستندسازی لازم و تخمین برآورد هزینهها به منظور ارائه گزارشی کامل به کنفدراسیون فوتبال آسیا صورت میگیرد. متأسفانه میزان خسارت و شدت آسیبدیدگی ورزشگاهها بسیار بالاست و بخشی از این زیرساختها به شکل کامل از بین رفته است. ریاست محترم فدراسیون فوتبال مذاکرات بسیار خوبی با مسؤولان ایافسی در این خصوص داشتهاند و امیدواریم پس از ارائه گزارش بتوانیم با تأمین اعتبارات لازم و حمایت کنفدراسیون فوتبال آسیا گامی در جهت بازسازی زمینهای فوتبال و سالنهای فوتسال استانهای سیلزده برداریم.»
بیشتر بخوانید:
عکس / اینحا روزی زمین کشاورزی بود
خروش حشدالشعبی در اهواز +فیلم
بدون شک کنفدراسیون فوتبال قادر به تأمین اعتبارات کافی برای جبران این حجم از خسارات نیست و بسیاری از زمینهای فوتبال و حتی زمینهای خاکی و سالنهای فوتسال به کلی تخریب شده و تنها از این طریق جان تازهای نخواهند یافت و لازم است به موازات مکاتباتی که با کنفدراسیون فوتبال آسیا شده، از طرق دیگر نیز نسبت به ترمیم ورزشگاهها، سالنها و حتی زمینهای خاکی و نیمه چمن استانهای درگیر اقدام کرد تا چرخ فوتبال در نقاط فوتبالخیزی همچون خوزستان، فارس، لرستان، گلستان، چهارمحال و مازندران از حرکت نایستد و این استانها بتوانند به بازیکنسازی در این رشته ادامه دهند.
بسیاری از نامهایی که هم اکنون در تیمهای ملی فوتبال ایران فعالیت میکنند ساخته و پرداخته همین استانها هستند و از زمینهای خاکی و شاید پستترین نقاط و با حداقل امکانات با آموزشهای اولیه فوتبال آشنا شدهاند و خود را به مدارج بالا رساندهاند. روشن است که تخریب چنین امکاناتی در شهرهای درگیر سیل موجب میشود فوتبالیستی هم رشد نکند و چرخه بازیکنسازی در این استانها مختل شود.
هرچند که ورزشگاههای بزرگ از سیلابها مصون ماندهاند اما فوتبالیستها از همین زمینهای کوچک متولد شدهاند که حالا بسیاری از آنها زیر آب رفته و بر اثر سیلابها تخریب شدهاند و نیاز به تأمین بودجههای کافی دارند تا دوباره فوتبالدوستان را در دل خود جای دهند.