به گزارش مشرق، روزنامه دولتی ایران با اشاره به التهاب ایجاد شده در روز چهارشنبه گذشته نوشت: تکذیب آغاز مرحله سهمیهبندی بنزین مانع از شیوع نگرانی و دامن زدن به تب و تاب مردم و بازار نشد. چنان تصاویر و کلیپهایی از صفهای شلوغ مردم در برابر پمپ بنزینها گویای همین ادعاست. این ماجرا یک بار دیگر نقدهای وارد شده به سیستم اطلاعرسانی دولت را یادآور و جدی بودن آن را آشکار کرد.
سخن این مجال کم و کیف سهمیهبندی بنزین و زمان اجرای آن یا منتفی شدن آن نیست بلکه کیفیت اطلاعرسانی دولت و ارتباط آن با رسانههاست. همین ضعف اساسی است که در بزنگاههایی مثل شرایط فعلی، شرایط میدانداری رسانههای منتقد و مخالف دولت را فراهم میآورد و دولتیها در موقعیت واکنشی قرار میگیرند.
در حالی که انتظار میرود مسئولان دولتی برای اجرای تصمیمهای مهم همچون سهمیهبندی پیوستهای رسانهای هم داشته باشند و در دیدار با رسانهایها استدلالها و ضرورتهای منجر به تصمیم یاد شده را تبیین کنند تا از این طریق جامعه هم بتدریج در جریان مزایا و آسیبهای احتمالی آن قرار گیرند. نه اینکه به یکباره اعلام شود فلان تصمیم از فردا اجرا میشود.
در همین حال روزنامه همشهری با انتقاد از عملکرد دولت نوشته خبر تعویق زمان آغاز سهمیهبندی بنزین به اعتماد عمومی مردم آسیب رسانده و نشان داد تا چه میزان جامعه در برابر خبرهای تأیید نشده و سکوت معنادار دولتیها حساسیت دارد و این پرسش را به همراه دارد. چرا دولت ۲۴ ساعت سکوت کرد و پس از آن به جای توضیح بیشتر اعلام کرد که جزئیات در روزهای آینده اطلاعرسانی خواهد شد؟ راستی خبر را چه فرد یا افرادی لو دادهاند و چه کسانی در پشت درهای بسته درباره بنزین تصمیمگیری میکنند؟
دولت ماههاست که سخنگو ندارد و همین مسئله باعث شده تا یک منبع آگاه در وزارت نفت بگوید: تاکنون ابلاغیهای از دولت مبنی بر افزایش قیمت بنزین دریافت نکردهایم. نتیجه دولت بدون سخنگو دستکم در مواقع حساس نظیر تصمیمگیری درباره بنزین بروز گمانهزنیها و شایعات و شوک به مردم است. یادآور میشود دولت ۱۰ ماه است که سخنگو ندارد!