به گزارش مشرق، محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت:
آقای روحانی امروز در جمع معلمان گفت : "همان سال 92 می خواستیم قیمت ارز را بالا ببریم جامعه نمی گذاشت، ما می گفتیم قیمت 3 هزار تومن است اما بازار مقاومت می کرد می گفت 2800 تومان است".
این سخنان، اذعان به غلبه پوپولیسم محض در دولت است. رئیس جمهور و برخی اطرافیان وی از سال 92 تا 96، صرفا نگاهی انتخابات زده داشتند؛ انتخابات مجلس در سال 94 و ریاست جمهوری در سال 96.
بیشتر بخوانید:
سرافراز سوژه کدام سناریو شد؟
به همین دلیل، با ظاهر سازی و حراج انبوه یارانه هایی که اغلب در جیب زراندوزان و رانت خواران می رفت، کوشیدند همه چیز را مرتب نشان دهند و حال آن که کوتاهی های مدیریتی دولت در کنار برجام، در نقش تحلیل برنده قدرت اقتصاد ملی عمل می کرد.
دولت با همین نگاه عوام زده و عوام فریبانه، کارت سوخت را حذف کرد اما قیمت بنزین را با وجود افزایش سالانه تورم، ثابت نگه داشت. و همین دو اتفاق، موجب انفجار در مصرف بنزین و قاچاق آن به خارج شد که خسارت روزانه 100 میلیارد تومان ( 144 هزار میلیارد تومان در طول چهار سال) را در پی داشته است!
دولت در سال 97 و درباره نرخ ارز نیز به همان سیاق 92 عمل کرد و در حالی که قیمت دلار در بازار به 6 تا 7 هزار تومان رسیده بود، نرخ 4200 تومان را تعیین کرد. اما تدبیر بدتر و پر خسارت تر، واگذاری 18 میلیارد دلار به همین قیمت ظرف کمتر از دو ماه به متقاضیان ارز بود.
این اقدام اولا رانت 130 هزار میلیارد تومانی را ارزانی رانت طلبان مفت خور کرد و ثانیا با به حرکت درآوردن سیلاب بی مهار نقدینگی در بازار، موجب تحمیل تورمی تازه به معیشت مردم شد که همچنان با عوارض آن دست به گریبان هستیم.
سوء تدبیرهای پر خسارت دولت، که گاه بوی حیف و میل و بده بستان هم می دهد -نظیر اتفاقات بانک مرکزی و بازداشت برخی معاونان و مدیر حراست آن- کمترین تردیدی در بی کفایتی رئیس دولت باقی نمی گذارد. کاش آقای روحانی به خاطر سیاست زدگی، ناتوانی و کارنابلدی اش، لااقل از مردم و نظام عذرخواهی می کرد.
اما متاسفانه مردم، به رئیس دولتی دچار شده اند که پس از متهم کردن "دولت قبل" و دیگران، حالا تقصیرهای خود را گردن "جامعه"می اندازد و از خود سلب مسئولیت می کند! لابد می گوید خودتان به من رای دادید و به قول وزیر بهداشت مستعفی "همین است که هست".