کد خبر 95719
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۲

"عبد الرؤوف الشایب" تاکید کرد که آمریکا برای سرکوب قیام مردمی و حفظ منافع خود در این کشور و منطقه خلیج فارس ارتش و اموال و دارایی‌های رژیم‌های عربی از جمله عربستان سعودی و قطر را به خدمت گرفته است.

به گزارش مشرق، "عبد الرؤوف الشایب" سخنگوی رسمی جنبش ائتلاف انقلاب 14 فوریه بحریندر گفتگو با فارس با اشاره به اینکه آمریکا ارتش‌های جهان عرب و اموال و دارایی‌های این جهان از جمله عربستان و قطر را برای تحقق منافعش در خاورمیانه به خدمت گرفته است، بر نقش مهم و تاثیرگذار عربستان جهت مقابله با انقلاب بحرین و همچنین نقش قطر در حمایت از معارضان مسلح سوری تاکید کرد.

وی در ادامه افزود: عربستان میلیاردها دلار را به آمریکا می‌پردازد تا کسری بودجه واشنگتن را از طریق خرید تسلیحات آمریکایی جهت سرکوب ملل عربی و مقابله با رژیم صهیونیستی و خطرات دیگر تهدید کننده جهان اسلام و عرب تامین کند.

آنچه در زیر می‌خوانید،‌ مشروح این گفتگو است:

 آینده انقلاب بحرین را چگونه ملاحظه می‌کنید؟

- ما تا کتر از 20 روز دیگر در آستانه اولین سالگرد انقلاب مردمی خود هستیم و انتظار می‌رود، روند مبارزات علیه شدت بیشتری یابد، بازگشت انقلابیون به میدان شهدا که سمبل انقلاب مردمی بحرین است، تایید کننده این مدعاست و این بالطبع شرایط را به سود انقلابیون رقم می‌زند، چون رژیم آل‌خلیفه سلطه و حاکمیت خود بر خیابان‌ها و سیاست‌هایش را از دست داده است.

 از زمان آغاز انقلاب تاکنون چند شهید را به این انقلاب تقدیم کرده‌اید؟

- بیش از 65 شهید و صدها مجروح.

مهمترین شیوه‌های سرکوب و شکنجه مورد استفاده رژیم آل‌خلیفه علیه تظاهرات‌کنندگان چه بوده است؟

- شیوه‌های سرکوب متنوع و گسترده بوده، اما به دو بخش شکنجه روانی و شکنجه بدنی تقسیم می‌شود که شکنجه‌های روانی مواردی چون تهدید و ارعاب و وحشت را دربرمی گیرد؛ اما مهمترین شکنجه‌های جسمی و بدنی را باید در انواع توهین‌ها و تجاوز جنسی و انواع شکنجه برای گرفتن اعتراف و ضرب و شتم شدید و محرومیت از خواب و خوراک و وارد آوردن ضربات محکم و سنگین به سر و شوک‌‌های الکتریکی و سوزاندن با سیگار و اتو ملاحظه کرد. 

از چه سلاح‌هایی برای سرکوب تظاهرات‌های مردمی تاکنون استفاده شده است؟

- رژیم آل‌خلیفه از تمام انواع سلاح‌ها برای سرکوب قیام مردم بحرین استفاده کرده است، از تانک‌ و سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین و سبک گرفته تا انواع گازهای سمی و اشک‌آور و گلوله‌های ساچمه‌ای و تحریم شده بین المللی که برای شکار پرندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد،‌ اما نیروهای آل‌خلیفه از آنها برای هدف قرار دادن معارضان بحرینی از مسافت‌های نزدیک و از پشت سر مورد استفاده قرار می‌دهند که منجر به مرگ فرد می‌شود.

 آیا به عنوان معارضان رژیم در معرض تهدیدات رژیم آل‌‌خلیفه نیز قرار گرفته‌اید؟

- تهدیدات همواره ادامه دارد و هیچ‌گاه در تمام طول این سال قطع نشده است،‌ آنها حتی توسط پلیس بین الملل هم ما را تحت پیگرد قرار داده‌ و تهدید کرده‌اند که حتی در خارج از بحرین هم معارضان را ترور خواهند کرد و البته ارسال نامه‌ها و میل‌ها و تماس‌های تهدید آمیز هم بخشی از این تهدیدات است، با این حال این تهدیدات هیچ‌گاه موجب نشده انقلابیون را خواسته‌هایشان منصرف کند، چون این قیام حرکتی مردمی است نه حزبی یا فردی و تا سرنگونی رژیم آل‌خلیفه ادامه خواهد یافت.

آیا تعرض‌ها و تجاوزهایی توسط نیروهای امنیتی آل‌خلیفه علیه ملت بحرین صورت گرفته است؟

- بنا بر گزارش کمیته‌ای که توسط پادشاه بحرین تشکیل شد،‌ بیش از 1800 تعرض و تجاوز از جمله تجاوز جنسی به شش زن بحرینی و تخریب کامل سه مسجد توسط نیروهای امنیتی رژیم آل‌خلیفه ظرف یک سال گذشته در بحرین به ثبت رسیده و در گزارش البسیونی و دیگر گزارش‌های سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر نیز ضبط شده است، اگرچه گزارش‌های سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر بر تخریب 35 مسجد و تجاوز و تعدی به 20 زن و بیش از 100 جوان بحرینی و برکناری بیش از 7 هزار کارمند تاکید دارند.

چرا رژیم آل‌خلیفه اقدام به اخراج کارمندان بحرینی کرد؟

- در ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که گزارش البسیونی تاکید می‌کند که بیش از 2500 کارمند بحرینی توسط رژیم آل‌خلیفه از محل کار خود اخراج شده‌اند، درحالی که گزارش‌ دیگر سازمان‌های حقوق بشر بر 7 هزار مورد تاکید می‌کنند و هدف از این اقدام رژیم اجرای سیاست گرسنگی دادن و به انزوا کشاندن آنها حتی در سازمان‌ها و موسسات دولتی است، این موضوع حتی پزشکان و پرستاران را نیز دربرگرفته و به جای پزشکان بومی بحرینی از پزشکان سعودی استفاده شده تا پزشکان بحرینی شاهد جرایم رژیم آل‌خلیفه نباشند.

نقش آمریکا در بحرین را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- موضع آمریکا در برابر انقلاب بحرین موضعی متعارض بوده گاهی از بابت حوادث جاری در بحرین ابراز نگرانی کرده و به تبع آن از رژیم آل‌خلیفه خواستار انجام اصلاحات و دادن آزادی‌ها به شهروندان بحرینی شده و زمانی دیگر چراغ سبز ارتکاب انواع و اقسام جنایات را به آل‌خلیفه و نظامیان اشغالگر سعودی برای سرکوب معارضان بحرینی را در مناطق مختلف می‌دهد، به همین دلیل باید گفت، واشنگتن در برخورد با انقلاب‌های عربی معیارهای دوگانه دارد، از یک سو انقلاب مردمی بحرین را محکوم می‌کند و از سوی دیگر از معارضان سوری حمایت کرده و سلاح در اختیار آنها قرار می‌دهد و همچنین از عربستان سعودی می‌خواهد، با ارسال نظامیانش به بحرین آل‌خلیفه را در کشتار و سرکوب مردم کمک کند.

به اعتقاد شما چرا آمریکا از رژیم آل‌خلیفه حمایت می‌کند؟

- به نظر من پول‌های کلان سعودی و قراردادهای خرید تسلیحات بحرینی که اخیرا با واشنگتن منعقد شده، همه راهی خزانه‌ دولت آمریکا شدند تا کسری‌های بودجه دولت آمریکا را تامین کنند. این قراردادها را باید به نوعی رشوه عربستان سعودی به آمریکا تلقی کرد تا واشتگتن به نوعی حافظ رژیم‌های آنها و رژیم‌های پیرامون‌اشان در منطقه باشد. قرارداد اخیری که عربستان به مبلغ 150 میلیارد دلار با آمریکا امضا کرد عملا علیه رژیم صهیونیستی به خدمت گرفته نمی‌شوند، بلکه برای سرکوب ملل منطقه مانند بحرین و یمن و مصر و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چندی پیش فتوای آیت الله شیخ عیسی قاسم را داشتیم که مردم بحرین را به دفاع از زنان و دختران بحرینی در برابر تعرض مزدوران آل‌خلیفه به آنها دعوت می‌کرد،‌ موضع شما در این‌باره چیست؟

- این فتوا، فتوایی برخاسته از بطن دین ما اسلام است و در قرآن نشانه‌ها و دلایل بسیاری وجود دارد که فقهای جهان اسلام چه شیعی و چه سنی درباره آن اتفاق نظر دارند و از جمله این فتواها مقاومت و ایستادگی در برابر کسی است که به شما تجاوز و تعدی می‌کند، حتی اگر این امر منجر به شهادت یا مجروحیت شما شود، بالطبع ایت الله شیخ عیسی قاسم نیز به این وسیله می‌خواست تاکید کند که تظاهرات‌ مسالمت‌آمیز به معنای تسلیم شدن و سرفرود آوردن در برابر ظلم و تجاوز نیست و مردان بحرینی بخ نیروهای امنیتی آل‌خلیفه اجازه نمی‌دهند که به زنان و دختران آنها تعدی و تجاوز کنند و در واقع فتوای شیخ عیسی قاسم آشکار ساخت که محتوای واقعی قوانین و میثاق‌ها چیست.

چرا خواسته‌های اصلاحات در بحرین به خواسته سرنگونی رژیم تبدیل شد؟

- در ابتدا تلاش‌هایی به ویژه بواسطه جمعیت‌های سیاسی که به پارلمان راه پیدا کرده بودند، برای بهبود وضعیت رژیم و انجام اصلاحات را آغاز کردند، اما پس از اشغال بحرین توسط نیروهای اشغالگر سعودی رژیم آل‌خلیفخ مشروعیت خود را نزد مردم این کشور از دست داد و پس از آن بود که شعار سرنگونی رژیم را سرداد، اما آل‌خلیفه اینگونه ادعا کرد که منظور از این شعار تغییر دولت است و انقلابیون بحرینی برای اینکه خواسته خود را علنا و بی‌واسطه به گوش آل‌خلیفه برسانند، شعار ملت خواهان سرنگونی حمد هستند،‌ را سر دادند.

 چرا عربستان سعودی تا این اندازه خواهان حفط رژیم آل‌خلیفه در بحرین است؟

- عربستان امنیت بحرین را امنیت خود می‌داند و اطمینان دارد، هرآنچه در بحرین رخ دهد، بی‌تردید به عربستان هم سرایت خواهد کرد بنابراین انقلاب در بحرین به معنای انقلاب در عربستان است و مناطق شیعه‌نشین شرق عربستان نیز بپاخاسته و خواهان جدایی از آل‌سعود خواهند شد، به همین دلیل آنها به همین وجه خواهان رسیدن انقلاب به کشور خود نیستند، آنها به این وسیله در واقع خواهان حفظ رژیم خود هستند.

آیا آمریکا به حمایت تسلیحاتی خود از بحرین ادامه می‌دهد؟

- بله در این حمایت‌ها تردید وجو ندارد،‌ و اخیرا این دو کشور قراردادی به ارزش 50 میلیون دلار با یکدیگر امضا کرده و طی یک ماه گذشته آمریکا کارشناسی را به بحرین اعزام کرده و بر این اساس انتظار نمی‌رود، حمایت‌های آمریکا از بحرین متوقف شود.

نقش قطر را در حوادث بحرین چگونه می‌بینید؟

- قطر نیز در حوادث بحرین دخالت داشته است، اما این دخالت به اندازه عربستان سعودی نیست، اما عربستان مستقیما از سوی آمریکا توجیه و هدایت می‌شود تا انقلابیون را در بحرین سرکوب کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس