کد خبر 964455
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۰
نخست وزیر ژاپن

منابع خبری پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند نخست‌وزیر ژاپن هفته آینده اولین سفر خود طی چهار دهه اخیر به ایران را هفته آینده انجام خواهد داد.

به گزارش مشرق، یک رسانه ژاپنی روز پنجشنبه با استناد به بیانیه‌ای از دولت این کشور گزارش داد «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن روز ۱۲ ژوئن (۲۲ خردادماه) وارد تهران خواهد شد.

خبرگزاری «کیودو» با گزارش این خبر نوشت این سفر نخستین سفر یک نخست‌وزیر مستقر ژاپن به ایران در طول چهار دهه گذشته است.

رسانه ژاپنی مدعی شده «آبه شینزو» امیدوار است در این سفر به عنوان میانجی میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا عمل کرده و دو طرف را به گفت‌وگو به منظور کاستن از تنش‌ها دعوت کند.

دولت ژاپن در جلسه‌ای با حضور اعضای کمیته رهبری قانونگذاران ژاپن برنامه سفر خود را اعلام کرد. طبق این برنامه قرار است «آبه» ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) به ژاپن بازگردد.

این سفر در حالی انجام می‌شود که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۶ خردادماه در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن ابراز امیدواری کرد توکیو بتواند میان تهران و واشنگتن میانجی‌گری کند. ترامپ گفت تمایل دارد با تهران وارد گفت‌وگو شود.

«تاکئو فوکودا»، آخرین نخست‌وزیر مستقر ژاپن است که در سال ۱۹۷۸ به ایران سفر کرده. آبه شینزو اولین نخست‌وزیر ژاپن است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران وارد تهران خواهد شد.

طبق گزارش خبرگزاری کیودو مقام‌های ژاپنی در تلاش برای ترتیب دادن دیدارهایی میان «آبه» با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری ایران هستند.

نخست‌وزیر ژاپن نیز در کنفرانس خبری مشترک با ترامپ گفت در تلاش است میان تهران و واشنگتن میانجی‌گری کند.

«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا که اردیبهشت‌ماه سال گذشته بعد از خروج آمریکا از برجام ۱۲ شرط را برای عقد توافق جدید با ایران مطرح کرده بود یکشنبه هفته جاری (۱۲ خرداد/۲ جولای) گفت که دولت آمریکا حاضر است «بدون پیش‌شرط» با ایران مذاکره کند. او در عین حال گفت «کمپین فشار» آمریکا علیه ایران ادامه خواهد یافت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مقام معظم رهبری روز چهارشنبه ۸ خرداد پیشنهادهای آمریکا برای مذاکره را تاکتیک آمریکا برای تکمیل راهبرد فشار علیه ایران توصیف کردند.

ایشان فرمودند: «آمریکایی‌ها وقتی میخواهند با فشار، چیزی را در کشوری هدف قرار بدهند و مقصود خود را به دست آورند، "فشار" در اینجا برایشان راهبرد است؛ یک تاکتیک هم دارند به اسم مذاکره.»

مقام معظم رهبری تأکید کردند: «فشار می‌آورند تا طرف خسته شود و بعد میگویند حالا مذاکره کنیم. این مذاکره مکمل فشار است و برای آن است که محصول فشارها نقد شود. فشار می‌آورند و بعد میگویند حالا مذاکره کنیم؛ مذاکره این است. راهبردشان مذاکره نیست؛ فشار است. مذاکره یک ذیلی است در راهبرد فشار.»

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سهراب زارعی IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
    5 7
    احسنت به رهبر که حرکت امریکا را میداند وتسلیم زور نمی شود
  • برجام دو DE ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۶
    0 0
    چه خوب، در هفته آینده وزیر خارجه آلمان هم به تهران می آید.
  • رحمن IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
    2 2
    آبه غلط کرد برود خانه در این حقه بازی قرار نمیگیریم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس