به گزارش مشرق، محمد رحیم نیازی افزود: خوشبختانه با ورود محصول تازه به بازار از مناطق مختلف کشور مثل گرگان، طارم، اصفهان و عجب شیر قیمت ها در بازار برمدار کاهشی قرار می گیرد.
سخنگو و رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران گفت: قیمت سیب زمینی معمولی یا درجه دو به ازای هر کیلوگرم پنج هزار و ۲۰۰ تومان و سیب زمینی درجه یک شش هزار و ۲۰۰ تومان در میادین خرید و فروش می شود.
بیشتر بخوانید:
دلیل گرانی سیبزمینی اعلام شد
وی در ادامه افزود: قیمت سیب زمینی در خرده فروشی ها بستگی به موقعیت شهری (بالا یا پائین شهر) متفاوت است.
نیازی اظهارداشت: اختلاف قیمت تمامی محصولات کشاورزی به خصوص سیب زمینی از سر مزرعه تا رسیدن به دست مصرف کنندگان بسیار فاحش است که یکی از دلائل مهم این فاصله قیمتی نبود نظارت کافی است.
وی اضافه کرد: برای مثال کشاورز گرگانی سیب زمینی را در سرمزرعه با احتساب درجه کیفیت به ازای هر کیلوگرم بین سه هزار و ۸۰۰ تا چهار هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می کند در حالیکه این محصول با چند برابر قیمت به دست مصرف کننده نهایی می رسد.
سخنگو و رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران گفت: سیب زمینی به انداز کافی در کشور تولید و به مرور وارد بازار خواهد شد.
وی افزود: کشور امسال شرایط خاصی به لحاظ وقوع سیلاب، نوسانات درجه حرارت، سرما و بارندگی ها داشت که این عوامل باعث تاخیر زمانی در کشت و کار این محصول شد.
نیازی اظهارداشت: کشت و کار محصول سیب زمینی امسال نسبت به سنوات گذشته با تاخیر ۱۰ تا ۱۵ روزه انجام شده است.
وی گفت: زمانی که کشت با تاخیر زمانی انجام شود برداشت نیز با تاخیر زمانی مواجه خواهد شد.
سخنگو و رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران افزود: قیمت سیب زمینی بر اثر عوامل مختلف به خصوص تاخیر زمانی کاشت و برداشت محصول، بالا رفتن هزینه های تولید در اثر افزایش قیمت اجاره زمین ها، ماشین آلات، دستمزد ها، نهاده های کشاورزی و بسیاری موارد دیگر برمدار افزایشی قرار گرفته است.