به گزارش مشرق، سید رضا تقوی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهارداشت: امنیت غذایی بحثی بسیار مهم است و هر کشوری که در این زمینه رشد کند، میتواند در بسیاری جهات حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
وی با بیان اینکه تغذیه حرف اول را در برخی از مسائل میزند، گفت: در بحث بهداشت تغذیه، سازمان دامپزشکی و در برخی موارد هم وزارت بهداشت متولی کار هستند اما در بحث حرام و حلال ما متولی هستیم و اگر تغذیه حرام باشد، امنیت غذایی مردم مسلمان به خطر میافتد.
بیشتر بخوانید:
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تجارت حلال در حال حاضر جهانی شده و همه جهانیان اعم از مسلمان و غیرمسلمانان از آن استقبال میکنند، گفت: ما خوشحال هستیم که تجارت حلال تبلیغ دین اسلام را هم انجام میدهد و نمایشگاههایی که در این زمینه در کشورهای مختلف برگزار میشوند از سوی افراد غیرمسلمان مورد استقبال قرار میگیرد.
تقوی با اشاره به اینکه گردش پولی و مالی تجارت حلال بسیار بالا و بیش از ۴ هزار میلیارد دلار است، افزود: متأسفانه در جمهوری اسلامی خیلی به این مسئله اهمیت داده نشده و سهم ما در این تجارت کمتر از یک درصد است، در حالی که میتوانستیم سهم بسیار زیادی از این بازار را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کشوری مانند مالزی میدان دار تجارت حلال شده است، گفت: یکی از ایرادهای کار ما تکه تکه شدن سیاست حلال بین ارگانهای مختلف از جمله سازمان استاندارد، اتاق بازرگانی، وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین شورایی است که دولت در این زمینه ایجاد کرده اما این شورا تشکیل جلسه نمیدهد، بنابراین در قدم اول باید این آشفتگی را که ایجاد شده برطرف کنیم و ما نیز در این زمینه هشدارهای لازم را ارائه کردیم.
تقوی تصریح کرد: اولین قدم این است که تجمیع قانون کنیم و مسئولیت این بحث را به یک نهاد واگذار نمائیم.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای وارد کردن محصولات غذایی از اقصی نقاط دنیا ناظران ما باید حلال بودن آن را تأیید کنند، گفت: در برخی از کشورها بیش از ۳۰ الی ۴۰ ناظر شرعی داریم، ضمن اینکه ناظران بهداشتی نیز جداگانه فعالیت خود را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه بحث حلال را بسیار جدی میدانیم، افزود: مشکلاتی نیز در این زمینه وجود دارد که باید حل شود.
تقوی با اشاره به اینکه سودآوری بسیار خوبی در این زمینه وجود دارد و میتواند برای کشور ما ارزآوری داشته باشد، گفت: ۳۷۰ میلیون جمعیت در ۱۵ کشور همسایه ایران وجود دارد که ما میتوانیم هر آنچه را تولید میکنیم به این کشورها عرضه کنیم و مسئولان امر باید در این زمینه ورود کنند.
احیای وزارت بازرگانی نباید به تولیدات کشاورزی آسیب وارد کند
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عدهای به دنبال تأسیس وزارت بازرگانی هستند، گفت: البته اشکالی هم ندارد که یک وزارتخانه دیگر برای انجام برخی امور تشکیل شود. حتی بنده شنیده ام که رئیس جمهور نیز در جلسهای از مجلس برای تأخیر در تصویب این لایحه گله کرده است.
وی گفت: طی صحبتهایی که با وزیر جهاد و کارشناسان مختلف داشته ام، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نگرانیهایی دارند مبنی بر اینکه وزارت بازرگانی معمولاً به دنبال واردات است و زمانی که کمبودی در بازار احساس شود، فوراً اقدام به واردات کالا در حجم گسترده میکنند.
تقوی تصریح کرد: بنابراین اگر مسئولان بخواهند بخش بازرگانی را از وزارت جهاد کشاورزی بگیرند، باید قوانین طوری تصویب شود که هیچ لطمه و صدمهای به بخش تولید وارد نشود، چون وزارت بازرگانی متکی به واردات است و با پولهای نفتی اقدام به واردات نمیکند، در حالی که وزارت جهاد متکی بر تولید است.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی عملکرد بسیار خوبی در زمینه تولید داشته است، گفت: البته که بهتر از این نیز میتوان عمل کرد اما آن طور که بنده شاهد هستم، وزیر جهاد و معاونان او از هفت روز هفته، چهار یا پنج روز آن را در بیابانها به سر میبرند و از نزدیک با کشاورزان و فعالیتهای آنان در ارتباط هستند.
تقوی درباره اینکه برخی عنوان میکنند اگر اینچنین است، پس چرا قیمتها در بازار افزایش چشمگیری داشته است، گفت: قیمتها در جای دیگری سیاستگذاری میشود و این مسئله هیچ ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد. آن قسمتها را باید درست کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ هزار حلقه چاه بدون پروانه در کشور وجود دارد که آبهای زیرزمینی را تخلیه میکنند، گفت: به همین دلیل در رفسنجان باغات پسته در حال خشکیدن است و در فارس باغات لیمو به دلیل کم آبی دچار مشکل شده است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به برخی مشکلات موجود در حوزه کشاورزی گفت: ما در این حوزه با چالشهایی مواجه هستیم، به عنوان مثال وقتی روی محصولی مانند گندم قیمتی میگذاریم که برای کشاورز صرف نمیکند و آن طرف مرزها قیمت گندم کیلویی ۲,۲۰۰ تومان و در کشوری مانند افغانستان، گندم کیلویی ۲,۴۰۰ تومان است، طبیعی است که این محصول از کشور قاچاق میشود و مسئولان باید جلوی این کار را بگیرند و یا اینکه سال آینده کشاورز دیگر رغبتی به کشت گندم ندارد و ما با کمبود مواجه میشویم.
وی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی هنگام تعیین قیمت گندم در جلسات هیئت دولت بسیار چانه زنی کرده است، گفت: متأسفانه قیمت این کالا را تنها اندکی افزایش داده اند و با این شکل و شیوه، کشاورز رغبتی به کار ندارد. برخی نیز به وزیر جهاد میگویند آقای وزیر «جوش نزن»، اگر کشاورز کشت نکند، وارد میکنیم. آیا با این تفکر کشاورزی برای کشور باقی میماند؟ متأسفانه ما با چنین مشکلاتی در حوزه کشاورزی مواجه هستیم که امیدواریم برطرف شود.