بیشتر بخوانید:
وزارت ورزش و جوانان انتخابات تعدادی از فدراسیونها را در دستور کار قرار داد اما به نظر میرسید آنچه برای سئولنشینان از کمترین اهمیت برخوردار است، همین فدراسیونهای المپیکی هستند چرا که بعد از گذشت چندین ماه از دوره سرپرستی درست از آذرماه سال گذشته تاکنون فدراسیونهای کشتی، وزنه برداری و والیبال با سرپرست اداره میشوند و تکلیف فدراسیون تنیس نیز بعد از پایان دوره ۴ ساله ریاست مجید شایسته همچنان مشخص نشده است.
معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و همینطور مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی بارها با این سوال مواجه شدهاند که انتخابات کشتی، وزنهبرداری، والیبال و تنیس چه زمانی برگزار میشود، اما پاسخها یکی بوده؛ منتظر جواب استعلامها از مراجع ذیربط هستیم! حالا مشخص نیست چرا مراجع ذیربط فقط برای فدراسیونهای المپیکی و مدالآور این همه تعلل کردهاند!
* والیبال و قوانینی که دور زده میشود!
احمد ضیایی یکی از افرادی بود که شامل قانون بازنشستگی شد و از فدراسیون والیبال رفت. افشین داوری در تاریخ ۱۶ آذرماه سال ۹۷ با حکم وزیر ورزش سرپرست والیبال شد و این سرپرستی تا امروز سوم تیرماه سال ۹۸ ادامه دارد. با وجود اینکه خردادماه دوره ۶ ماهه داوری به پایان رسیده اما جالب اینجاست که وزارت ورزش هیچ برنامهای برای این رشته المپیکی ندارد.
البته مسئولان ورزش برگزاری مسابقات لیگ ملتها را بهانهای برای تعویق برگزاری انتخابات قرار دادند اما نکته اینجاست که این مسابقات از ماهها قبل در تقویم جهانی به ثبت رسیده و همه از تاریخ برگزار مسابقات خبر داشتند پس اگر وزارت ورزش برنامهای برای انتخابات داشت میتوانست قبل از شروع لیگ ملتها، این فدراسیون را سروسامان دهد.
برخی شایعات از تمایل ریاست داوری در فدراسیون والیبال حکایت دارد اما نکته مهم اینجاست که هنوز تاریخ ثبتنام از نامزدها نیز اعلام نشده و اصلاً مشخص نیست وزارت ورزش چه برنامهای برای والیبال دارد. محمدرضا داورزنی معوان ورزش قهرمانی دیروز مثل همیشه با همان جمله کلیشهای اعلام کرد بعد از پایان رقابتهای لیگ ملتها ثبت نام از کاندیداهای ریاست والیبال انجام میشود اما باز هم تاریخ تعیین نکرد تا کماکان بلاتکلیفی حرف اول والیبال باشد.
* گوششکستهها در انتظار رئیس جدید
با رفتن رسول خادم از فدراسیون کشتی، حمید بنیتمیم به عنوان سرپرست امور کار را برعهده گرفت اما در زمان ثبتنام از کاندیداها وقتی بحث نامزدی بنیتمیم مطرح شد، وزارت ورزش برای جلوگیری از شائبه مهندسی انتخابات اردیبهشت ماه امسال بهروز نعمتی را به عنوان سرپرست معرفی کرد تا شرایط را برای برگزاری انتخابات فراهم کند.
ثبتنام از نامزدهای ریاست فدراسیون کشتی از ۱۵ اسفند سال ۹۷ آغاز شد و ۲۸ اسفند به پایان رسید که برای ریاست این فدراسیونها ۲۱ نفر ثبتنام کردند. با وجود اینکه بیش از ۳ ماه از مهلت ثبتنام از نامزدها میگذرد اما وزارت ورزش هنوز زمان برگزاری انتخابات را اعلام نکرده و دلیل آن به گفته مسئولان عدم تایید صلاحیتهاست.
* بلاتکلیفی وزنهبرداری در سال کسب سهمیه
دوره ۴ ساله علی مرادی در فدراسیون وزنهبرداری اردیبهشتماه امسال به پایان رسید و علیرضا خسروی به عنوان سرپرست معرفی شد. نکته جالب اینجاست که در همین تاریخ وزیر ورزش سرپرست فدراسیون بیماریهای خاص را نیز معرفی کرد و انتخابات این فدراسیون ماه پیش برگزار شد اما در خصوص وزنهبرداری هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده است.
ثبتنام از نامزدهای ریاست این فدراسیون بهمنماه سال گذشته صورت گرفت که در پایان ۱۰ روز کاری ۱۰ کاندیدا ثبتنام کردند. بیش از ۴ ماه از پایان ثبتنام از نامزدهای فدراسیون وزنهبرداری میگذرد و کاندیداها همچنان چشمانتظار وزارت برای مشخص شدن زمان انتخابات هستند.
* سیاست متفاوت وزارت ورزش در تنیس
شرایط تنیس نسبت به سایر رشتهها متفاوت است. حرفهای متناقضی هم برای انتخابات این رشته زده شد. مجید شایسته ۱۹ آبان ماه سال گذشته بعد از پایان دوره ۴ ساله خود به عنوان سرپرست معرفی شد.
۱۶ دیماه بود که وزارت ورزش اعلام کرد ثبتنام از نامزدهای ریاست فدراسیون تنیس به دلیل تککاندیدا بودن دوباره انجام خواهد شد اما نکته اصلی اینجاست که در هیچ قانونی اشاره نشده انتخابات با یک کاندیدا نمیتواند برگزار شود.
وزارت ورزش و جوانان که در انتخابات فدراسیونهای ورزشی هیچ گاه رویه یکسانی نداشته، برای سرپرستی فدراسیون تنیس مجید شایسته را انتخاب کرد این در حالی است که وزارت ورزش اعلام کرده برای جلوگیری از شائبه مهندسی نامزدها نمیتوانند سرپرستی فدراسیون را برعهده بگیرند.
بیش از ۶ ماه از دوره سرپرستی شایسته در فدراسیون تنیس میگذرد و دوره قانونی سرپرستی وی نیز به پایان رسیده و از منظر قانونی وی نمیتواند دیگر سرپرست هم باشد اما کماکان این فدراسیون بلاتکلیف است. معلوم نیست آیا ثبتنام دوباره از نامزدهای تنیس صورت خواهد گرفت یا خیر؟ مشخص نیست وزارت ورزش بالاخره چه برنامهای برای این رشته دارد. جالب اینکه ادامه حضور غیرقانونی شایسته بر این رشته سبب شده تا فعالیت هیاتها نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. ظاهراً در تنیس مهندسی و بقا بر همه چیز ارجح است و انتخابات اهمیتی ندارد!
وزارت ورزش و جوانان در حالی فدراسیونهای مهم را به حال خود رها کرده که بیشتر رشتهها در مسابقات کسب سهمیه المپیک توکیو شرکت کرده و در تلاش هستند بهترین کاروان را راهی توکیو کنند اما این بلاتکلیفی آن هم برای فدراسیونهایی که المپیکی هستند نگرانیهایی را برای اهالی ورزش به وجود آورده است.