سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** برای نجفیِ جنتلمن و خوشنام و نخبه، پاپوش دوختهاند!
روزنامه همشهری-ارگان شهرداری- در گزارشی چندپهلو با عنوان «قربانی بوسه مرگ!» نوشت: «بوسه مرگ میتواند روی سلولهای مغز مردی بنشیند که همه به هوش او در ریاضیات و مدیریت غبطه میخورند! …چند هفته از انتشار خبر شوکه کنندهای که مثل برق جامعه ایران را درنوردید، میگذرد. همه چیز شبیه دروغهای شاخدار بود؛ حتی بزرگتر از دروغ اول آوریل؛ "محمد علی نجفی، شهردار اسبق تهران، همسر دومش را به ضرب گلوله کشت." تلفیق نجفی اتوکشیده و جنتلمن با گلوله و تپانچه و همسر جوانی که سلفیهای عاشقانهشان به سبک جوانهای دهه هشتادی در فضای مجازی منتشر میشد، آن قدر دور از هم به نظر میرسد که حتی کنار هم چیدنشان از ذهن خلاقترین کلاژکار ایرانی هم نمیگذشت...نه! این یک کابوس در بیداری است. پاپوش دوختهاند برای مرد افشاگرِ زد و بندها و لفت و لیسهای شهرداری. صحنه سازی است مگر میشود؟ پرستو فرستادهاند، کاسهای زیر نیم کاسه است. ساده نباشید».
همشهری در ادامه نوشت: «باید پذیرفت که وزیر خوشنام و شهردار خوش پوش چنان که خود اعتراف کرده، دست به قتل یک انسان زده است و باید تبعاتش را بپذیرد. در این میان افکار عمومی هم حق دارند خواهان روشن شدن زوایای تاریک این ماجرا باشند…بخشهایی مثل مطرح کردن بحث پرستو که زمینه ساز لکه دارشدن نهادهای امنیتی را در برخی اذهان مهیا ساخته و لازم است که نهادهای امنیتی پاسخی درخور برای آن ارائه کنند...با این همه نمیتوان باور کرد حتی در صورت اثبات قتل عمد، نجفی با قصاص مواجه شود و طناب دار در انتظار یکی از مدیران ارشد باشد».
این روزنامه اصلاح طلب از یکسو تاکید کرده است که نجفی دست به قتل زده و باید تبعاتش را بپذیرد. از سوی دیگر با مظلوم نمایی از یک قاتل، مدعی شده است که برای نجفیِ «جنتلمن» و «نخبه ریاضی و مدیریت» و «وزیر خوشنام» و «شهردارِ خوش پوش» و «افشاگرِ زد و بندها و لفت و لیسهای شهرداری» پاپوش دوختهاند!
این روزنامه اصلاح طلب همچنین مدعی شده است که موضوع «پرستو»، موجب لکه دارشدن نهادهای امنیتی در نزد افکار عمومی شده و نهادهای مذکور میبایست در این زمینه روشنگری کنند!
در روزهای گذشته، «عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مطلبی نوشته بود: «به نظر میرسد که با توجه به جمیع احوال هم به لحاظ اجتماعی و سیاسی و هم به لحاظ خانوادگی بهتر است به شرط عذرخواهی با رضایت مساله را حل کرد. باید پذیرفت که خانم استاد هم در این ماجرا بینقش نبوده است هر چند این نقش مجوزی برای کشته شدن نیست. همین کافی است که خانواده و صاحبان خون با درایت و حتی پیش از آغاز دادگاه با وکلای آقای نجفی به توافق برسند و ماجرا خاتمه داده شود».
پیش از آن نیز «حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران گفته بود: «بسیار حیف است که شخصیتی مانند دکتر نجفی به اتهام قتل در انتظار اعدام باشد».
روزنامه همشهری-ارگان شهرداری- برای چندمین بار، ادعای کذب مرتبط بودن «میترا استاد» با نهادهای امنیتی را مطرح کرده است و از سوی دیگر، مدعی شده است که چون نجفی افشاگرِ لفت و لیسهای شهرداری پاپوش دوختهاند. چندی پیش روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد در واکنش به بی اخلاقی هم طیفان خود در موضوع نجفی نوشته بود: «پرستوسازی از خانم استاد و یا برنامه ریزی شدن ازدواج ایشان و ارتباط این پرونده با اقدامات زمان شهرداری آقای نجفی اگر ظالمانه نباشد، غیرمنطقی است. چرا که در اصل موضوع یک انسان در یک پیوند نامناسب دچار اختلافات مختلف گردیده و دست به قتل زده است». روزنامه اصلاح طلب اعتماد نیز چندی پیش در مطلبی نوشته بود: «سناریوی پرستو، رفتاری غیراخلاقی و ناجوانمردانه است که حتی توهین به شعور و فهم آقای نجفی هم هست».
لازم به ذکر است که نهادهای امنیتی، در مقطع انتخاب شهردار تهران نسبت به وضعیت خاص و حواشی زندگی نجفی و فقدان صلاحیت وی هشدار داده بودند. بر همین اساس نیز وزارت کشور، با شهرداری نجفی مخالفت کرد اما با پافشاری و اصرار مقامات ارشد دولت، مجبور به تأیید و حکم شهرداری نجفی شد.
گفتنی است که نجفی هم در دوره وزارت در آموزش و پرورش و هم ریاست بر سازمان برنامه و بودجه و همچنین دوران ریاست بر سازمان میراث فرهنگی و شهرداری تهران، کارنامه بسیار ضعیفی داشته است.
** باید دست دوستی به سمت آل سعود و امارات دراز کنیم!
روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی با عنوان «سخنی با همسایگان عرب» نوشت: «جمهوری اسلامی ایران که همواره لنگرگاه ثبات و امنیت منطقه بوده و هست، مرتباً تصریح کرده که با سعهصدر و بزرگمنشی نسبت به عملکرد اشتباه برخی همسایگان و به خاطر مصالح کشورهای منطقه و منافع امت اسلامی حاضر است گذشتههای پرخطای آنها را نادیده بگیرد و همچنان دست دوستی و همکاری به سوی کشورهای همسایه دراز کند و آنها را در راه ایجاد و تضمین امنیت و ثبات منطقه یاری کند».
این روزنامه اصلاح طلب، نامی از کشورهای همسایه نیاورده اما اشاره به «عملکرد اشتباه برخی همسایگان»، مشخص میکند که مخاطب اصلی، عربستان و امارات است.
در روزهای گذشته، «عباس آخوندی» وزیر سابق و ناکارآمد راه و شهرسازی گفته بود: «در منطقه ما کشورهایی که از نظر ژئوپلیتیک، عمق نفوذ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند، ایران، ترکیه و عربستان هستند. آنچه میتواند امنیت این کشورها را برقرار کند، تعادل قدرت اقتصادی و سیاسی نسبی بین این کشورهاست. یقیناً اگر این تعادل به هم بخورد، طمع برای پیشروی یکی از طرفین بیشتر میشود و با پی جویی نخستین طمع، تعادل به هم میخورد».
روزنامه اصلاح طلب ابتکار نیز چندی پیش در مطلبی مشابه نوشته بود: «ایرانیها همیشه دست دوستی و برادری و مذاکره خود را برای مذاکره حتی با عربستان علیرغم اقدامات ناشایستی که طی سالیان از خود نشان داده دراز کرده است»
طیف اصلاح طلب اصرار دارد که ایران همواره در موضع ضعف باشد و در جایگاه بدهکار بنشیند. این رویکرد تحقیرآمیز در حالی است که رژیم آلسعود در سالهای اخیر جنایات متعددی را مرتکب شده است. هموطنانمان هنوز جنایت آل سعود در منا - سال ۹۴- را فراموش نکردهاند. جنایتی که به شهادت حدود ۶۰۰ زائر ایرانی منجر شد. علاوه بر این کارنامه آل سعود در حمایت از داعش و همچنین کشتار مردم مظلوم یمن، کاملاً آشکار و عیان است.
لازم به ذکر است که در روزهای گذشته، سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفته بود «پهپاد جاسوسی آمریکا از پایگاه هوایی الظفره امارات متحده عربی- در فاصله ۳۲ کیلومتری ابوظبی- بلند شده است». بر همین اساس امارات در تجاوزگری اخیر آمریکا شریک بوده است.
** دولت نظر موافقان را نمیخواند، چه رسد به مخالفان
«محمدرضا خباز» استاندار سابق خراسان شمالی و فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «دولت نظر موافقان را نمیخواند، چه رسد به مخالفان»
در روزهای گذشته «علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات گفته بود: «رئیسجمهور دولتی را بهوجود آورد که نه تنها آرمان و برنامه روشنی ندارد، بلکه در مجموعه خود و میان وزرا هم هدف مشترک دیده نمیشود. از این رو به جای اینکه در دولت شاهد شکلگیری نوعی سرمایه اجتماعی باشیم، نظارهگر شکل گرفتن فضایی هستیم که هر بخش از کابینه دنبال کار و برنامههای خودش بوده است».
«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات نیز چندی پیش گفته بود: «آقای روحانی دارای روحیهای نیست که از سوی وزرای خود توصیه و انتقاد جدی بپذیرد».
متاسفانه دولت آقای روحانی در مسئله نقدپذیری و بهره مندی از نظرات کارشناسان و صاحبنظران کارنامه قابل قبولی ندارد.
اما ناگفته نماند که رابطه طیف اصلاح طلب با دولت، فراتر از حامی و موافق است. اکنون اکثریت مطلق کابینه در اختیار اصلاح طلبان است و این طیف مسبب وضع موجود است و باید در این خصوص به افکارعمومی پاسخگو باشد.