به گزارش مشرق، طبق نتایج یک نظرسنجی، از هر ۱۰ فلسطینی، ۹ نفر نسبت به طرح اقتصادی پیشنهادی آمریکا بیاعتمادند یا آن را باور ندارند.
به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «صدای آمریکا»، «مرکز تحقیقات سیاست و نظارت فلسطینیان» برای اولین بار پس از نشست «منامه» یک نظرسنجی برگزار کرد که بیاعتمادی شدید به واشنگتن را نشان داد.
بیشتر بخوانید:
شگردهای جذب جاسوس موساد در غزه
از میان ۱۲۰۰ نفری که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، ۹۰ درصد ابراز داشتند که ادعای واشنگتن در نشست منامه مبنی بر بهبود وضعیت اقتصادی فلسطینیها را باور ندارند یا به آن بیاعتمادند.
همچنین این نظرسنجی نشان داد ۷۹ درصد فلسطینیها از تحریم نشست منامه توسط رهبرانشان حمایت میکنند و تنها ۱۵ درصد با آن مخالفند.
طبق نتایج این نظرسنجی حدود سهچهارم شرکتکنندگان معتقدند طرح معامله قرن آمریکا برای اقتصاد فلسطین رفاه و کامیابی به همراه نخواهد داشت. همین مقدار نیز خواهان رد بیدرنگ این طرح توسط رهبران فلسطینی هستند.
از این میزان، پانزده درصد خواهان پذیرش طرح به همراه برخی ملاحظات و چهار درصد خواهان پذیرش آن بدون هیچ ملاحظهای شدند.
دولت ترامپ طی نشست منامه که ۲۵ و ۲۶ ژوئن برگزار شد، با ادعای آوردن صلح و کامیابی بین فلسطینیها و صهیونیستها، از بخش اقتصادی طرح موسوم به معامله قرن، رونمایی کرد.
هدف نشست منامه، گرد آوردن نمایندگان کشورهای ثروتمند عربی برای سرمایهگذاری در پروژههای فلسطینی و جذب ۵۰ میلیارد دلار کمک مالی بود که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا حامی آن است و قصد دارد از این طریق اهداف سیاسی خود را در درگیری فلسطینیها با رژیم صهیونیستی پیش ببرد.
فلسطینیها این نشست را بهعنوان تلاشی برای تطمیع خود دانستند و با متهم کردن آمریکا به جانبداری سیستماتیک از صهیونیستها، در این نشست شرکت نکردند.
این در حالی است که «جرد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ که مسئول پیشبرد معامله قرن است مدعی شده بود قصد دارد با دور زدن مسئولین فلسطینی، با مردم فلسطین ارتباط مستقیم برقرار کند.
وی با وجود تحریم این نشست توسط فلسطینیها مدعی شد: «فکر میکنم که این کارگروه موفقیت چشمگیری داشت، نخست از نظر مشارکت؛ زیرا اشخاصی از سراسر جهان حضور داشتند که بیانگر توجه زیاد برای کمک به مردم فلسطین است».
«نبیل ابو ردینه» معاون نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در این باره گفت: «ما در ابتدا به ترامپ گفتیم که اگر قدس در گزینههای ما نباشد، (مذاکره با) دولت آمریکا هم در کار نخواهد بود. ابعاد صلح مبتنی بر راهکار دو دولتی و بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ است».
وی در واکنش به اظهارات کوشنر گفت: «من واقعاً تعجب میکنم که کوشنر چقدر ساده لوح است!»
خبرگزاری فلسطینی «صفا» نزدیک به حماس، در واکنش به برگزاری این نشست گزارش کرد: «تحلیلگرانی که با ما گفتوگو کردند میگویند، بدون طرح حقوق سیاسی فلسطین و بدون حل عادلانه کشمکش فلسطین-اسرائیل، هیچ توسعه و شکوفایی اقتصادی در خاک فلسطین اشغالی رخ نخواهد داد».