به گزارش مشرق، «حمید بعیدی نژاد» سفیر ایران در لندن با اشاره به توقیف نفتکش حامل نفت خام ایران توسط نیروی دریایی انگلیس در تنگه جبل الطارق در صفحه توئیترش با بیان اینکه «انگلیس با اشتباه محاسبه در توقیف غیرقانونی نفتکش، نباید دوباره اشتباه محاسباتی اش را تکرار کند،» نوشت: «کشتی قانون و هنجاری را نقض نکرده، اما انگلیس با دزدی دریایی غیرقانونی مطمئنا چنین اقدامی را صورت داده است.»
وی یادآور شد: «اگر نفتکش و محموله نفت آن آزاد نشود، اقدام انگلیس بی جواب نمی ماند.»
«جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس نیز امروز شنبه در توئیتر نوشت: «تلفنی با "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران گفتوگو کردم. تماس سازندهای بود. به وی اطمینان دادم که نگرانی ما مقصد کشتی و نه منشاء نفت (نفتکش) گریس 1 بوده و انگلیس در صورتی که ضمانتهایی در این باره به دست بیاورد که نفتکش به سوریه نرود آزادی آن را تسهیل میکند و این کار پس از روند دادگاههای جبلالطارق صورت میگیرد.»
هانت در توئیتی دیگر نوشت: «ظریف نیز گفت که ایران خواستار حل موضوع بوده و به دنبال تشدید نیست. با "فابیان پیکاردو" رئیس دولت محلی جبل الطارق نیز صحبت کردیم و وی در حال انجام کار فوقالعادهای در هماهنگی موضوع و به اشتراک گذاشتن چشم انداز انگلیس در مسیر پیش رو است.»
به گزارش فارس، دولت محلی جبلالطارق پنجشنبه هفته گذشته (۱۳ تیرماه) اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران بوده توقیف کرده است. ادعا شد که مقصد این نفتکش پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده و به همین دلیل ناقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است. این منطقه تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد و نیروی دریایی انگلیس هم در توقیف نفتکش حامل نفت ایران مشارکت داشته است.
از سوی دیگر پلیس جبل الطارق روز گذشته خبر داد که تمامی 4 پرسنل بازداشت شده نفتکش ایرانی را بدون اتهام و به قید وثیقه آزاد کرده است.
در پی این اقدام انگلیس، سفیر این کشور در تهران چهار بار در وزارت خارجه ایران حضور یافته است. اولین بار «راب مک ایر» سفیر انگلیس به وزارت خارجه ایران احضار شد و سه بار دیگر برای گفتگو درباره این موضوع به وزارت خارجه رفت.
سفیر انگلیس عصر پنجشنبه 13 تیر ماه به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض ایران در این خصوص از سوی رئیس اداره سوم غرب اروپا ابلاغ شد، او روز شنبه (15 تیر ماه) نیز برای دومین بار در وزارت خارجه ایران حضور یافت و دوشنبه 17 تیرماه برای سومین بار به وزارت خارجه رفت (+) و چهارمین بار هم آنگونه که سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرده ظرف هفته گذشته و برای ارائه توضیحات در خصوص نفتکش توقیف شده در وزارت خارجه حضور یافته است.