به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
فولکر پرتس رئیس بنیاد علم و سیاست آلمان در روزنامه هندلزبلات نوشت: رویکرد جدید دولت ایران در مناقشه هستهای و عبور از میزان تعیینشده ۳/۶۷درصدی برای غنیسازی اورانیوم، عملاً به معنای پیوستن توافق هستهای به تاریخ است.
بیشتر بخوانید:
اروپا با تحریمهای آمریکا هماهنگ است
تریتا پارسی: اروپا نمیخواهد از برجام در مقابل آمریکا دفاع کند
پرتس میافزاید، حتی اگر سازمان ملل نیز رأی به تشدید تحریمها بدهد، امکان زیادی برای اجرای این سیاست از سوی اروپا وجود ندارد، او با اشاره به گستره تحریمها میگوید تحریمهای ایران از سوی آمریکا چنان فراگیر هستند که جایی برای افزایش دامنه آن باقی نمیماند.
پرتس در ادامه نوشت: ایران از اروپا انتظار دارد که با خرید نفت این کشور زیان مالی ناشی از تحریمها را جبران کند. چنین انتظاری واقعبینانه نیست و اروپا نه میتواند و نه مایل است زیانهای ناشی از تحریمها را جبران کند. اما تنها کاری که از دست اروپا و بهویژه از فرانسه و آلمان ساخته است استفاده از سازوکار مالی اینستکس است و این سازوکار مالی تنها میتواند امکان صدور برخی کالاهای اساسی همچون دارو و لوازم پزشکی به ایران را فراهم کند. وی در عین حال توضیح نداد که چرا همین بسته پر از خالی اینستکس پس از ۸ ماه همچنان در حد حرف مانده و اروپا همان را هم اجرایی نکرده است.
پرتس همچنین نوشت: بنا به توصیه پنتاگون، حملات هوایی محدود به ایران تأثیر چندانی به همراه نخواهد داشت و همین باعث شده است که ترامپ نسبت به رویارویی نظامی با ایران تا حدودی خویشتنداری پیشه کند.
افزون بر آن، کشورهای منطقه و از جمله امارات متحده عربی نیز خواستار وقوع یک جنگ در منطقه نیستند. امارات متحده حتی اگر حاضر به مشارکت در رویارویی نظامی در منطقه نباشد نیز در اثر وقوع یک جنگ بهشدت آسیب خواهد دید. دشوارشدن حمل نفت از طریق تنگه هرمز و همچنین احتمال گسترش ناآرامی در منطقه از طریق متحدان ایران نیز از جمله عواملی بهشمار میآیند که از امکان رویآوردن آمریکا به گزینه نظامی میکاهند.