کد خبر 976549
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۸

با وجود اینکه سردردهای میگرنی بسیار عذاب‌آور و ناتوان‌کننده است،اما به لطف پیشرفت علم پزشکی و با بهره گیری از تکنولوژی تشخیص میگرن و درمان آن میسر گردیده و بیماران مبتلا به میگرن محکوم به تحمل درد نیستند بلکه با مراجعه به یک متخصص مغز و اعصاب مراحل درمانی را شروع می کند. شما می‌توانید عوامل محرک میگرن را شناسایی کنید و برای پیشگیری از حملات میگرنی، از این عوامل دوری کنید تا بروز سردردهای شدید را کاهش دهید.

 

با ظاهر شدن علائم میگرن چه کار کنیم؟

اگر شما هم مبتلا به میگرن هستید خواندن این مقاله می تواند به شما کمک کند.

شایعترین علائم هشدار میگرن که نشانه قریب الوقوع بودن حمله میگرن است چیست؟

چند ساعت تا چند روز قبل از بروز حمله میگرن نشانه هایی در فرد مبتلا به میگرن ظاهر می شود که علائم پرودروم (Prodrome) یا پیش درآمد میگرن نام دارد.

شما ممکن است زیاد خمیازه بکشید، نیاز بیشتری به دفع ادرار داشته باشید و یا ممکن است ولع زیادی به خوردن شیرینی پیدا کنید به خصوص شکلات، نکته جالب این است که شما ممکن است تکه ای شکلات را که به آن میل پیدا کرده اید بخورید و بعد سردرد شروع شود و شما تصور کنید که شکلات باعث سردردتان شده است، در حالیکه این میل به شیرینی و شکلات یکی از نشانه های مرحله پیش درآمد میگرن است و خوردن یا نخوردن آن ربطی به ایجاد سردرد قریب الوقوع ندارد.

خلق

بعضی بیماران ممکن است در طی ساعات یا روزهای قبل از حمله میگرن، تحریک پذیر، عصبی و یا افسرده شوند. در موارد کمتری بعضی بیماران ممکن است حالت سرخوشی و شادی مفرط را قبل حمله سردرد میگرنی تجربه کنند.

خواب

شما ممکن است قبل از حمله میگرن احساس خستگی کنید و نیاز بیشتری به خواب حس کنید. توجه کنید که چگونه بعد از خواب زیاد دچار حمله میگرن می شوید.

 

اختلالات گوارشی

گاهی مرحله پیش درآمد میگرن می تواند روی دستگاه گوارش تاثیر بگذارد. شما ممکن است احساس ناراحتی در معده کنید یا دچار یبوست یا اسهال شوید. پزشک شما می تواند علائم گوارشی شما را با دارو درمان کند ولی درمان این نشانه ها مانع از شروع حمله میگرن نمی شود.

حساسیت به نور یا صدا

این نشانه ها شایعترین نشانه های مرحله پیش درآمد میگرن هستند که می توانند از قبل از بروز حمله سردرد میگرنی شروع شوند و در حین حمله و حتی بعد از آن هم ادامه داشته باشند.

نور شدید یا صدای بلند در حین حمله فعلی میگرن می تواند محرک حمله بعدی میگرن هم باشد.

 

 

اختلال بینایی (تغییر در دید)

هر چقدر که به حمله میگرن نزدیک تر می شوید احتمال اینکه تغییرات بینایی را تجربه کنید بیشتر می شود. این همان مرحله ای است که به آن اورا (Aura) هم گفته می شود.

علائم به صورت تاری دید ، اختلال در میدان بینایی به صورت نقطه کور، دید شطرنجی یا زیگزاکی و یا جرقه های نورانی بروز می کند. البته نشانه های بینایی معمولا بیش از یک ساعت طول نمی کشد.

توجه به این علائم قبل از مراجعه به متخصص مغز و اعصاب بسیار مهم است  و مراحل درمان میگرن را دقیق تر و سریعتر می کند، بهتر است عوامل هشدار دهنده ای که در بیمار بروز کرده است را یادداشت و با متخصص میگرن خود در میان بگذارید.

با دیدن علائم هشدار میگرن چه کار کنیم؟

 

1)  کافئین کمتر مصرف کنید.

مصرف زیاد کافئین (قهوه و چای) می تواند موجب بروز حمله میگرن شود و کاهش مصرف آن به کمتر از 3-2 فنجان قهوه در روز ممکن است به رفع علائم پیش درآمد میگرن کمک کند ولی باید توجه داشته باشید که قطع ناگهانی کافئین خودش می تواند سندروم withdrawal و سردرد ایجاد کند. پس خیلی آهسته مقدار آن را کم کنید.

2)   مدیتیشن کنید (Meditation)

هر روز 10 دقیقه تنفس عمیق داشته باشید و با آگاهی، عضلات کل بدن را شل و ریلکس کنید.

در جای ساکتی دو دقیقه با خود بنشنید و ذهن خود را رها کنید. این روش مدیتیشن همیشه می تواند برای کاهش استرس سودمند باشد ولی بخصوص موقعی که احساس کردید علائم پرودروم میگرن ظاهر شدند برای کاهش سردرد مفید است.

3)  از خوردن مواد محرک میگرن پرهیز کنید.

بعضی خوراکیها مثل پنیر کهنه، بعضی میوه ها و آجیل ها، مواد تخمیر شده، شراب قرمز، الکل و مواد نگهدارنده (مثل نیتریت و نیترات) موجود در فست فودها می توانند حمله میگرن را تحریک کنند. با دیدن علائم هشدار دهنده میگرن بهتر است از مصرف آنها خودداری کنید.

4)   در اتاق تاریک و ساکت دراز بکشید و استراحت کنید

این کار دو فایده دارد اول اینکه می تواند شما را آرام و ریلکس کند که این کار برای رهایی از حمله میگرن کمک می کند و دوم اینکه شما را از نور و صدا که می تواند علائم میگرن را بدتر کند دور می کند.

5)   آب گرم یا کمپرس سرد را امتحان کنید

کمپرس سرد روی سر و گردن می تواند محل درد را بیحس و سیگنالهای درد را کم کند.

کیسه آب گرم می تواند عضلات سر و گردن را ریلکس کند. (کیسه آب گرم یا دوش آب گرم هر دو می توانند کمک کننده باشند)

از آنجاییکه بعضی بیماران به سرما و بعضی به گرما پاسخ خوبی می دهند توصیه می شود هر دو روش را امتحان کنید و از هر کدام که نتیجه بهتری داد استفاده کنید.

کلینیک سردرد دکتر فرشته اسفندیاری متخصص مغز و اعصاب در تهران آماده ارائه خدمات فوق تخصصی به بیماران مبتلا به انواع سردرد و میگرن می باشد.

محتوای تبلیغاتی**

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس