به گزارش مشرق، محمد فنایی درباره برگزاری کلاسهای داوری و آشنایی با سیستم کمک داور ویدیویی (VAR) در ایران اظهار داشت: من خودم در این کلاسها حضور داشتم و از نزدیک با سختی اجرای این کار در ایران آشنا شدم. دیدم که اجرای این سیستم، کار خیلی دشواری است و باید برای اجرای نهایی آن پنج مرحله و فصل گذرانده شود.
بیشتر بخوانید:
VAR گران است، فدراسیون فوتبال کمک کند
وی در ادامه افزود: خدا را شکر با تغییراتی که در کمیته داوران رخ داده و اینکه ممبینی نیز جزو کمیته داوران آسیا شده است, فرصت خیلی خوبی برای اجرای سیستم کمک داور ویدیویی ایجاد شده، اما ما میدانیم که شرایط فعلاً برای اجرای این سیستم مهیا نیست. بههرحال تاکنون مسئولان خیلی تلاش کردهاند که این اتفاق رخ بدهد، اما این کار و اجرای آن باید از چند جهت مورد تأیید فیفا قرار بگیرد, چراکه ورزشگاههای ما از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری مشکلات زیادی دارند.
این کارشناس داوری با اشاره به الزاماتی که فدراسیون فوتبال برای انجام مسابقات فوتبال در استادیومها ایجاد کرده است, تأکید کرد: اینکه تاج (رئیس فدراسیون فوتبال) میگوید باید برای برگزاری مسابقات حتماً امنیت رعایت شود, خیلی مهمتر از وجود سیستم VAR است و رعایت این الزامات به نوعی مقدمهای است برای وجود سیستم VAR.
وی با بیان اینکه اجرای این سیستم کار یک روز و دو روز نیست, تصریح کرد: برای اجرای سیستم VAR باید مراحل مختلف و سختی گذرانده و بعد کار اجرا تازه شروع شود. من اعتقادم این است با این وضعیت نه تنها امسال، بلکه سال بعد نیز ما نمیتوانیم شاهد حضور VAR در ورزشگاهها باشیم. البته این نظر کارشناسی من است. ما ابتدا باید فرهنگ این کار را داشته باشیم و بعد آن را اجرا کنیم.
فنایی یادآور شد: پیش از این عدهای با VAR موافق نبودند، اما دیدید که این سیستم در جام جهانی اخیر چقدر به داوری کمک کرد و از خیلی اتفاقات جلوگیری شد. این سیستم ضریب اشتباهات داوران در جام جهانی را 63 درصد پایین آورد و این خیلی مهم است تا حق به حقدار برسد. با این حال بعید میدانم سیستم کمک داور ویدیویی به این راحتی در ایران اجرا شود. اگر چند ورزشگاه مدرن را نادیده بگیریم برخی ورزشگاههای ما مانند تختی آبادان, شهیدبهنام محمدی مسجدسلیمان و یا تختی جم چطور میخواهند الزامات بهرهبرداری از این سیستم را ایجاد کنند؟
کارشناس داوری ایران در رابطه با اینکه فدراسیون فوتبال باید چه اقداماتی در رابطه با بالا رفتن سطح داوریها در مسابقات پیش روی لیگ برتر انجام دهد, اظهار داشت: در فصل گذشته فشار زیادی روی داوران بود و آنها حاشیه امنی برای خودشان نداشتند. اگر استادیومها آماده شوند و این حاشیه امن نیز برای آنها به وجود آید میتوانیم انتظار داشته باشیم که اشتباهات داوری حتی بدون VAR نیز کاهش پیدا کند. البته باید برخوردهای انضباطی نیز محکمتر صورت بگیرد تا در فصل جدید داوران با آرامش بیشتری در زمین قضاوت کنند.
وی در پایان تأکید کرد: برای اجرای VAR باید ابتدا فرهنگ استفاده از این سیستم جدید را در فوتبال کشور به وجود بیاوریم و بعد به دنبال اجرای آن باشیم.