به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی دانشگاه کاشان، عباس کاظمی اظهار داشت: در حال حاضر چارهای جز اصلاح راندمان مصرف انرژی در سه بخش ساختمان و مسکن، حمل و نقل و صنعت نداریم.
وی مهمترین منبع تأمین انرژی را بهینهسازی انرژی دانست و عنوان کرد: جایگزین کردن انرژی خورشیدی و استفاده از سوختهای ذغال سنگ و توسعه منابع تجدیدپذیر مهمترین راهکار برای کاهش مصرف انرژی است.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به سیاستهای چشمانداز و افق 1404 ضرورت تحقق اصلاح الگوی مصرف، هدفمند کردن یارانههای انرژی، اصلاح ساختار و قوانین و اصلاح رفتار مصرفکنندگان و ارتقای فناوری نقش دارند.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور بر اصلاح مصرف انرژی در حمل و نقل را تأکید و بیان کرد: برای کاهش مصرف انرژی و ارتقای کارایی و راندمان، سرمایهگذاری در بخش حمل و نقل لازم است.
وی انجام حمل و نقل عمومی به روش ریلی، دولت الکترونیک و اصلاح زیرساختها را گام مهم در صرفهجویی مصرف انرژی دانست و افزود: باید با همکاری کارشناسان و دولت بتوان کارایی انرژی را ارتقا داد.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، اجرای مبحث 19 در بخش ساختمان را از دیگر راهکارها برای کاهش مصرف انرژی برشمرد و تصریح کرد: در ساختمانها برای هر یک مترمربع، 600 کیلووات ساعت انرژی مصرف میشود که معادل گاز و برق است و اگر مبحث انرژی رعایت شود این میزان به 200 میرسد.
کاظمی تعیین استانداردها در بخش خودرو را از جمله اقدامات شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ذکر کرد و افزود: در بخش خودرو برای موتورسیکلتها، ماشینهای سنگین، بنزینی و ماشینهای گازسوز استاندارهایی تعریف و در حال تدوین است که اول مهر ماه سال 91 اجرایی میشود.
به گفته وی در بخش ساختمان نیز به شدت مبحث 19 که مبحث انرژی در ساختمان است در حال پیگیری است که اگر این اتفاق بیفتند میزان مصرف انرژی به شدت کاهش پیدا میکند.
کاظمی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در بهینهسازی مصرف سوخت کمک زیادی به توسعه اقتصاد کشور دارد، افزود: حمایت از بومیسازی و فناوریهای نوین، طراحی سامانههای احتراقی بر مبنای سوختهایی غیر از نفت و گاز، تلاش در جهت کاهش اثرات زیستمحیطی و سامانههای احتراقی از راهکارهای ارتقای بهرهوری و کاهش مصرف انرژی است.