به گزارش مشرق، کار انتقال ۷۸ هزار زائر ایرانی از مکه مکرمه به سرزمین عرفات بامداد روز شنبه (۱۹ مرداد ماه) به پایان رسید و تمامی زائران به غیر از زائران اهل تسنن در چادرهای خود در عرفات استقرار یافتند. این در حالی است که نزدیک به ۱۱ هزار زائر اهل تسنن کشورمان دیروز (جمعه) هشتم ذیالحجه در روز ترویه به سرزمین منا انتقال یافتند تا ظهر امروز به عرفات منتقل شوند.
بیشتر بخوانید:
۶۸ دستگاه اتوبوس زائران اهل تسنن را به سرزمین منا منتقل کرد و انتقال سایر زائران شیعه نیز با ۴۷۰ دستگاه اتوبوس به عرفات انجام شده است.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت پیش از عزیمت به عرفات از واحد عملیات نقل ترددی بازدید کرد.
اکبر رضایی رئیس ستاد مکه مکرمه و مدیر امور مشاعر حج تمتع ۹۸ با بیان اینکه حجاج در چادرهای عرفات مستقر شده و امکانات لازم برای اقامت آنان پیش بینی شده است، ابراز داشت: وضعیت چادرهای عرفات نسبت به سالهای قبل بهتر است و برای خنک کردن داخل آن از کولرهای گازی استفاده شده است.
وی افزود: در حال حاضر چادرهای عرفات از حالت سنتی در آمده و کیفیت مطلوبی را دارا است و زائران نیز در زمان حضور خود رعایت نکاتی مانند نظم، بهداشت و آداب زندگی جمعی را داشته باشند.
هم اینک مراسم برائت از مشرکین در محل چادر بعثه مقام معظم رهبری با حضور خیل عظیم زائران ایرانی در عرفات آغاز شد؛ در این مراسم نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت و رئیس سازمان حج و زیارت در کنار زائران حجاج حضور دارند.
اعمال حج تمتع ۱۳ چیز است که به ترتیب عبارتند از: احرام، وقوف به عرفات که در چهار فرسخی مکه است، وقوف به مشعر الحرام که تقریباً در ۲ فرسخی مکه است، رفتن به منا که نزدیک مکه است و انداختن سنگریزه بر جمره عقبه، قربانی کردن در منا، تراشیدن سر یا گرفتن کمی از ناخن، طواف زیارت، ۲ رکعت نماز طواف، سعی بین صفا و مروه، طواف نساء، ۲ رکعت نماز طواف نساء، ماندن در منا در شبهای یازدهم و دوازدهم ذیحجه و بعضی باید شب سیزدهم را هم در منا بمانند و انداختن سنگریزه بر ۳ جمره در منا در روز یازدهم و دوازدهم و بعضی در روز سیزدهم هم باید بیندازند.