به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
مطهری با اشاره به این سخنان آیتالله محمد یزدی عضو شورای نگهبان که «نباید اجازه دهیم افراد سودجو به مجلس شورای اسلامی راه یابند زیرا برخی نمایندگان به این امید وارد مجلس میشوند که با اعمال فشار به وزرا رشوهخواری کنند»، مینویسد: «اولاً این سخن، همه نمایندگان مجلس را زیر سؤال میبرد. بهتر بود ایشان بهفرض صحت کلامشان و اثبات اتهام وارده نام آن نمایندگان را ذکر میکردند تا ذمّه سایر نمایندگان بری میشد.
بیشتر بخوانید:
مطهری: اختیارات رئیس جمهور در قانون کم نیست
ثانیاً در میان نمایندگان به ندرت چنین کسانی پیدا میشوند و علت آن هم نوع رفتار شورای نگهبان است که افراد حرّ و آزاده و پاکدست و پاکدامن را به دلیل انتقاد از نظام به جرم ضدیت با ولایت فقیه ردصلاحیت و چنان افرادی را تأیید صلاحیت میکند.
بنابراین بهفرض صحت ادعای آقای یزدی، برای رفع این نقیصه، شورای نگهبان باید روش خود را عوض کند و صرفاً افرادی را که جرم قابل توجه مالی یا اخلاقی دارند ردصلاحیت کند نه این که کاندیداهایی را هم که انتقادی به نظام دارند اما افراد سالم و صالحی هستند ردصلاحیت نماید».
درباره واکنش علی مطهری گفتنی است: اولاً مصادیق متعدد از نمایندگانی که در ادوار مختلف اقدام به زدوبند با مفسدان اقتصادی یا امتیازخواهی از مدیران کردهاند، وجود دارد و مصادیق آن قابلانکار نیست؛ نظیر نمایندگانی که با شهرام جزایری در ارتباط بودند، به سفرهای خارجی برده شدند، از او هدیه گرفتند و او را بهعنوان مشاور ویژه، به مجلس راه دادند و به کمیسیون اقتصادی بردند و درباره لزوم حذف اخذ وثیقه از وامگیرندگان بزرگ بانکی از وی مشورت گرفتند! برخی از همین نمایندگان هماکنون صاحب روزنامه هستند و اتفاقاً آقای مطهری را نیز در تیترهای نشریه خود کم تحویل نگرفتهاند.
ثانیاً آیتالله یزدی تصریح میکند «نباید اجازه دهیم افراد سودجو به مجلس وارد شوند و برخی با همین امید به مجلس وارد میشوند». کجای این سخنان، اطلاق و عمومیت دارد؟!
ثالثاً آقای مطهری که با وجود تخلفات و رویکردهای مخالفخواهانهاش، مورد سماحت و سعهصدر شورای نگهبان قرار گرفته و چندینبار تأیید شده، جزو کدام عده است؟ افراد حرّ و آزاده و پاکدست که ردصلاحیت میشوند یا «چنان افرادی» که تأیید صلاحیت میشوند؟
خامساً همه ردصلاحیتها، صرفاً براساس جرائم مالی نیست بلکه افراد میتوانند به دلیل ارتکاب تخلفات عدیده غیراقتصادی و غیرمالی هم، فاقد صلاحیت نمایندگی مجلس باشند. ضمناً افراد میتوانند منتقد و مخالف نظام باشند اما مجلس شورای اسلامی ذاتاً بخشی از ساختار جمهوری اسلامی است و کسی که به این ساختار در قول و فعل التزام و اعتقاد ندارد، طبیعتاً نمیتواند جایی در مجلس جمهوری اسلامی داشته باشد اما به صرف انتقاد نیز کسی ردصلاحیت نمیشود، که خود آقای مطهری نمونه آن است؛ مگر اینکه او ادعا کند انتقادهایش ظاهرسازی و غیرواقعی است!