سردار نقدی

معاونت هماهنگ کننده سپاه پاسداران گفت: انتظار ما این است که دستگاهای دولتی علاوه بر روش کارمند، مدیر و پیمانکاری از روش رجوع به مردم برای حل مشکل استفاده کنند.

به گزارش مشرق، سردار محمدرضا نقدی معاونت هماهنگ کننده سپاه پاسداران و داود درودیان مسئول گروه جهادی یونس مهمان شامگاه چهارشنبه در برنامه جهان آرا بودند.

در ابتدای این برنامه که با محوریت بازخوانی چهار دهه خدمت رسانی به مناطق محروم پخش شد، سردار نقدی اظهار داشت: مسئله حرکت جهادی در ملت ما نهادینه شده است و ما کار سختی برای گفتمان همگانی در امور جهادی نداریم.

معاونت هماهنگ کننده سپاه پاسداران ادامه داد: مردم ما در مکتب فاطمی و حسینی(ع) بار آمده اند. مردم در حالی که مشکلات اقتصادی دارند اما انفاق ها و کمک‌هایشان به ویژه در ایام محرم هرسال پابرجاست. مشکل ما این است که  از این انگیزه های والا استفاده نمی شود.

بیشتر بخوانید:

وی تصریح  کرد: باید با بکارگیری صحیح نیرو، دیگران را به شوق وا داریم. در این زمینه هم جریان خوبی راه افتاده و گروه‌های کاری به راه افتاده است.

نقدی بر همین اساس یادآور شد: دستگاه‌های اداری کشور ما راهشان برای پیشبرد اهداف اداری و بروکراتیک است. متاسفانه روشی به اسم اینکه از مردم برای پیشبرد اهداف استفاده کنیم در نظام اداری کشور وجود ندارد.

رییس اسبق سازمان بسیج مستضعفین در ادامه سخنانش بیان کرد: طرحهای بزرگی در بسیج سازندگی امکان سنجی شده تا انجام دهیم، برای اینکه این ظرفیت عظیم بکار گرفته شود لازم است رده های بکار گیرنده وجود داشته باشند.در حال حاضر در حال تقسیم کار هستیم تا تمام یگان های سپاه را پای کار بیاوریم.

وی با اعلام اینکه حدود 800 گروه جهادی ورزیده در کشور وجود دارد، گفت: این گروه‌ها به آن پختگی و ورزیدگی رسیدند اما اغلبِ حدود 12700 گروه جهادی موجود ظرفیت بالای تجربی مانند گروه‌های جهادی ورزیده ندارند لذا باید شرایط را برای فعالیت جوانان فراهم کرد.

معاونت هماهنگ کننده سپاه پاسداران ادامه داد: آسان ترین کار این است که بگوییم جوانان بیایید با هم فلان کار را انجام دهیم و اتفاقا استقبال می‌کنند. خود جوانان متقاعد می شوند و می آیند اما اکنون باید بستر آن فراهم شود.

نقدی در همین رابطه گفت: اگر بخواهیم نیروی جوان در بستر کار جهادی قرار گیرد، باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که در همان ابتدا به جوان برنخورد. برخی موارد برای گروه‌های تازه کار قابل تحمل نیست.

رئیس سابق سازمان بسیج مستضعفین همچنین عنوان کرد: انتظار ما این است که دستگاهای دولتی علاوه بر روش کارمند مدیر و پیمانکاری از روش رجوع به مردم برای حل مشکل استفاده کنند.

در ادامه برنامه داود درودیان مسئول گروه جهادی یونس در سخنانی بیان کرد: بعد از سالیان سال جهان گران مستقیم با رهبری دیدار کردند.در دیداری که با رهبری داشتیم ایشان خشنود بودند و جالب اینکه زمانی که رهبری فرمایشاتشان را بیان کردند گفتند مطالبی را می‌خواستم به شما بگویم که دیدم خودتان به آن توجه دارید.

وی با اشاره به دیدار گروه‌های جهادی با رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: از جمله نکات بسیار مهم رهبری بحث رسانه بود، اینکه کارها در این حوزه در رسانه ها بسیار ضعیف بازتاب داده می شود.

درودیان اضافه کرد: رهبری فرمودند در زمینه رسانه کار اندکی انجام می‌شود و در صدا و سیما که این گزارشها که درباره گروهای جهادی پخش می‌شود، خوب رسانه ای نمی‌شود.

مسئول گروه جهادی یونس بیان کرد: در بحث سیل کمک‌های مردمی را دیدیم. یکی از عواملی که کمک‌های مردم گسیل داده شد این بود که رسانه توجه داشت و توجه آن به کف کار بود لذا برای همه قابل لمس بود.

وی یکی از نکات دیگر رهبر معظم انقلاب خطاب به گروهای جهادی را گفتمان سازی و واگذاری کار به جوانان عنوان کرد و گفت: یکی از مواردی که به آن دقت نشده بحث جوانان است. در دیدار اخیر رهبری یکی از دوستان نکته ای در این خصوص و بحث انتخابات مطرح کرد که رهبری فرمودند به سمت جوانان سوق پیدا کنید و باید دولت جوانی بیاید لذا اگر مدیریت ها جوان باشد بسیاری از موارد حل می‌شود.

درودیان بر همین اساس تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار مزبور بحث خودسازی را هم مطرح کردند که انسان وقتی روی جسم خود کار می‌کند با یک دست می‌تواند ده تا سنگ را بشکند. ایشان همچنین تاکید کردند که اگر روی ذهن و عقاید خود کار کنید ده برابر کاری که اکنون انجام می‌دهید را می‌توانید انجام دهید.

وی با اشاره به اینکه رهبری در  بحث جوانان تاکید  بسیار داشتند، بیان کرد: به این معنا که حرکت جهادی که قرار است تبدیل یه گفتمان شود را در خانه خود ببرید.

درودیان در ادامه با اشاره به دیگر جزئیات دیدار گروه‌های جهادی با رهبر انقلاب، خاطرنشان کرد:  رهبری همچنین  بحث گفتمان سازی را مطرح کردند که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه سردار نقدی بیان کرد: 6 هزار گروه جهادی در جریان سیل خدمت رسانی کردند.

همچنین در این برنامه درودیان افزود: رهبری فرمودند 10تا 15درصد کل جوانان کشور جزو گروه‌های جهادی هستند و 85 درصد کمبود جوانان در این گروه‌ها داریم و فرمودند که بروید و روی این کار کنید و بحث کمیت و کیفیت با هم باید جلو برود.

وی با بیان اینکه توان گروهای جهادی بالا رفته است، گفت: اما از یک زمان به بعد آن رشد لازم را نداشت. یکی از دغدغه های گروه‌های جهادی هم همین است.

درودیان تصریح کرد: بسیج سازندگی یک معاونت ذیل سازمان بسیج است اما گروه‌های جهادی نیاز به تقویت دارند. کسی با اصل ساختار مشکلی ندارد اما دغدغه این است که وقتی بسیج سازندگی در همین حد بماند شاید گروه‌های جهادی نتوانند رشد کنند.

در بخش دیگری از این برنامه سردار نقدی بیان کرد: خوشبختانه این آسیب شناسی صورت گرفته و قرارگاه سازندگی در حال سازماندهی است که کل سپاه را پشت بسیج سازندگی بیاورد و کارهای آن انجام شده تا کل ظرفیت سپاه و از آن بخش که این پتانسیل داشته و لازم است برای کمک به بسیج سازندگی استفاده کنیم.

وی اعلام کرد که حرکت جدیدی برای تقویت بسیج سازندگی صورت گرفته است که تا چند ماه آینده مردم آن را لمس خواهند کرد.

سردار نقدی با تاکید بر اینکه برای گفتمان و غالب کردن روحیه جهادی لازم است دستگاهای اجرایی مردم را وارد معادلات کنند، گفت: در بیانیه رهبری درباره گروه های جهادی، چند نکته مهم مطرح شد.

معاون هماهنگ کننده سپاه، بیان کرد: از جمله خواسته هایی که از جانب رهبری مطرح شده ارتقا کمی و کیفی گروهای جهادی بوده و اینکه از کارهای کوچک غفلت نکنیم.

نقدی در همین رابطه گفتمان سازی و همگانی کردن گفتمان جهادی را از دیگر موارد مورد تاکید رهبری برشمرد و افزود: ایشان همچنین عنوان کردند که جهادی ها در عمل باید مشوق دیگران باشند یعنی سعی کنیم رفتاری از خود نشان دهیم که مردم بدانند جهادی بودن چقدر خوب است.

وی خاطر نشان کرد: رهبری همچنین در این دیدار تاکید داشتند که محیط فعالیت اردوهای جهادی باید با تقوا، توجه به خدا و ذکر همراه باشد.

نقدی ترویج فرهنگ کار را از دیگر موارد طرح شده از سوی رهبری خواند و بیان کرد: ایشان همچنین تاکید فرمودند که ارتباط با هم در گروهای جهادی و تبادل اطلاعات و تجربه باید صورت گیرد،  اما در ادامه با یک انذار گفتند وارد بروکراسی نشویم چرا که این جریان باید مردمی باقی بماند. رهبری همچنین فرمودند که کارها در گروه‌های جهادی باید اطلاع رسانی شود.

معاون هماهنگ کننده سپاه بیان کرد: خبرنگار باید از جنس گروهای جهادی باشد تا در تمام موارد حضور داشته باشد. عموما ظرافت‌های گروه‌های جهادی زمانی اتفاق می‌افتد که خبرنگاران نیستند و حضور ندارد لذا درست رسانه ای نمی‌شود. اما در مواردی مانند  اربعین خبرنگار خود پیاده روی می‌کند و در دل موضوع قرار دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: نیروهای دولتی در برخی موارد به حالت اجباری کار را در این حوزه انجام می‌دهند اما جوانان در گروهای جهادی با عشق و جان انجام می‌دهند.

نقدی گفت: در جنگ یک ارتش منظم و نیروهای نظامی داشتیم که پای کار بودند. پیروزی ها از زمانی شروع شد که فهمیدیم جوانانی هستند که با تمام توان انقلابی کار کنند. همین فرهنگ باعث شد کامیون کامیون کمک در شهرها به مردم کمک شود.

رئیس اسبق سازمان بسیج در ادامه یادآور شد: متأسفانه در حال حاضر در شبکه های آبیاری کشور مشکل داریم و ده ها هزار کیلومتر نهر خاکی وجود دارد که باید درست شود. پیمانکار چگونه می‌خواهد اینها را ساماندهی کند؟ اگر مردم را پای کار بیاوریم ظرف دو سال کار را تمام و حل می‌کنند.

وی افزود: ما این کارها را با دستمزد صفر انجام می‌دهیم و می‌توانیم استحصال آب داشته باشیم و کشاورزی ما رونق بگیرد. لازم است یک همراهی راهبردی بین دستگاه‌ها باشد. در همین رابطه باید تفکر دیوان سالاری را کنار بگذاریم.

نقدی بیان کرد: اکنون همین کارهای مهمی که در سطح کوچک در کشور انجام می شود را می‌توانیم به دست نیروهای جهادی سپرده و آنها را بکارگیریم، آنها اصلا دستمزدی هم نمی‌گیرند.

رئیس اسبق سازمان بسیج مستضعفین همچنین تصریح کرد: نیروهای جهادی کارهای پر تعداد و پر حجم و متکثر در کشور را می‌توانند به سرانجام برسانند اما پیمانکاران از این کارها فرار می‌کنند.

در ادامه این برنامه درودیان بیان کرد: بحث تبادل اطلاعات بین گروهای جهادی مورد تاکید رهبری بود. در این بحث قبلا گروه‌ها تبادل اطلاعات می‌کردند  اما اکنون کمرنگ شده و نیاز به تقویت از سوی سازمان بسیج دارد.

وی افزود: خدمات ویژه جهاد سازندگی بود که باعث شد قلوب مردم به‌دست آورده شود و گروهای تجزیه طلب دشمن شکست خورد. ما باید مردم را از نظام مطالبه گر کنیم، جهاد اداری شدن خود داستان دارد لذا باید مطالبه گری را در بین مردم ترویج داد.

مسئول گروه جهادی یونس در ادامه خاطر نشان کرد: در نقاط محروم محرومیت‌هایی وجود دارد که ممکن است به چشم خیلی ها نیاید و مشخص نباشد اما گروه‌های جهادی به آن پرداخته و آن را حل می‌کنند.

وی تصریح کرد: گروه‌های جهادی بسیار دلسوزتر از پیمانکاران کار می‌کنند؛ باید از لحاظ ساختاری به گروه‌های جهادی توجه ویژه ای شود.

در ادامه این برنامه سردار نقدی گفت: چند سریال در سال‌های قبل در خصوص گروه‌های جهادی پخش شده اما کلیشه ای بود لذا باید فیلمنامه های جذاب نوشته شود. این موارد خیلی سطحی دیده می‌شود.

وی مطرح کرد: ظرافت هایی بین گروهای جهادی و مردم وجود دارد که باید دیده شود لذا خود جهادگران دست به قلم شوند.

سردار نقدی با اشاره به اینکه محرمیت نسبی است، گفت: محرومیت از ابتدای انقلاب یک چیز بوده و اکنون چیز دیگری است. در ابتدای انقلاب مثلا یک جاده بود که یک ماشین هم از آن رد نمیشد برق و آب هم نداشت، اما اکنون در کوه‌های دوردست ممکن است چنین موقعیت‌هایی باشد و ممکن است برخی روستاها بگویند ما پارک نداریم و اغلب روستاها آب و برق دارند.

نقدی ادامه داد: ریشه حرکت جهادی احساس مسئولیت است لذا همه ما باید احساس مسؤولیت کنیم. همه مسؤل هستند و باید در صحنه بیایند، جوانان نیز باید در وارد شوند.ما گفتیم و خواستیم که دولت در حوزه جهادی کمک کند اما ما هم بیکار نخواهیم نشست.

وی در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: پیام رهبری در خصوص گروه‌های جهادی یک منشأ و جهش بزرگ و درخشان در کار گروه‌های جهادی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس