به گزارش مشرق، روزنامه «صبح نو» در سرمقاله خود نوشت:
از زمان روی کار آمدن حسن روحانی تاکنون سه دوره از آرایش نیروهای سیاسی بهواسطه تأثیر سیاست خارجی بر سیاست داخلی قابل شمارش است. دوره پیشابرجام: در این دوره شکاف برجامیان/ نابرجامیان شکل گرفت و طیف دلواپس بهشدت نسبت به توافق بد هشدار داد.
بیشتر بخوانید:
اذعان ماکرون به شکننده بودن تلاشها برای مذاکره بین ایران و آمریکا
این دوره تا پایان تأیید برجام در مجلس و شورای امنیت ادامه داشت. دوره اجرای برجام: در این دوره که تا زمان حضور آمریکا در برجام ادامه داشت، طیف برجامیان دست بالا را در سیاست به دست آورد و در انتخاباتهای ۹۴ و ۹۶ پیروز شد. دوره خروج: این دوره که بعد از بیرونآمدن ترامپ از برجام آغاز شد، دولت را بهشدت تحت فشار منتقدان قرار داد. عبور بدنه اصلاحات از روحانی، بزرگترین نشانه این دوره بود. دوره چهارم: در این دوره که عملاً با تمایل روحانی برای مذاکره با ترامپ آغاز شد، اصلیترین هدف دولت، استفاده از اقتدار نظامی ایران برای فرار از آچمز است.
به نظر میرسد که مکرون توانسته ترامپ را برای ورود در معادلات سیاست داخلی ایران ترغیب کند. در چنین شرایطی شکلگرفتن زیرساخت مذاکره جدید برای احیای برجام در نهایت از اهداف سیاست داخلی اعتدالگرایان است که آن را دنبال میکنند. روحانی در دوران جدید بهدنبال بازیابی خود در سطح بدنه و واردکردن نظام به یک بازی جدید مذاکراتی است.
در این میان جریان انقلابی باید دربرابر هرگونه دوقطبیسازی هوشیار باشد و همچنان به بیاعتباری غرب و آمریکا در انجام تعهدات اصرار ورزد و این ادبیات را توسعه دهد که احیای برجام بدون منافع برای ایران بازی در زمین آمریکاست. اکنون وقت گرفتن امتیازهای بزرگ است، نه امتیاز حداقلی. دوران جدید مختصات تازهای دارد. واردشدن به این دوران، ادبیات و نظریه جدید میخواهد.