اخبار ویژه روزنامه ها

یک کارشناس امریکایی نوشت: کنگره با چشم‌پوشی از تهدید جنگ امریکا با ایران از زیر بار مسئولیت سنگینی شانه خالی می‌کند. این جنگ می‌تواند تلفات و ویرانی‌های غیرقابل تصوری را به بار آورد.

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

اروپا با آمریکا از برجام خارج شد اما با رندی نمی‌خواهد هزینه بپردازد

کاری که اروپایی‌ها به ویژه فرانسه می‌کنند این است که آنها نیز همراه آمریکا از برجام خارج شده‌اند اما سعی می‌کنند این کار بدون هزینه باشد و هزینه آن را نپردازند.

وبسایت الف با انتشار این تحلیل نوشت: اگر بخواهیم‌ قضاوتی درخصوص ‌مواضع اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها درخصوص برجام داشته باشیم واقعیت این است که مواضع ‌اروپایی‌ها به مراتب بدتر و خبیثانه‌تر از آمریکایی‌ها بوده است.

ترامپ یک سال پیش رسما از برجام خارج شد و آشکارا و شفاف تمامی تحریم‌های قبلی علیه ایران را مجدداً احیا کرد و خواستار عدم نفوذ ایران در منطقه و برچیدن صنایع موشکی دوربرد ایران شد علاوه بر آن رسما اعلام کرد که محدودیت‌های زمانی مطرح در برجام را قبول ندارد و باید مجدداً در خصوص برجام مذاکره با ایران را آغاز نماید.

آمریکا با صراحت تمام امضای دولت قبلی آمریکا را پاره کرد و بر خلاف قطعنامه صریح شورای امنیت سازمان ملل متحد ، تمامی تعهدات خود را نقض کرد اما موضع اروپایی‌ها جالب توجه است.

آنان دقیقا تمامی تحریم های ترامپ علیه ایران را به طور کامل اجرا کردند و از هرگونه همکاری با ایران برای خرید نفت و مبادلات بانکی و غیره، خودداری نمودند.

اروپایی‌ها به طور سریع تمامی مواضع غیرحقوقی آمریکایی‌ها علیه ایران در زمینه نقش منطقه‌ای ایران و محدودیت‌های صنایع موشکی ایران را نیز تکرار کردند، اما در برجام باقی ماندند!!

در واقع در صحنه عملی و سیاسی، مواضع اروپایی ها کاملاً منطبق با آمریکا بود با این تفاوت که آمریکا به صراحت مواضع خود را اعلام کرد و هزینه آنان را هم پرداخت. اما اروپایی‌ها به بهانه اینکه نمی توانند جلوی آمریکا ایستادگی کنند همان اقدامات را انجام دادند اما هزینه آن را هم پرداخت نکردند زیرا از برجام خارج نشدند!

پرواضح است که این استدلال اروپایی‌ها که قادر به ایستادگی در مقابل آمریکا نیستند، به دلایل متعدد غیر قابل قبول است.

در غیر این صورت باید بپذیریم که اروپا هیچ هویت سیاسی در صحنه بین الملل ندارد. واقعیت این است که اروپایی‌ها زیرکانه تصمیم گرفتند که با تمامی مواضع آمریکا علیه ایران همراهی نمایند بدون اینکه هزینه سیاسی آن را پرداخت کنند.
 

افراط در مذاکره‌خواهی غرب را به امتیازگیری بیشتر وامی‌دارد

یک کارشناس سیاست خارجی می‌گوید برخی مقامات وسواس مذاکره کرده‌اند و به این ترتیب، به غربی‌ها تنفس مصنوعی می‌دهند.

فؤاد ایزدی در گفت‌وگو با «الف» اظهار داشت: برجام توافق خوبی برای اروپا و آمریکا بود چراکه متاسفانه به‌صورت گسترده فعالیت‌های هسته‌ای ایران را متوقف کرد و نظارت‌هایی را بر کشورمان حاکم کرد که برای هیچ کشوری چنین موضوعی رخ نداد. آمریکایی‌ها همواره مطرح کردند که برجام هم محدودیت هسته‌ای و هم نظارت‌های زیادی را برای ایران به وجود آورده است اما با برجام نمی‌توان همه فعالیت‌های ایران را متوقف کرد لذا از برجام خارج شدند.

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها اعتقاد داشتند که خروج از برجام می‌تواند ایرانی‌ها را به پای میز مذاکره کشاند، اما اروپایی‌ها با این موضوع مخالف بوده و به آمریکا تذکر می‌دادند که نباید از برجام خارج شد چراکه با پایبندی به برجام می‌توان امتیازهای جدید دیگری از ایران گرفت. تحولات دو سه ماه اخیر نشان می‌دهد که اکنون که ایران به سمت خروج از برجام رفته است، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به دنبال راهکارهایی می‌گردند که این اتفاق رخ ندهد چراکه در این‌صورت نمی‌توانند امتیازات جدیدی از ایران بگیرند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر حرکت جدی‌تر را برای خروج از برجام آغاز کرده است، اما اینکه آیا با اروپا به توافق رسیده و آنها چه تصمیمی خواهند گرفت بستگی به اقدامات ما دارد، حرکت لاک‌پشتی ما فایده ندارد، بلکه باید اقدام سوم را بسیار جدی و عملیاتی‌تر برداشت، چراکه اگر آنها احساس کنند که اقدامات ما جدی است، آن زمان امکان دارد که کارهای جدی‌تری انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه یک سال و نیم است که برخی از مقامات دولتی همواره مطرح می‌کنند که صبر راهبردی را در دستور کار قرار داده و منتظر اقدامات اروپایی‌ها هستند، در صورتی که این وقت تلف کردن اشتباه بود.
وی با بیان اینکه قبل از سفر دوم ظریف به فرانسه، ترامپ علاقه‌مند به مذاکره با ایران بود، اظهار داشت: قبل از سفر دوم ظریف به فرانسه و دیدار با مکرون، ترامپ همواره مطرح می‌کرد که به دنبال مذاکره با ایران است ولی زمانی‌که دولتمردان ایرانی به این موضوع علاقه نشان دادند، ترامپ عقب‌نشینی کرده و دوباره بحث مذاکره موشکی با ایران را مطرح کرد. باید دقت شود که هر زمانی که ایران از مذاکره با آمریکا صحبت می‌کند، تنفس مصنوعی را برای آنها ایجاد می‌کند و آنها تصور می‌کنند که سیاست فشار بر روی ایران جواب داده است.

وی تاکید کرد: متاسفانه برخی از مقامات کشورمان وسواس مذاکره پیدا کرده و مطرح می‌کنند که امکان دارد فرصت مذاکره را از دست بدهیم، در صورتی‌که آمریکایی‌ها با مذاکره کردن به دنبال امتیازگیری بیشتر از ایران هستند و ما گام‌های بعدی خودمان در قبال رفتار آنها با جدیت بیشتری برداریم و به جای فرصت‌های شصت روزه باید شش روز به آنها فرصت داد.
 

روحانی و فراکسیون امید تیر خلاص به اصلاح‌طلبان زدند

تبلیغاتچی دو آتشه اصلاح‌طلبان در انتخابات می‌گوید فارغ از ضعف، هیچ نکته مثبتی در عملکرد شورای عالی اصلاح‌طلبان ندیدم و عملکرد روحانی و فراکسیون امید، تیر خلاصی به اصلاح‌طلبان بود.

صادق زیباکلام در گفت‌وگو با «انتخاب» و درباره حال و روز اصلاح‌طلبان اظهار داشت: در مقطع کنونی، حال و روز اصلاحات، اصلاح‌طلبان و جریان وابسته به آن‌ها بسیار غم‌انگیز و اسفناک است. در پی‌گیری علت اسفناک شدن و ریزش هولناک پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان دو عامل قابل ارائه است؛ یک عامل اصلی و عامل دیگر فرعی‌. عامل فرعی، ضربه‌ای است که در نتیجه دو انتخابات اخیر مجلس و ریاست‌جمهوری به پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان وارد شده است. عامل یا مشکل اصلی، به ضعف و مشکلات عمده‌ای ارتباط دارد که در درون جبهه اصلاحات وجود دارد و امکان انجام اقدامات مثبت را از آن‌ها سلب کرده است.

عملکرد فراکسیون امید تاکنون ناامید کننده بوده است. بیش از 100 نفر به عنوان نمایندگان لیست اصلاح‌طلبان انتخاب شدند و آقای خاتمی به آن‌ها مهر تایید زد اما عملکرد آن‌ها در مجلس فاجعه‌بار بوده است. تیر خلاص را در این زمینه، عملکرد حسن روحانی به اصلاح‌طلبان زد. وی ادامه می‌دهد: من به عنوان کسی که نقشی قابل توجه در زمینه کشاندن مردم برای حضور پای صندوق‌های رای و انتخاب حسن روحانی داشتم، اظهار شرمندگی می‌کنم.

در مجموع، کنش‌های فراکسیون امید در مجلس و عملکرد حسن روحانی در دو سال گذشته لطمه‌ای بزرگ به اعتبار اصلاح‌طلبان وارد کرده است. اکنون نمی‌توان به این پرسش پاسخ داد که در نتیجه رفتن پای صندوق‌های رای چه نتیجه مثبتی حاصل شده است. بخش عمده‌ای که به دعوت کمپین رئیس دولت اصلاحات پاسخ مثبت دادند، دیگر حاضر نیستند به وعده‌های اصلاح‌طلبان اعتماد کنند.

زیباکلام خاطرنشان کرد: جریان اصلاحات با دو ضعف یا مساله جدی مواجه است که دیگر ارتباطی با عملکرد دولت روحانی، فراکسیون امید در مجلس و عملکرد اصولگرایان ندارد. ضعف اول این است که اصلاح‌طلبان گرفتار نوعی «سردرگمی استراتژیک» شده‌اند. این فرض را در نظر بگیریم که نوزادی در دوم خرداد 1376 متولد شده، فارغ از سطح سواد و جایگاه اجتماعی او، اگر از او بپرسیم اصلاح‌طلبان چه تفاوت و افتراقی با اصول‌گرایان دارند، با کمال تاسف باید بگوییم که نمی‌تواند پاسخی به ما بدهد.

فقدان رهبری موجب شده اصلاح‌طلبان نتوانند رویکرد، راهبرد یا نقشه‌راهی مشخص را در مواجهه با مسائل پیش‌رو داشته باشند. برای نمونه وقتی اصلاح‌طلبان با حسن روحانی‌ای مواجه می‌شوند که به هیچ یک از وعده‌های خود عمل نکرده، مواضعی مشخص را اتخاذ نکرده‌اند.

زیباکلام درباره شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم گفت: ‌ای کاش انتقادات از این شورا، شخصی و ناشی از رقابت بود اما واقعیت این است که واقعا ما ضعف‌های اساسی و جدی داریم. از دیدگاه من، تا زمانی که ما قبول نکنیم بعد از 29 اردیبهشت در حمایت از روحانی اشتباه کردیم  و برای انتخابات مجلس پیش‌رو مواضع صریح خود را اعلام نکنیم، راه برون رفت را نخواهیم یافت و ما همچنان شاهد ریزش بیشتر حامیان هستیم.

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، عنوانی بزرگ و زیبا بوده که در عمل هیچ دستاوردی نداشته است. شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در مورد هیچ یک از مسائل هیچ راهبرد و برنامه‌ای نداشته و همچنان بر یک سری کلی‌گویی همانند پناه بردن به خرد جمعی و همدلی، تاکید دارد. مردم بازیچه ما نیستند که به آن‌ها بگوییم بیایید در انتخابات مشارکت کنید اما بعدا در برابر آن‌ها پاسخ‌گو نباشیم. لذا با جرات تاکید می‌کنم که حتی یک نکته مثبت در عملکرد شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نمی‌بینم. در مجموع، فارغ از ضعف، ضعف و ضعف هیچ نکته مثبتی را در این شورا ندیده‌ام.

مهلت دوماهه روحانی 16 ماه شد اما اروپا از وقت‌کشی دریغ نکرد اقدامات فرانسه خرید وقت به نفع غرب و به ضرر ایران است.

روزنامه فرهیختگان در این‌باره نوشت: «اگر بدانم که به جلسه‌ای بروم و با کسی ملاقات کنم که در نتیجه کشور آبادشده و مشکلات مردم حل می‌شود، دریغ نمی‌کنم.» این جمله روحانی را باید یکی از جنجالی‌ترین مواضع او در هفته‌های اخیر دانست؛ اظهاراتی که تقریبا همه محافل سیاسی همزمانی مطرح‌شدن‌شان با تحولاتی را که در پاریس رقم می‌خورد نوعی پالس اعلام آمادگی برای مذاکره مستقیم با رئیس‌جمهور آمریکا تفسیر کردند. پاس روحانی اما کافی بود تا ترامپ فرصت را برای زدن آبشار در زمین ایران مغتنم بشمارد و تأکید کند «آنها باید خوب بازی کنند، آنها نمی‌توانند آن کارهایی را که می‌گویند می‌خواهند انجام بدهند، انجام دهند. ما می‌خواهیم ایران موشک‌های بالستیک نداشته باشد. ما می‌خواهیم توافق طولانی‌مدت‌تری با ایران داشته باشیم. «ما می‌خواهیم ایران موشک‌های بالستیک نداشته باشد.»

به‌نظر می‌رسد بیش از هرچیز، پالس اشتباه در تهران در فاصله چند ساعت زمینه‌ساز تهدید رئیس‌جمهور آمریکا در پاریس شد؛ اتفاقی که البته در کمتر از 24 ساعت مقامات ایرانی از رئیس‌جمهور گرفته تا وزیر امور خارجه و سخنگوی دولت و... را  برای رفع و رجوع گافی که داده شد به تقلا انداخت.

این روزنامه اضافه کرد: «اولین معاملات اینستکس هنوز به اتمام نرسیده است و زمان بسیار زیادی می‌برد.» این را فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید، آن‌هم درست یک‌ماه و نیم بعد از اولین باری که او رسما اعلام کرد اینستکس عملیاتی‌شده و تعدادی از کشورهای اروپایی علاقه‌مند به پیوستن به این سازوکار مالی هستند. از همان روزی که آمریکا از برجام خارج شد اروپایی‌ها برای دلجویی از ایران و اطمینان‌خاطر به تهران برای پایبندی‌شان به توافق هسته‌ای به‌خط شدند و یکی بعد از دیگری بابت خروج شریک‌شان از توافق ابراز ناخرسندی کردند. همین باعث شد ایران هرگونه تصمیم‌گیری درباره ادامه همکاری‌ها در چارچوب برجام را به مذاکرات با اروپایی‌ها و یافتن راه‌حلی برای بهره‌مندی از مواهبی که گفته می‌شد عاید تهران می‌شود، موکول کند. مذاکراتی که روحانی ضرب‌الاجل دوماهه هم برای آن تعیین کرد. دوماه مورد اشاره روحانی بدون حصول نتیجه‌ای خاص به پایان رسید و چند دوماه بعد از آن‌هم سرنوشت متفاوتی نداشت.

حرف‌ها البته باز مثل قبل در همان حد حرف مانده و چیزی عوض نشده. گام دوم که جای خود، گام سوم هم در راه است اما آش همان آش است و کاسه همان کاسه و اروپا هنوز دست‌دست می‌کند تا جایی‌که باز موگرینی از زمانبر بودن همان یکی، دو معامله‌ای که یک‌ماهی است در حال اجراست، می‌گوید و وضعیت بهتر را به آینده‌ای نامعلوم موکول می‌کند.
 

پاکسازی نظام؛ روایت بی‌بی‌سی از مأموریت سید ابراهیم رئیسی

شبکه دولتی انگلیس نسبت به جدی بودن قوه قضائیه در پاکسازی مدیران مفسد و متخلف ابراز نگرانی کرد و روند مبارزه با مدیران مفسد را جدی ارزیابی کرد.

وب‌سایت بی‌بی‌سی در یادداشتی با عنوان «ابراهیم رئیسی و ماموریت جدید؛ پاکسازی نظام؟» و با اشاره به احضار و بازداشت برخی مدیران و افراد با نفوذ متخلف در دستگاه اجرایی و قوه قضائیه و مجلس می نویسد: یک‌سال پس از آغاز دادگاه‌های ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی، داستان مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی وارد فصل تازه‌ای شده است. رویدادهای بزرگ و تحولات بعضاً بی‌سابقه ماه‌های اخیر کاملاً گویاست: کانون مبارزه با فساد از «واسطه‌ها و دلالان غیر دولتی» به «تکنوکرات‌های حکومتی» تغییر یافته و دور بی‌سابقه‌ای از بازداشت مدیران اجرایی کلید خورده که فعلاً تا سطح «عبدالله پوری‌حسینی» رئیس سازمان خصوصی‌سازی و «هاشم یکه‌زارع» مدیر عامل ایران خودرو پیش رفته است. در حوزه مدیریت شهری موجی از برخورد با شهرداران و اعضای شوراهای شهر به راه افتاده که از زمان پرونده غلامحسین کرباسچی در سال ۱۳۷۶ تاکنون سابقه نداشته است. بازداشت چهره‌هایی مثل «حسن رعیت» یا «اکبر طبری» این پیام را فرستاده که دور تازه مبارزه با مفاسد اقتصادی خط قرمز ندارد.

بی‌بی‌سی با اشاره به «بازداشت غیرمنتظره دو نماینده مجلس در پرونده سایپا و فشارهای سنگین دادسراها و سازمان بازرسی کل کشور بر برخی مدیران دولتی» می‌افزاید: تفاسیر رایج رسانه‌ای از تحولات اخیر عمدتاً تکرار تحلیل‌های قدیمی و متاثر از نگاه کهنه آنان به معادلات و رقابت‌های سیاسی است. درباره بازداشت‌های اخیر مدیران اجرایی یا محاکمه مقامات سابق بانک مرکزی به اتهام اخلال در نظام ارزی نیز عمده حامیان دولت این «بگیر و ببندها» را نوعی کارشکنی در مقابل قوه مجریه دانسته‌اند. حتی خود روحانی، بازداشت های اخیر را «خطای دستگاه نظارتی» و «دخالت در کار دولت» دانست و تاکید کرد این بازداشت‌ها «ایجاد مانع و سرعت‌گیر» و «به هم زدن مدیریت کشور» است. با این حال نگاهی به کلیت صحنه نشان می‌دهد تحولات سیاسی اخیر به مراتب فراتر از رقابت‌های سیاسی یا حتی مبارزه با مفاسد اقتصادی است.

یک نشانه بزرگ در این زمینه، همکاری دو نهاد موازی اطلاعاتی در بازداشت‌های اخیر است که ثابت می‌کند این بازداشت‌های گسترده در سطحی بالاتر از ابراهیم رئیسی برنامه‌ریزی شده، به‌گونه‌ای که اغلب شهرداران و اعضای شوراهای شهر بازداشت شده توسط وزارت اطلاعات و اغلب مدیران توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده‌اند.

همچنان که بازداشت نزدیکان هاشمی، احمدی‌نژاد و روحانی بدون حمایت آیت‌الله خامنه‌ای ممکن نبود، بازداشت امثال «اکبر طبری» هم بدون چراغ سبز از بالا ممکن نیست.

یک نشانه دیگر درباره تحولات اخیر، اظهارات صریح «پرویز فتاح» رئیس بنیاد مستضعفان است که به روشنی «بگیر و ببندهای» قوه قضاییه را ناشی از برنامه راهبردی جمهوری اسلامی و سیاست‌های نظام می‌داند. فتاح در این سخنرانی که 29 مرداد ۱۳۹۸ در دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد، خطاب به حضار می‌گوید: «از بگیر و ببندها نگران نشوید و نهراسید... انقلاب اسلامی در حال یک تغییر درونی است و پیاده شدن عده‌ای از آن قطار طبیعی و ناگزیر است، حتی ممکن است برخی جاها انقلاب زخم بردارد اما برای شفابخشی و اعتلای انقلاب لازم است».

 بی‌بی‌سی در عین‌حال تلاش کرده روند مبارزه با فساد را به پاکسازی سیاسی در سطوح بالای نظام نسبت دهد و در عین حال فساد برخی مدیران متخلف را فراگیر نشان دهد.

ایران

تسنیم: راه جبران برای سرافراز باز است
 

خبر اول اینکه، خبرگزاری اصولگرای تسنیم با اشاره به انتشار الکترونیکی کتاب جدید محمد سرافراز، رئیس پیشین صدا و سیما با عنوان «روایت یک استعفا» نوشته است: به نظر می‌رسد مسأله‌ اصلی آقای سرافراز، ماجرای خانم «شهرزاد میرقلی‌خان» است. در واقع خانم میرقلی خان «دال مرکزی» تمام حاشیه‌های امروز آقای سرافراز است و رئیس سابق صدا و سیما از آنجا که در این مسأله با نهادهای مختلف از جمله اطلاعات سپاه به مشکل برخورده، همه‌ ماجراها و تاریخ را هم به نحوی روایت می‌کند که از دل آن چیز دیگری بیرون بیاید. نویسنده با نفوذی خواندن میرقلی‌خان نوشته که بررسی‌های چند تن از خبرنگاران تسنیم در تهران و واشنگتن نیز نشان می‌دهد که اسناد قابل اتکایی برای آن که خانم میرقلی‌خان 5 سال در (امریکا) زندان بوده باشد، وجود ندارد. با این حال تسنیم راه را برای جبران سرافراز باز گذاشته و نوشته است: فردی همچون خانم میرقلی‌خان توانسته‌ است با یک نفوذ عجیب و برنامه‌ریزی شده جمهوری اسلامی ایران را از یکی از مدیران شایسته خود محروم کند. تاریخ روایت‌های مهمی از گرفتار شدن و تغییر مسیر جدی افراد پاکدست و سالم به واسطه‌ تحلیل‌ها و تصویرسازی‌های غلط دارد. رفاعه‌بن‌شداد که ماجرای او به واسطه‌ محرم و پخش‌های مکرر فیلم مختارنامه در این ایام برای مردم آشناست، از جمله این روایت‌هاست. آنچنان که تاریخ روایت کرده و مختارنامه به تصویرکشیده، او انسانی سالم و واقعاً در پی عدالت بود و جزو توابینی به شمار می‌رفت که حقیقتاً می‌خواستند جان خود را برای انتقام امام حسین(ع) فدا کنند، اما تحلیل‌های غلط سیاسی او را به جایی کشاند که نهایتاً‌ چشم باز کرد و دید که پیش‌نماز شمر شده است! تاریخ می‌تواند برای بسیاری تکرار شود؛ آقای سرافراز هم این روزها مانند احمدی‌نژاد تیتر یک بی‌بی‌سی و رسانه‌های معاندی شده است که دوست دارند سخنان او را تأییدی بر ادعاهای خود بگیرند. ماجرا مشابه داستان رفاعه است اما تفاوت اینجاست که آقای سرافراز وقت برای جبران دارد اما رفاعه زمانی به فکر جبران افتاد که اجل فرصت زیادی در اختیارش نگذاشته بود.
 

هشدار کارشناس امریکایی درخصوص آغاز جنگ با ایران
 

دست آخر اینکه، «مالکوم دی مک فی»، یک کارشناس سیاسی امریکایی در یادداشتی برای «دیلی نیوز» نوشت: کنگره با چشم‌پوشی از تهدید جنگ امریکا با ایران از زیر بار مسئولیت سنگینی شانه خالی می‌کند. این جنگ می‌تواند روسیه و چین را درگیر کرده، تلفات و ویرانی‌های غیرقابل تصوری را به بار آورده، حملاتی را علیه اهداف امریکا در سراسر جهان به دنبال داشته و به یک بن‌بست سیاسی بینجامد. به گزارش جماران، وی افزوده است: اگرچه روسیه در انتخابات امریکا دخالت داشت، باید گفت که خود امریکا در دخالت در انتخابات سایر کشورها بی رقیب است.  مهم‌تر آن که دخالت اسرائیل در امور سیاسی امریکا بیش از هر کشور دیگری است. رهبران و رسانه‌های امریکایی به دلیل هراس از برچسب یهودستیزی در برابر دخالت اسرائیل در امور امریکا سکوت کرده‌اند. در حقیقت لابی اسرائیل اکنون درحال گسترش و تحکیم قوانینی است تا آزادی بیان منتقدانه از اسرائیل در امریکا، جرم و غیرقانونی تلقی شود. وی نوشته: متأسفانه با اینکه کشور ما (ایالات متحده) در خطر است رهبری امریکا شجاعت اخلاقی پیشگیری از کشیده شدن به جنگ توسط اسرائیل را ندارد. مجلس نمایندگان امریکا باید سریع‌تر لوایح قانونی برکناری فوری ترامپ در صورت شروع یا مشارکت در هر جنگ غیرقانونی را برای سنا تصویب کند. امریکا باید به اسرائیل بفهماند که در صورت شروع جنگ با ایران، خود باید بار مسئولیت آن را برعهده گیرد.

خراسان

زرنگی مالیاتی برخی نهادها بابت کمک به سیل زدگان

در حالی که یکی از تشکل های اقتصادی مشهور در نامه ای به برخی مسئولان اقتصادی دولت، از آن ها خواسته بود کلیه وجوهی را که کارکنان آن تشکل به صورت داوطلبانه از حقوق خود کسر و بابت کمک به سیل زدگان مناطق مختلف کشور در ابتدای سال به حساب کمک‌ های ستاد مدیریت بحران واریز کرده بودند، از شمول درآمد مشمول مالیات ‌های مستقیم خارج شود، این موضوع با واکنش منفی برخی وزیران مواجه شده است و فعلا با آن مخالفت کرده اند.

طرح جدید دولت برای جذب سرمایه خارجی

یک نهاد مهم اقتصادی در گزارش جدید خود به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به این که از سال ۱۳۸۵ و پس از ایرادات قانونی مصوبه دولت وقت، صدور ضمانت ‌نامه پرداخت به نفع مجریان طرح ‌هایی که به روش ساخت، مالکیت و بهره‌ برداری یا B.O.O از طریق سرمایه‌ گذاری خارجی منع قانونی دارد، متذکر شده این موضوع، کشور را از مزیت جذب سرمایه ‌گذاری خارجی به این شیوه بی ‌بهره ساخته است. با توجه به این گزارش، مقرر شده اصلاحاتی در این شیوه جذب و ضمانت اعمال شود.

آرمان

احراز هویت تمام الکترونیکی در انتخابات مجلس

وزیر کشور گفت: هماهنگی‌های لازم انجام شده تا مرحله احراز هویت رای دهندگان در انتخابات امسال صددرصد الکترونیکی برگزار شود. عبدالرضا رحمانی فضلی در فرودگاه رشت اظهار کرد:‌ الکترونیکی شدن صددرصد احراز هویت رای دهندگان گام بلندی در بحث الکترونیکی کردن انتخابات است. وی همچنین با بیان اینکه هماهنگی‌های لازم برای برگزاری انتخابات با همه دستگاه‌ها از جمله شورای نگهبان، دستگاه‌های امنیتی و تبلیغاتی انجام شده است، تصریح کرد:‌ ما توافق‌هایی که حاصل کردیم را پیش می‌بریم و امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌ها انتخابات سالم و قانونی در یک فضای امن و با مشارکت بالا را داشته باشیم.

با یک بخشنامه دوخطی پاک کنید

نعمت احمدی در واکنش به اظهارات معاون حقوقی قوه قضائیه مبنی بر اینکه از روز اول با تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری مخالف بوده است، گفت: «این بدتر است که درد را بشناسیم و با وجود اینکه ابزار درمان آن را داریم برای درمان آن نکوشیم. این بی‌اعتمادی ایجاد می‌کند. گاهی من درد را می‌شناسم اما ابزار درمان یا موقعیت و جایگاه اقدام برای درمان آن را ندارم اما اگر معاون قوه قضائیه هستم از قول رئیس نقل می‌کنم که از روز اول مخالف بودند وضع فرق می‌کند؛ خب بسم‌ا... کافی است همین امروز یک بخشنامه صادر کنید و این ننگ را بردارید.»

رکورد استیضاح شهردار در آبادان

برای سومین‌بار از سوی شورای شهر، شهردار آبادان استیضاح می‌شود. در جلسه شورای شهر آبادان سه عضو شورا از پاسخ‌های کتبی شهردار قانع نشدند تا بار دیگر کار به استیضاح شهردار کشیده شود. در این جلسه که با حضور هفت عضو شورا و به منظور ارائه پاسخ‌های کتبی شهردار به ۹ سوال مطرح‌شده از سوی آرش بهفر یکی از اعضای شورا برگزار شد، در پایان ۳ عضو شورا اعلام کردند که از پاسخ‌های شهردار قانع نشده‌اند تا کار به حضور شخص شهردار در صحن شورا و ارائه پاسخ‌های شفاهی کشیده شود. حسین حمیدپور، شهردار آبادانی شهر آبادان در آبان و اسفندماه سال گذشته دوبار از سوی اعضای شورای اسلامی شهر با طرح سوال و استیضاح مواجه شده بود و در هر دو مورد اعضا از پاسخ‌های ارائه‌شده شهردار قانع شدند.

تکذیب تغییر رئیس صداوسیما

وزیر سابق ارشاد و نماینده سابق مجلس تغییر رئیس صداوسیما و همچنین پذیرفتن مسئولیت این سازمان را تکذیب کردند. سیدمحمد حسینی در حساب توئیتر خود نوشت: «خبر تغییر رئیس سازمان صداوسیما را در فضای مجازی دیدم که معلوم نیست از چه منبعی ذکر شده! اینگونه خبرها را که هر از چندی داغ می‌شود تائید نکرده و نمی‌دانم دامن‌زنندگان به آن چه هدفی را دنبال می‌کنند؟ از اهالی رسانه تقاضا می‌کنم از نشر شایعاتی که سبب تضعیف مدیریت رسانه ملی می‌شود اجتناب کنند.» پیش از این مهرداد بذرپاش نیز خبر تغییر مدیریت سازمان صداوسیما و پیشنهاد ریاست این سازمان را تکذیب کرده بود.

آذری در آستانه مدیرعاملی استقلال

در حالی که گفته می‌شد مذاکرات مدیرعامل سابق ذوب‌آهن اصفهان با وزارت ورزش درخصوص باشگاه استقلال به بن‌بست خورده است، اما خبر رسید که سعید آذری با محمدرضا داورزنی جلسه‌ای داشته است و برنامه خود را درخصوص باشگاه استقلال به داورزنی داده است. آذری در اینستاگرام خود آورده: تا یار که را خواهد و میلش به که باشد. در مبادلات کسی که قدم اول را برمی‌دارد، اعلام می‌کند که تمایل به پذیرش مسولیت را دارد آن‌هم نه‌تنها به‌خاطر خودش بلکه به‌خاطر عزیزانی که از او انتظار گام اول را داشتند. من گام اول را برداشتم در مبادله‌ای که دوستانم ازمن خواستند، ولی من هم فرصت کمی دارم برای مبادلات دیگر.

حمایت 200 هنرمند از نوشین جعفری

در ادامه تلاش‌های مدنی برای حل مشکل زندانیان، بیش از ۲۰۰هنرمند در بیانیه‌ای حمایت خود از نوشین جعفری، عکاس بازداشت‌شده تئاتر و سینما را اعلام کردند. عصر ایران نوشت؛ رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان ایرانی، در حساب توئیتری خود با انتشار این بیانیه، از نگرانی عمیق خانواده سینما و تئاتر از وضعیت نگهداری و سلامت نوشین جعفری خبر داده است.

اختلاس در ملارد

رئیس اداره بهزیستی ملارد به اتهام اختلاس بازداشت شد. دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ملارد از دستگیری رئیس اداره بهزیستی این شهرستان به اتهام اختلاس خبر داد. جبله، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ملارد با اعلام این خبر، افزود: این پرونده در مجتمع قضائی کارکنان دولت در حال رسیدگی است و ابعاد دیگر آن در دست بررسی قرار دارد.

واگذاری غیرقانونی شرکت ایران‌ایرتور

نصرا... پژمانفر نماینده مشهد درباره واگذاری یک شرکت هواپیمایی گفت: شرکت ایران‌ایرتور به‌صورت غیرقانونی به شخصی که توانایی اداره شرکت را ندارد واگذار شده که نتیجه آن تضییع حقوق بیت‌المال و زیان‌ده‌کردن شرکت بوده است.

پول «نماینده‌شدن» را از کجا آورده‌ای؟

نماینده مجلس شدن گران است و برای راهیابی به ساختمان هرمی میدان بهارستان باید هزینه‌های هنگفتی از جیب پرداخت شود. «وام بانکی»؛ این یکی از همان منابعی است که بسیاری از نمایندگان به آن استناد می‌کنند. خانم نماینده‌ای هم می‌گوید که برای تامین هزینه‌های انتخابات آپارتمانش را فروخته و در انتخابات خرج کرده است. نماینده‌ای دیگر هم پس‌اندازش را وارد میدان کرده است. یکی از نمایندگان هم می‌گوید که املاک پدری را فروخته و آن را هزینه کرده است.

استعفای رئیس دانشگاه شهید بهشتی

رئیس دانشگاه شهید بهشتی از ریاست این دانشگاه استعفا داد. سیدحسن صدوق با اعلام این خبر که از ریاست دانشگاه شهید بهشتی استعفا داده است، درباره دلیل استعفای خود توضیحی نداد. وی در ارتباط با جایگزین خود در ریاست دانشگاه شهید بهشتی، افزود: دکتر نصیری‌قیداری جایگزین بنده در دانشگاه شهید بهشتی خواهند بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
    2 3
    شیر تو شیری شده مملکت خخخخخخخخخ
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
    2 7
    به رئیسی ربطی نداره نظام فهمیده موریانه خورده داره پاکسازی میکنه و کار خبوی هم میکنه . رئسی اصلا عددی نیست این کار کا کلانی است که از جاهای خاص درحال انجام است حتی سردارها و وزیرزاده ها و داداش و داماد و ... ها را هم دارند میزنند میکنند تو سلول ..
    • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
      9 2
      انگار خیلی از قدرت عمل رئیسی داری میسوزی که اینجوری براش میگی... برو آب بریز اونجا که میسوزه فعلا که رئیسی نشون داده مرد عمل هست نه اون....
    • IR ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
      4 1
      عمویی تو فعلا رو تایپت کار کن یه متن بی غلط بده ...بعدا با هم صحبت می کنیم
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
    0 2
    این بدتر است که درد را بشناسیم و با وجود اینکه ابزار درمان آن را داریم برای درمان آن نکوشیم. این بی‌اعتمادی ایجاد می‌کند.
  • SE ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
    2 1
    کودکان هم فهمیده اند که رفتار دولت روحانی در حفظ برجام همچون خریداری ملتمس است که بهر قیمتی خریدار است. غرب روباه مزور که جای خود دارد
  • IR ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
    1 1
    آمریکا که از برجام خارج. شد واروپا که دنبال رو آمریکا. ودر واقع. از برجام خارج شدند. ولی تعجب از.دولت منفل روحانی است که روی چه منفعتی در برجام. مانده است. ‌وباعث.زیاده خواهی. آنها شده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس