کد خبر 990067
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۵
سعدالله نصیری قیداری

نصیری قیداری که اخیرا با حکم وزیر علوم به عنوان سرپرست دانشگاه شهید بهشتی منصوب شده، در گذشته یکی از مجریان سند ۲۰۳۰ در کشور بوده است.

به گزارش مشرق، دانشگاه شهید بهشتی در میان دانشگاه های دیگر همیشه سعی داشته خود را درگیر فضای حاشیه و تنش نکند؛ اما تجربه ثابت کرده هر چقدر اصرار به چنین دوری وجود داشته باشد حاشیه دم در آنجا جا خوش کرده است.

بیشتر بخوانید:

قاضی پور: حاجی میرزایی ۲۰ سال از آموزش و پرورش دور بوده است

ماجرای تقدیر شهید آیت الله مدنی از حاجی میرزایی

زرنگی مالیاتی برخی نهادها بابت کمک به سیل زدگان

صبح دو روز پیش خبری در خصوص دانشگاه بهشتی در رسانه‌ها پیچید که برای بسیاری از جمله دانشجویان این دانشگاه غیرمنتظره بود. با حکم منصور غلامی وزیر علوم، سید حسن صدوق با دانشگاه شهید بهشتی خداحافظی کرد و در پیگیری خبرنگار تسنیم با مسئول روابط عمومی این دانشگاه مشخص شد این خبر از جلسه ای که صبح همان روز بین صدوق و غلامی برگزار شده اتخاذ شده است.

صدوق نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه این حکم کی و به چه صورت به او ابلاغ شده است؟ گفت: بنده خودم از ریاست دانشگاه استعفا دادم، اما همچنان عضو هیئت علمی دانشگاه هستم. حتی برای اینکه این روند را تسریع بخشم چندین تن از معاونینم را واسطه قرار دادم و سر آخر آقای غلامی با استعفای من موافقت کردند و صبح امروز طی جلسه ای، موافقت با این استعفا به من اعلام شد.

ماجرای یک استعفای قریب الوقوع

این استعفا در حالی رخ داد که طی روزهای گذشته حواشی رفت و آمدهای سفیر فرانسه به این دانشگاه و ابهامات ایجاد شده درباره مدل همکاری دانشگاه شهید بهشتی مورد توجه رسانه ها قرار گرفته بود.

چندی پیش، صدوق از تحریم دوباره این دانشگاه خبر داده بود، اما سفیر فرانسه نه تنها با وی دیدار داشت؛ بلکه تفاهم نامه‌های جدیدی نیز با یکدیگر منعقد کردند. هنوز پرونده رفت و آمدهای ویژه فرانسوی به این دانشگاه بسته نشده بود که این دانشگاه وارد یک حاشیه جدید شد.

اما این استعفا، یک سر دیگر نیز داشت و آن آمدن «سعدالله نصیری قیداری» بود که در وهله اول به خاطر آنی شدن صدور حکم استعفا کمتر مورد توجه قرار گرفت! اما حالا بهتر است کمی به سوابق سرپرست فعلی دانشگاه شهید بهشتی بپردازیم. شخصی که هنوز دو روز از آمدنش نگذشته، باعث می شود جمعی از اساتید این دانشگاه صبح امروز در اعتراض به انتصاب وی بیانیه صادر کنند و آن را یک انتصاب سیاسی بدانند.

سعدالله نصیری قیداری متولد ۱۳۳۸ در شهرستان خدابنده زنجان و استاد تمام پایه ۲۹ رشته فیزیک در دانشگاه شهید بهشتی است و تاکنون توانسته راهنمایی و مشاوره بیش از ۴۰ رساله دکتری تخصصی و پایان نامه کارشناسی ارشد، چاپ ۴۰ مقاله در مجلات معتبر بین المللی، ارائه بیش از ۶۰ مقاله در کنفرانس‌های معتبر ملی و بین المللی را در سوابق علمی خود جای دهد.

«معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم»، «دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو» و «نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی» نیز ازجمله مهمترین سوابق مهم اجرایی نصیری قیداری به شمار می‌رود.

در پیشینه فعالیت‌های اجرایی، علمی و پژوهشی وی می‌توان به مواردی همچون مدیر گروه فیزیک دانشگاه زنجان، رئیس دانشکده علوم دانشگاه زنجان، معاون آموزشی دانشگاه زنجان، رئیس کمیسیون دائمی هیئت امنای دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعتی شیراز و نیز مؤسسات زیر مجموعه آنها، رئیس انجمن نجوم ایران، نایب رئیس انجمن فیزیک ایران و همچنین عضویت در انجمن‌ها و هیأت تحریریه مجلات علمی اشاره کرد.

مجری سند ۲۰۳۰ و صندلی ریاست دانشگاه شهید بهشتی

سمت های سیاسی نصیری قیداری البته بیش از مسئولیت های علمی که طی این سالیان داشته به چشم می خورد؛ او از طرف حزب اعتماد ملی کاندیدای مجلس هشتم شده ‌بود و پس از راهیابی به مجلس سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات شد.

در شهریور ۱۳۹۲ جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم، نصیری قیداری را به عنوان معاون حقوقی و پارلمانی منصوب کرد. در ۲۸ آذر ۱۳۹۲ نیز حمید میرزاده، او را به عنوان نماینده وزیر علوم و عضو هیئت امناء دانشگاه آزاد اسلامی برگزید.

محمد فرهادی پس از روی کار آمدن در وزارت علوم، قصد جابجایی نصیری قیداری را داشت؛ اما به ادعای برخی از رسانه ها، عبدالحسین فریدون، پسرعموی رئیس جمهور، او را با حفظ سمت در تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ به عنوان دبیر کمیسیون ملی یونسکو منصوب کرد.

البته بیشترین حاشیه او در ماجرای سند ۲۰۳۰ است، چرا که نصیری قیداری در سال ۹۵ در سمت دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران، در مصاحبه رسمی خود با یکی از رسانه ها؛ از قانونی شدن سند ۲۰۳۰ در کشور گفته و عنوان کرده بود: "سند ملی آموزش به هیچ‌وجه محرمانه نبوده و ۳۰ کارگروه در تدوین این سند مشارکت داشته‌اند". او حتی پیشگفتاری نیز بر روی این سند نوشته است.


نصیری قیداری پس از تمجید از بخش‌های مختلف سند ۲۰۳۰ چنین می‌نویسد: «کمیسیون ملی یونسکو در ایران از طریق گروه‌های پنجگانه فعالیت تخصصی خود، گام‌های اولیه را برای عملیاتی‌کردن اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ با رویکرد فرابخشی و مشارکت همه نهادهای ملی اعم از دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی آغاز کرده است.»

البته بعدها او با عنوان اینکه "اجرای سند ۲۰۳۰ پس از فرمایشات مقام معظم رهبری متوقف شد"، از اجرا نشدن این طرح خبر داد اما همین حواشی، امروز باعث شده تا همه بر روی اینکه چرا مجری سند ۲۰۳۰ باید از سوی وزیر علوم برای ریاست دانشگاه بهشتی انتخاب شود،‌ سوال داشته باشند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۴
    5 1
    روی این موضوع بیشتر تمرکز کنید
  • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۴
    5 3
    فرانسوی ها توی این کشور اینقدر آزادی عمل دارند که وارد دانشگاه ها میشوند و تصمیم گیری میکنند ؟ این چه غلطی است ؟ وزیر علوم پاسخگو باشد و شفاف توصیح بدهد فرانسوی ها چه غلطی میکنند در حوزه ریاست ایشان و این مواخله آشکار آیا در آن وزارتخانه مورد تایید و یا قابل چشم پوشی لست .
  • IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۴
    7 2
    وطن رو نابود کردند غرب زده ها کی به فساد اینها می رسند...
  • IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
    0 0
    نکاتی که در باره این آقا در این مقاله نوشته شده جایی جالبتر میشه که بعد از روی کار آمدن آقای دکتر زلفی گل همه روسای دانشگاههای تهران و شهرهای دیگر عوض شده‌اند ولی آقای دکتر نصیری قیداری عملا ابقا شده‌اند! مجری طرح ضد فرهنگی ۲۰۳۰، معاون حقوقی و پارلمانی دوره وزارت دکتر توفیقی گویا بر قاعده بازی مسلط است. ابقا ریاست مجری طرح ۲۰۳۰ بر دانشگاه شهید بهشتی !!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس