کد خبر 990851
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۶
مجرم

عامل جنایت در دوئل عشقی در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی بخشیده شد تا در مراسم عزاداری شرکت کند.

در جلسه دادگاه پدر مقتول در اقدامی انسان دوستانه از خونخواهی چشم پوشی کرد.

جدال خیابانی
هشتم خرداد سال ۹۶ به دنبال درگیری درحوالی خیابان آزادی تهران تیمی از پلیس تهران وارد عمل شدند تا رازگشایی کنند. تحقیقات میدانی ماموران نشان می‌داد جدال دو پسر موتور سوار با یک پسر پژو سوار به خون کشیده شده است.این تجسس‌ها مشخص کرد پسر پژو سوار به نام حسین ۲۸ ساله که با ضربه چاقو به شدت زخمی شده، بلافاصله به بیمارستان لقمان الدوله منتقل شده است.

بیشتر بخوانید:

قاتل جوان: سلمان مرا کتک زد من هم با چاقو زدم

مرگ در بیمارستان
اما تلاش پزشکان برای نجات حسین بی نتیجه ماند و ساعتی نگذشته بود که او به خاطر شدت خون ریزی جان سپرد.

جنایت
وقتی با مرگ جوان پژو سوار پرونده وارد مرحله جنایی شد، جسد با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد و ماموران اداره ۱۰ پلیس آگاهی تهران وارد عمل شدند تا عاملان جنایت را ردیابی کنند. در بررسی‌های پلیسی روشن شد دو پسر موتور سوار پس از جدال خونین گریخته‌اند.

بازداشت قاتل
با اطلاعاتی که شاهدان به پلیس ارائه دادند، صاحب موتور سیکلت به نام مهدی ردیابی و بازداشت شد، اما ادعا کرد ضربه کاری را دوستش اسماعیل به حسین زده است و او در دعوا فقط قصد میانجی گری داشته که موفق نشده است.کارآگاهان با اظهارات مهدی توانستند عامل اصلی جنایت را که جوان ۳۰ ساله‌ای به نام اسماعیل بود، بازداشت کنند.

دوئل عشقی
اسماعیل خیلی زود به جزئیات قتل اعتراف کرد و در بازسازی صحنه قتل نشان داد چگونه جوان پژوسوار را کشته است.

بخشش به حرمت محرم
اسماعیل بعد از صدور کیفرخواست در شعبه چهارم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی ملکی و با حضور قاضی مستشار پای میز محاکمه ایستاد.

در ابتدای جلسه پدر قربانی در جایگاه ویژه ایستاد و گفت: می‌خواستم قاتل فرزندم قصاص شود، اما چون نام خودم علی اصغر و نام پدرم عباس است و حالا در ماه محرم قرار داریم تصمیم گرفتم به حرمت این ماه از قصاص فرزندم حسین گذشت کنم تا قاتل پسرم آزاد شود و در مراسم عاشورا و تاسوعای حسینی شرکت کند و ثواب آن به روح فرزندم برسد.

دوئل عشقی
اسماعیل که از شنیدن حرف‌های پدر قربانی به گریه افتاده بود، در جایگاه ویژه ایستاد و به تشریح ماجرا پرداخت. وی گفت: آن روز شیشه مصرف کرده بودم و حال طبیعی نداشتم. سه شبانه روز نخوابیده بودم. من و دوستم سوار موتور در خیابان گشت می‌زدیم که دختر مورد علاقه ام به نام سحر را سوار پژو ۴۰۵ حسین دیدم. من که از دیدن این صحنه شوکه شده بودم، با موتور جلوی ماشین حسین را گرفتم و با او درگیر شدم. من اصلا او را نمی‌شناختم و فقط پرسیدم که چرا دختر مورد علاقه ام را سوار ماشین اش کرده است.

وی ادامه داد: در یک لحظه دوستم مهدی چیزی شبیه چاقو به دستم داد که یک ضربه به سینه حسین زدم. وقتی خون فواره زد، متوجه ماجرا شدم و از ترس سوار موتور شدم و همراه مهدی فرار کردم. من واقعاً شرمنده پدر و مادر حسین هستم. می‌دانم اشتباه بزرگی مرتکب شده ام و از آن‌ها تقاضا دارم مرا حلال کنند. بخشش بزرگ پدر حسین به من درس زندگی داد. قول می‌دهم در صورتی که از زندان آزاد شوم، گذشته ام را جبران کنم.

آزادی قاتل
در پایان جلسه قضات وارد شور شدند و با توجه به گذشت اولیای دم، اسماعیل را به ۲۷ ماه زندان با احتساب روزهای بازداشت محکوم کردند.بدین ترتیب اسماعیل آزاد شد تا در مراسم عاشورا و تاسوعای حسینی شرکت کند.

تحلیل کارشناس
خشم‌های آنی
دکتر قربانعلی ابراهیمی- جامعه شناس و استاد دانشگاه
خشم‌های آنی و عصبانیت زودهنگام عامل اصلی نزاع‌ها و درگیری‌های خیابانی به شمار می‌رود که آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی بی شماری را به جامعه تحمیل می‌کند. گاه دیده می‌شود برخی پسران جوان به خاطر علاقه به یک دختر درگیری‌های ناموسی به راه می‌اندازند که منتهی به ضرب و شتم شدید می‌شود و به خاطر کینه و کدورت شان قتل‌های هولناکی را رقم می‌زنند. در برخی مناطق شهری این درگیری‌ها شدیدتر است و به دلیل این که اغلب از فرهنگ سنتی پیروی می‌کنند درباره دختران تعصب خاص تری دارند و همین مسئله سبب رقم خوردن قتل‌های ناموسی می‌شود. برخی روابط نادرست سبب می‌شود پسران جوان به خاطر یک دختر به جان هم بیفتند و برخوردهای عجولانه و غیرمنطقی، خشم‌های آنی و عصبانیت‌های مهارنشده درگیری‌های ناموسی و در نهایت جنایت‌های هولناک را به بار می‌آورد. از دیگر شاخص‌هایی که عامل درگیری ناموسی به شمار می‌رود عوامل فردی است که شامل اختلالات تکانه‌ای داشتن تیپ شخصیتی ستیزه جو، فقر عاطفی، ناکامی، حسادت، خودنمایی، جامعه پذیری نامناسب، نداشتن مهارت ارتباط و توسل به زور برای گرفتن حق است.

از شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی می‌توان به نبود آموزش صحیح، ارائه نشدن الگوهای مناسب برای پرکردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، بیکاری یا نداشتن شغل مناسب، سطح پایین تحصیلات در نقاط آلوده شهری و محل زندگی، بی سوادی یا کم‌سوادی و ناآگاهی از عواقب نزاع و درگیری اشاره کرد که سبب می‌شود در جامعه شاهد درگیری‌هایی بین جوانان به خاطر یک دختر باشیم. نداشتن برنامه‌ریزی مناسب برای اوقات فراغت جوانان، ضعف قانون و بی اعتمادی به قانون، پایین‌بودن آستانه تحمل افراد در جامعه و ضعف در نظارت بر رفتارهای افراد از دیگر مواردی است که سبب بروز جرایم خرد و کلان در جامعه می‌شود.

البته برخی جوانان به دلیل تعصبات غیرمنطقی و خودنمایی مرتکب این رفتارها می‌شوند و، چون خود را مالک تمام و کمال دختر مورد علاقه شان می‌دانند به خود حق می‌دهند که در هر موضوعی دخالت کنند و در برخورد با دیگران نزاع‌های ناموسی را رقم می‌زنند. البته در کلان شهرها این مسائل سنتی کمتر به چشم می‌خورد، ولی هنوز در شهرهای کوچک شاهد این قبیل رخدادهای ناگوار هستیم که درگیری‌های بین جوانان سبب بروز قتل و آدم کشی می‌شود. همچنین از عوامل محیطی می‌توان به زندگی در مناطق حاشیه‌ای و جرم‌خیز، وجود گروه‌های خشونت‌طلب در قالب اراذل و اوباش در منطقه و آشنایی و ورود برخی جوانان به این گروه‌ها، زندگی در مناطق کوهستانی و بد آب‌وهوا و... اشاره کرد.

بسیاری از قتل‌ها، از جنس نزاع‌های خیابانی بدون برنامه ریزی قبلی و با استفاده از سلاح سرد انجام شده است و متهمان پس از ارتکاب قتل از اقدام خود پشیمان می‌شوند و آرزو می‌کنند که‌ای کاش هیچ سلاحی در دست نداشتند.

منبع: روزنامه خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • حسن IR ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
    5 0
    این از نقاط ضعف قانون ایرانه.کسی که مرتکب قتل عمد یا شبه عمد میشه نباید به صرف رضایت ولی دم آزاد بشه.چون این فرد مسلما تعادل روانی نداره و ممکنه دوباره قتل بکنه.باید حداقل ۲۰ سال در زندان بمونه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس