کد خبر 992204
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۵
عبدالله گنجی نمایه

مسئول دفتر یا اعضای دفتر یک مدیر، طبق قاعده مدیریت با بقیه منصوبین ایشان متفاوت هستند.

به گزارش مشرق، «عبدالله گنجی» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

نقدها به جناب حسین محمدی، معاون محترم بررسی دفتر رهبر انقلاب را مطالعه کردم، اما هیچ کد یا حجتی جز ادعا ندیدم و مصداقی از عمل ایشان را که منجر به نقد شود در متون پیدا نکردم.

اما یک نکته ظریف را شاید نقادان ندانند و علت ندانستن آنان نیز عدم کار تشکیلاتی و مدیریتی در درون ساختارهای دولتی- حاکمیتی است.

مسئول دفتر یا اعضای دفتر یک مدیر، طبق قاعده مدیریت با بقیه منصوبین ایشان متفاوت هستند.

بیشتر بخوانید:

چند کلمه درباره حملات به دفتر رهبر انقلاب

ویژگی‌های رییس معاونت بررسی دفتر رهبری

اعضای دفتر منهای مسئول مربوط فاقد هرگونه هویت حقوقی هستند و معنا و وظیفه مستقل ندارند. یک وزیر معاونینی دارد که دارای هویت هستند و وظایف قانونی مشخصی دارند، اما دفتر ستاد شخصی یک مسئول/فرمانده است. وظیفه اعضای دفتر صرفاً تسهیل‌کنندگی اجرای فرامین و دیدگاه‌ها و سیاست‌های مسئول است و حق هیچ‌گونه دخل و تصرف و اجتهاد در آن ندارند. فقط آنچه به تجربه آموخته شده است اینکه اعضای دفتر باید سعه صدر بالایی داشته باشند تا بتوانند به‌صورت «ضربه‌گیر» عمل نمایند. ناراحتی‌های آنی را از بیرون به مسئول منتقل نکنند و ناراحتی مسئول از معاونین و... را تعدیل شده منتقل نمایند تا مجموعه دچار تنش، بدبینی و فرسایش مدیریتی نشود.

با این فرض که اعضای دفتر هیچ مسئولیتی جز ابلاغ رهنمودها، نظرات و فرامین ندارند، باید حسین محمدی و دیگر اعضای احتمالی دفتر رهبری را چگونه نقد کرد؟ اگر اقدامی از جایگاه حقوقی انجام داده‌اند (که نمونه عینی گفته نشد) چگونه فهمیده‌ایم نظر شخصی است و مأمور اجرا و اقدام نیستند؟ اگر آن اقدام یا دخالت از ناحیه هویتی حقیقی فرد است حتماً رهبری می‌داند پای ایشان نوشته می‌شود و حتماً نمی‌پذیرد که اقدامات خودسر دیگران به نام رهبری ثبت شود. اما چطور نقادان حزب‌اللهی (نه غیریت) فهمیده‌اند که فلان عضو دفتر اقداماتی را انجام می‌دهد که مدنظر یا مورد تأیید رهبر نیست؟ آیا با رهبری چک کرده‌اند؟ آیا نمی‌توان گفت غیرمستقیم تصویری مخدوش از رهبری به افکار عمومی منقل می‌کنند، اما آدرس انحرافی می‌دهند؟ نقد منصوبین رهبری مانند رئیس صدا و سیما، قوه قضائیه و... هیچ اشکالی ندارد، زیرا وظایف مستقل، اعلام شده و قانونی دارند و به صورتی طبیعی باید پاسخگوی عملکرد خود در مقابل شرح وظایف و قانون باشند. اما این قاعده نه‌تن‌ها برای اعضای دفتر رهبری بلکه برای هیچ مدیری صدق نمی‌کند الا اینکه اقدامات مجرمانه انجام داده باشند یا مسئول مربوطه از اقدامات عضو دفتر برائت جسته باشد. جلوتر از رهبری حرکت کردن اینجا می‌تواند مصداق داشته باشد.

درخصوص پاسخگویی به افکار عمومی و نقدپذیری اعضای دفتر رهبری نیز همان قاعده معتبر است که آنان هیچ حیطه، وظیفه مستقل و قانونی و از پیش اعلام شده ندارند که گزارش حیطه خود را بدهند و هیچ معیاری برای نقد آنان وجود ندارد الا اینکه رهبری مصداقی از عملکرد آنان را خودسر اعلام کند (مثلا بگوید این مورد خاص حرف بنده نیست)؛ بنابراین یا باید عمل مورد نقد عضو دفتر رهبری را از دفتر تفکیک کرد و جنبه شخصی به آن داد که اینجا محال است یا سبک جدیدی برای هجمه به رهبری را باید تحلیل نمود که هفت، هشت سال پیش برای بعضی مذهبیون انقلابی انگاره‌سازی شد که دفتر رهبری اقداماتی مستقل از رهبری انجام می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 15
  • IR ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
    28 5
    هیچ کس در اسلام جایگاه مصونیت ندارد.
    • IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
      1 12
      ولی عملکرد دفتر آقا شفاف و نیازی به انتقاد نداره .عملکرد دولت را که مردم را بیچاره کردند نقد کنید.
  • IR ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
    23 6
    داستان اینکه رهبری گفت مذاکره با آمریکا اشتباه بود و عده ای وقیحانه سانسورش کردند دیگر انگاره سازی 7 یا 8 سال قبل نیست. مال همین چند ماه پیش است.
  • IR ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
    35 1
    ممکن است این بنده خدا هیچ خطایی مرتکب نشده باشد، اما مقاله و توجیهات شما سخیف بود. از نویسنده با تجربه‌ای مثل آقای گنجی بعید می‌نماید.
  • مهدی IR ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
    4 29
    باسلام؛ نقد اعضای دفتر رهبری مقدمه تخریب رهبری است، امروز گرفتاری مردم حاصل سوء عملکرد دولت است نه دفتر رهبری
    • صادق IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
      22 2
      باز هم تکرار یک اشتباه. نقد دفتر رهبری نقد رهبریست؟ شما از خود رهبری جلوترید؟ ایشان خودشان این حرف را قبول ندارد. حتی میفرمایند از من انتقاد کنید. بعد همیشه "مقطع حساس کنونیه" و نباید نقد کرد!!!
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
      0 8
      احسنت به نظر ساعت۱:۵۸
  • جواد لعل شهسوار IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
    6 1
    اگر همان استلال شما رو قبول کنیم.مگر شما از مسواین دفتر خستید که از طرف ان جوابگویید.چرا فکر میکنید شما از طرف رهبری ماموریت دارید که بدون ادن ایشان جواب دهید و ابشان را درمقابل کار انجام شده قرار دهید. ایا شما در کارهای محمدی شریک یا همکار هستید
  • IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
    10 1
    ایا می شود ازرهبرهم انتقاد کرد
    • IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
      0 5
      نه نمیشه انتقاد کرد.
    • IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
      2 3
      می شود اگر عقل و منطق و سواد بالاتر از رهبر داری
  • سام IR ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
    0 3
    اقا فقط لب تر کند جانم فدایش میکنم
  • اکبر IR ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۵
    1 0
    جناب دکتر گنجی عزیز مثل اینکه رواج اصطلاح دفتر به جای نهاد باعث اشتراک لفظی شده که دفتررهبری را با دفتر مدیر و وزیر مقایسه کردید.دفتر رهبری ساختاری دارد شمال معاونت ها وادارات و...و صرفا دفتر یک مسئول نیست یک نهاد است و اصطلاحا دفتر گفته میشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس