به گزارش مشرق، «مولود چاوشاوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه، ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درخصوص الحاق کرانه باختری و بخشی از دره اردن به سرزمینهای اشغالی را «شرمآور» توصیف کرد.
بیشتر بخوانید:
موافقت کابینه اسراییل با ساختوساز در کرانه باختری
یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به کرانه باختری
بحران جدیدی که نتانیاهو برای صهیونیستها بوجود آورد
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، چاوشاوغلو روز یکشنبه در نشست اضطراری وزرای امور خارجه سازمان همکاریهای اسلامی در شهر «جده» عربستان گفت: «این اظهارات شرمآور اقدامی زننده برای کسب چند رأی بیشتر در انتخابات پیش رو به بهای از بین بردن امید برای [دستیابی به] صلح پایدار در خاورمیانه است».
دیپلمات ارشد ترکیه گفت اشغالگری صهیونیستها در اراضی فلسطینی آسیبی سنگین به زندگی عادی فلسطینیان وارد کرده است.
چاوشاوغلو گفت صهیونیستها برای این اقدامات خود مورد تشویق برخی کشورها قرار دارند و نظام سیاسی رژیم صهیونیستی در آستانه تبدیل شدن به یک «آپارتاید» و رژیم نژادپرست است. او گفت: «این در معرض عمل انجام شده قرار دادن [توسط صهیونیستها] باید به منزله هشدار به آنهایی باشد که برای تحریکات و خشونتهای اسرائیلیها چک سفید میکشند».
وزیر امور خارجه ترکیه در این سخنرانی از جهان اسلام درخواست کرد همبستگی با نهضت فلسطین را حفظ کنند. همچنین گفت پس از اظهارات تازه نتانیاهو، برخی کشورهای اسلامی باید «معامله قرن» را زیر سوال ببرند و نسبت به اقدامات غیرقانونی صهیونیستها اعتراض کنند.
چاوشاوغلو ضمن قدردانی از واکنش جامعه جهانی به ادعای نتانیاهو گفت: «این [واکنش جهانی] مثبت است اما کافی نیست». وی خاطر نشان کرد علت اصلی تشکیل سازمان همکاریهای اسلامی، حمایت از فلسطین است و خواستار طرح صلحی مناسب و درخور شد که «انتظارات فلسطینیان را برآورده کرده و بیعدالتیهای تاریخی را تصحیح کند».
نتانیاهو روز سهشنبه رسما اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات پیشرو و تشکیل کابینه جدید، شهرکهای صهیونیستنشین کرانه باختری و بخشهای مهمی از این منطقه را به اسرائیل ملحق میکند.
انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی هفته آینده برگزار میشود و نتانیاهو که در انتخابات پیشین از تشکیل کابینه بازماند و مجبور به اعلام برگزاری مجدد انتخابات شد، در روزهای گذشته تلاش برای جلب نظر رأیدهندگان صهیونیست را تشدید کرده است.
او که در یک نشست خبری در قدس اشغالی صحبت میکرد، با نمایش یک نقشه مجعول، در تشریح طرح خود برای گسترش اشغالگری رژیم صهیونیستی و غصب بخش دیگری از اراضی فلسطینیها، گفت در صورت پیروزی در انتخابات، بلافاصله «دره اردن» و شمال «بحر المیت» (دریای مرده) را تحت حاکمیت فلسطین اشغالی اعلام میکند.
اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و بسیاری از کشورهای منطقه از این تصمیم نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس انتقاد کردهاند. گروههای فلسطینی نیز تاکید کردهاند که در برابر این تجاوز آشکار صهیونیستها به حقوق ملت فلسطین خواهند ایستاد.
همچنین «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس در این باره گفت: «چنین کاری، اقدامی غیرقانونی، انکار حق مردم فلسطین برای داشتن حق تعیین سرنوشت و تهدیدی خطرناک برای فرصت [ایجاد] صلح و امنیت برای هردو مردم [ساکن این ناحیه] خواهد بود».
«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز از این وعده نخستوزیر رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.
حدود ۷۰ هزار فلسطینی و ۹۵۰۰ شهرکنشین در حال حاضر در نوار حاصلخیزی که حدود یک چهارم کرانه باختری را شامل میشود زندگی میکنند. طبق قوانین بینالمللی تمامی شهرکسازیهای انجام شده در این ناحیه غیرقانونی هستند.