به گزارش مشرق به نقل از رای الیوم، وزارت دفاع آمریکا( پنتاگون) تصریح کرد که حمایت لازم را از نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه و امکان پاسخ به هر حملهای علیه آنها فراهم میکند. این بیانیه تا حدود زیادی اعتبار دارد ولی تنها در بخش دوم آن؛ یعنی پاسخ، ولی بخش اول آن یعنی فراهم کردن حمایت یک عملیات نظامی دشواری است.
بیانیه پنتاگون، روز پنجشنبه صادر شد و این نخستین بار است که اظهاراتی با ماهیت نظامی تهاجمی، بعد از سکوت و سپس بسنده کردن سیاستمداران به اظهارنظر مطرح میشود. در همین راستا، اخیرا «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا، که چند روزی بود از جنگ سخن میگفت، روز گذشته رویکردش خود را تغییر داد و از صلح و گفتوگو با ایران سخن گفت.
بیشتر بخوانید:
قدر مسلم است که جنگ یمن و حمله به آرامکو ناتوانی سامانه «پاتریوت» آمریکا در حمایت از تاسیسات نظامی و غیرنظامی سعودی را برملا کرد.
عجیبترین مسئله در حمله به آرامکو، که واشنگتن و ریاض از سخن گفتن درباره آن خودداری کردهاند، عدم واکنش سامانه پاتریوت است که از مجتمع نفتی آرامکو محافظت میکند یعنی اینکه این سامانه حتی یک موشک به سمت پهپادها و موشکهای بالداری که ظاهرا در این حمله استفاده شدند، شلیک نکرد.
همین موضوع باعث شد که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه به سخن بیاید و بگوید که عربستان سعودی اگر میخواهد از حریمش محافظت کند، باید سامانه «اس-400» خریداری کند.
در واقع، ایالات متحده قادر است به هر کشوری که نیروهای مستقر آن در خاورمیانه را هدف قرار میدهد، حمله کند ولی قادر نیست که حمایت لازم را برای آنها فراهم کند و حملات را آنها دفع کند. شکست حمایت واشنگتن از نیروهایش به ناتوانی سامانه دفاع موشکی خود در خاورمیانه یعنی پاتریوت برمیگردد.
این سامانه دفاعی، که موشکهای بهویژه کوتاهبرد و میانبرد و پهپادها را هدف قرار میدهد، در جنگ یمن عاجز مانده و شکست مفتضحانهای ثبت کرده است. البته ایالات متحده سامانههای دفاعی دیگری نیز دارد مانند سامانه «تاد»، که عربستان سعودی متمایل به خرید آن است، و سامانه «ایجیس»، که در خاورمیانه فعلا مستقر نیست و این سیستمهای دفاعی با هدف رهگیری موشکهای بالستیک خطرناک، مانند موشکهایی که کرهشمالی، چین، روسیه و نیز ایران دارد، مستقر میشوند. این، راز عدم تمایل پنتاگون برای موافقت با جنگ علیه ایران است.