سرویس سیاست مشرق - وقتی در اسفندماه سال گذشته، رسیدگی به پرونده فساد در شرکت بازرگانی پتروشیمی آغاز شد، در کنار همه جزییات قابل توجه این پرونده فساد بزرگ اقتصادی، وجهی تازه از این نوع مفاسد هم به واسطه مطرح شدن یک نام، برای افکار عمومی فاش شد: مرجان شیخالاسلامی آل آقا
نکته بسیار مهم درباره این متهمه این است که او که اکنون به آمریکا متواری است، همسر فردی به نام «مهدی خلجی» بود. مهدی خلجی، عضو اندیشکده صهیونیستی و به شدت جنگطلب «واشینگتن، خاور نزدیک»، نه تنها مهمان ثابت شبکههای ضدایرانی چون بی بی سی فارسی و صدای آمریکا است که به طور فعال در زمینهی تحریمهای ضدایرانی و حتی زمینه سازی برای جنگ با ایران، به موسسات و نهادهای آمریکایی مشاوره می دهد.
از آنجا که شرکت بازرگانی پتروشیمی، یک شرکت دولتی محسوب می شود، بسیاری از ناظران و اهالی رسانه این سوال را مطرح می کردند که چگونه بخشی از پولهای کلان در گردش این شرکت متعلق به جمهوری اسلامی به جیب کسی رفته که همسرش یکی از ضدایرانیترین چهرههای اپوزیسیون است؟ اینجا بود که برخی زمزمهها و گمانهزنیهای قبلی درباره این که دستکم بخشی از پول فعالیت «اپوزیسیون» جمهوری اسلامی (آن هم بخش به شدت ضدایرانی و جنگ طلب و صهیونیستی آن) از داخل کشور و توسط شبکههای فاسد لانه کرده در درون ساختار جمهوری اسلامی تامین می شود، پررنگتر شد.
روز ۳۰ شهریور ۹۸، دادگاه رسیدگی به به اتهامات مسئولان سابق شرکت خودروسازی سایپا و مرتبطان این پرونده برگزار شد.
نماینده دادستان در قرائت کیفرخواست ۲۶ متهم این پرونده، به تخلفات متهمین اول و دوم، که یک زوج هستند، پرداخت. حسینی درباره این زوج چنین گفت:
" متهمان ردیف اول و دوم پرونده مورد نظر(وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی) زن و شوهر و دارای شغل آزاد هستند که با مدیرعامل و معاون بازاریابی و فروش و همچنین مدیر اداره برنامه ریزی فروش سایپا در قسمت اخلال در نظام توزیع نیازمندیهای عمومی تبانی داشته اند. "
پس از ذکر اسامی متهمان نماینده دادستان گفت:
" تشریح اقدامات مجرمانه متهمان دارای چهار بخش است.
الف) وحید بهزادی و خانم لاشیدایی از سال ۸۶ در شرکت پالینور شروع به فعالیت کردند که این شرکت با وعدههای واهی سرمایهگذاری اقدام به جذب افراد مینموده و عمده پروژههای ادعایی این شرکت در حوزه بورس و فلزات است. همچنین برای گسترش زنجیره انسانی وعده پورسانت به افراد داده شده است، میزان ۱۴۹ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۹۶۲ میلیون دلار به شرکت مذکور تزریق سرمایه شده و بنا بر گزارش ارسالی وزارت اطلاعات نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی در تاسیس و اداره این شرکت اقدام به پولشویی نموده اند که بر اساس حسابهای مالی لاشیدایی و مستندات موجود در خصوص ارتباط وی با مازیار مهدویفر نجوا لاشیدایی نقش مهمی را در این شرکت ایفا کرده است. حساب بانکی نجوا لاشیدایی در بانک صادرات از سال ۸۶ تا ۸۸ گردش مالی ۱۳ میلیارد تومانی داشته است و تعدادی از اعضای شرکت پالینور با وی همکاری میکردند که یکی از موارد آن واریز ۴۰۰ میلیون تومان از حساب یکی از افراد به حساب امین رضایی است. اعضای هیئت مدیره این شرکت در زمینه خرید و فروش ارز فعالیت داشته است. مبلغ ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نزد خانم نجوا لاشیدایی به عنوان امانت وجود داشته که او سود آن را به حساب ندا لاشیدایی ارسال میکرده است. "
و در بخش دوم اتهامات این دو متهم، نماینده دادستان به نقش آنها در پولشویی و قاچاق ارز پرداخت:
" اخلال در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از کشور: ابوطالب بهدادی، وحید بهدادی نجوا لاشیدایی و ندا لاشیدایی در این اتهام نقش اساسی را ایفا کردند که بهزادی در سالهای ۸۵ تا ۹۱ گردش مالی ۱۴۰ میلیارد تومانی داشته است. حواله جات ارزی از طریق همکاری بهزادی با برخی افراد از جمله جمشیدی که از اعضای شرکت پالینور میباشد صورت گرفته است و نقش مدیریتی در ارسال حوالهجات ارزی را ایفا کرده است. شرکتهای جم کیش، شرکای کیش، شهاب پارس کیش و برخی از شرکتهای دیگر با وحید بهزادی همکاری داشتند همچنین کامبیز فیروزیه در صدور حواله جات ارزی فعالیت داشته است که بر اساس مستندات موجود بسیاری از مشتریان شرکت شهاب پارس کیش وجوه خود را به حساب فیروزیه واریز میکردند. "
اما همین زن و شوهر که از دهه ۸۰ جزو لیدرهای فعالیتهای ضدامنیتی «هرمی» در کشور بودند، به محور فروش محصولات سایپا در کشور تبدیل شدند. در کیفرخواست آمده است:
" متهمان در کل کشور اقدام به توزیع خودرو و تحویل به سایر نمایندگیهای شرکت خودروسازی سایپا میکردهاند در حالی که شرکت خودروسازی سایپا باید این کار را انجام میداد که این بیتوجهی منجر به گرانی و کمبود خودرو شد. از سوی دیگر حتی یک ریال مالیات نیز از سوی متهمان پرداخت نشده که این خود از مصادیق پولشویی به شمار میرود. "
کیفرخواست با تشریح این که تشکیل شبکه پولشویی بخش دیگری از فعالیتهای متهمان وحید بهزادی و فساد از طریق حسابهای بانکی سایر متهمان است، افزود:
" بر این اساس مجموع گردشهای مالی سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که به لحاظ گستردگی عملیات پولشویی میتواند مصداق اخلال در نظام محسوب شود. "[۱]
گزارشهای قبلی مشرق با این موضوع:
جای خالی «حراست» های دهه ۶۰/ کلید مفاسد اقتصادی در دستگاههای دولتی کجاست؟
نکته بسیار عجیب در این پرونده، که مسوولان ارشد شرکت خودروسازی دولتی سایپا در آن دست داشتند، این است که وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی در کنار ندا لاشیدایی(خواهر نجوا) و مازیار مهدویفر(شوهر ندا)، جزو فعالان شرکت هرمی «پالینور» بودند که در دولت دهم توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدند و شبکه هرمی آنها، ظاهرا از بین رفت.
در تاریخ ۱۲ شهریور ۸۹، وبلاگی با نام «موسسین پالینور»، که با هدف افشاگری درباره کلاهبرداریهای این شرکت هرمی فعالیت می کرد، در مطلبی نوشت:
" وحید بهزادی که باجناق مازیار مهدوی فر هست، ندا لاشیدائی همسر مازیار مهدوی فر، نجوا لاشیدائی خواهر زن مازیار مهدوی و همسر وحید بهزادی و یک خانم وکیل به نام سیده فاطمه (مریم) مهرنیا که ظاهرا کارهای حقوقی انها را راست و جور میکنه و فامیل نادر ناطق هم هست به همراه چند تا از دیگر لیدرها از جمله سعید و ناهید و که البته این دوتای آخری خیلی سریع خوشون رو کنار کشیدند و از مهلکه نجات پیدا کرزدند این سایت رو در ادامه کار قبلی راه اندازی میکنند و کل گروه رو که شجره آنها رو طی این مدت از لیدرهای میانی گرفته بودند وارد این سایت جدید میکنند که تا مدتها دارای اشکال های فراوان سیستمی و کاربردی بوده و هنوز هم هست.
موسسین: مازیار مهدوی فر - محمد میرصفا - نادر ناطق - پدرام طهماسبی راد - ندا و نجوا لاشیدائی - هدیه کیابی. "
در بخشی دیگر از این مطلب می خوانیم:
" در طی همین زمان ما تونستیم از طریق حسابهائی که به آنها حواله زده بودیم و با کمک تنی چند از مالباختهگان جدید که همراهیمون کردند به حسابهای اصلی برسیم حسابهایی که ماهیانه میلیاردها تومان پول در آنها ذخیره شده بود و همه در حسابهای پشتیبان در بانک صادرات ذخیره بود که مالکین آن حسابها افراد انگشتشماری بودند که هر دو هفته پولها به یک نسبت مشخص بین اونا تقسیم می شد و هیچ پولی به آمریکا یا جای دیگری حواله نشده بود صاحب این حسابها کلا به دو گروه اصلی تقسیم میشدند یک گروه متصل به مازیار مهدوی فر و ندا لاشیدائی که عمدتا از اقوام ندا لاشیدائی بودند اشخاصی مثل صغری اسلامدوست پیر زنی که ماهیانه یک میلیارد تومان به حسابش واریز میشد(که بعد فهمیدیم مادر زن مازیار مهدوی فر هست) نجوا لاشیدائی دانشجوئی که ماهیانه حدود شششصد میلیون تومان حساب اون شارژ میشد، ندا لاشیدائی، همسر مازیار مهدویفر که حدود یک میلیارد تومان در هر ماه نقد میکرد، منوچهر مهدوی فر(پدر مازیار) که ارقام چند صد میلیونی در ماه در یافت میکرد، احمدرضا صاتری دوخته (که ظاهرا دائی ندا هست) که دست کمی از دیگران نداشت و خود مازیار مهدوی فر که سر منشاء همه اونا بود. "[۲]
گفتنی است که در ۲۴ آذر ۸۹، رسانهها از دستگیری سرشاخه شرکت هرمی پالینور خبر داده بودند. سایت خبرآنلاین در این تاریخ نوشت:
" سرشاخه اصلی شرکت هرمی پالینور که بیش از ۵۰ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بود دستگیر شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس پلیس آگاهی استان تهران گفت: پس از دریافت گزارشهای متعددی مبنی بر افزایش فعالیت یک شرکت هرمی در کرج و برخی از شهرستانهای کشور ماموران پلیس آگاهی تهران توانستند سرشاخه اصلی این شرکت هرمی را به همراه یکی دیگر از اعضای شرکت در سعادت آباد تهران بازداشت کنند.
سرهنگ عباس علیپور افزود:
"در بازرسی از مخفیگاه سرشاخه اصلی شرکت هرمی پالینور، تعداد زیادی کتاب های آموزش عضو گیری، کاتالوگ های و جزوه های تبلیغی پالینور کشف شد. "[۳]
در ۱۶ اردیبهشت ۹۱، وبلاگ دیگری که با هدف افشاگری درباره فعالیت شرکت پالینور فعالیت میکرد، در مطلبی مازیار مهدویفر، ندا لاشیدائی، سید محمد میرصفا مقدم، هدیه کیابی، نادر ناطق و پدرام طهماسی راد را به عنوان فعالان اصلی این شرکت هرمی و افراد تحت تعقیب توسط دستگاه اطلاعاتی معرفی کرد. [۴]
نکته بسیار مهمی که در اینجا به شدت ذهن را مشغول می کند این است که چگونه تیم نجوا و ندا لاشیدایی و وحید بهزادی که در سال ۸۹ توسط پلیس امنیت و وزارت اطلاعات دستگیر شدند یا متواری گردیدند، دو سه سال بعد، سر از بخش فروش شرکت دولتی سایپا در آوردند و به محور اصلی فروش این خودروساز در سراسر کشور تبدیل شدند؟ آیا حراست مجموعه سایپا، متوجه ورود افرادی شناختهشده و سابقهدار به این شرکت نشدند؟ وزارت اطلاعات که در اواخر دهه ۸۰ پیگیر جرایم شرکت هرمی پالینور بود، به سایپا درباره این افراد هشدار نداد؟ اصولا آیا این افراد بابت جرایم قبلی خود مجازات نشدند؟
مساله اینجاست که گردانندگان شرکتهای هرمی، کلاهبرداران ساده نبودند. شرکتهای هرمی، یکی از ابزارهای سرویسهای جاسوسی بیگانه برای شبکهسازی، اخلال در سیستم اقتصادی کشور هدف و به کارگیری شبکه ایجاد شده در بزنگاههایی چون آشوب اجتماعی هستند. از همین رو بود که در سال ۸۹، معاون اول وقت رییس جمهور، انهدام شرکتهای هرمی را در کنار دستگیری عبدالمالک ریگی، تروریست معروف، جزو دستاوردهای وزارت اطلاعات معرفی کرد. محمدرضا رحیمی در ۲۰ مهر ۸۹ با اشاره به خروج هشت میلیارد دلار ارز از کشور توسط شرکتهای هرمی خاطر نشان کرد:
" بیتردید عوارض فرهنگی و ضرباتی که توسط شرکتهای هرمی بر اعتقاد و ذهن جوانان ما وارد آمد به مراتب سنگینتر از سایر خسارات مالی است و صدا و سیما و متولیان فرهنگی در کشور باید در این زمینه تلاش خود را بکار گیرند. ".
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سربازان ایثارگر و گمنام امام زمان(عج) به تنهایی در مقابل تمامی سرویسهای اطلاعاتی بزرگ جهان ایستاده اند، گفت:
" یکی از بزرگترین ضربات وزارت اطلاعات به غارتگران انهدام دفاتر شرکتهای هرمی است. "[۵]
اما این که تنها دو سه سال بعد، این عوامل خطرناک ضدامنیتی که در یک پروژه بزرگ اطلاعاتی، فعالیت هرمی آنها منهدم شد، سر از یکی از دو خودروساز بزرگ دولتی درآوردند و فروش محصولات این شرکت را در کل کشور به دست گرفتند، به شدت جای تامل دارد.
ماجرا وقتی جالبتر می شود که بدانیم، رییس حراست شرکت سایپا، که علی الاصول مسوول مستیم جلوگیری از ورود افراد سابقهدار با سوابق ضدامنیتی به یک مجموعه دولتی است، خود در بین متهمان این پرونده است! عبدالله رضیان، عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلسف در ۶ مرداد ۹۸ به رسانهها گفت که مدیر حراست سایپا هم در بین دستگیرشدگان این پرونده است. [۶]
اما بخش دیگری در کیفرخواست قرائتشده توسط نماینده دادستان وجود دارد که به موضوع مطرحشده در ابتدای گزارش مربوط می شود. در این بخش آمده است:
" بر اساس کیفرخواست پرونده جای تامل دارد از حسابهای وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی [متهمان ردیف اول و دوم پرونده] در شرکت شهاب پارس بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان به حساب خانمی واریز شده که بنا بر تحقیقات به عمل آمده این خانم مجری شبکه ضد انقلاب «من و تو» و مجری «مرجان تیوی» بوده که در سال ۹۴ از کشور خارج شده است. "[۷]
طبق گزارشهایی که در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شده، نام این مجری شبکهی بهایی-صهیونیستی «من و تو»، آیه دریس است. به بیان دیگر، ۱۸ میلیارد تومان از پولی که از جیب ملت ایران، به واسطه کلاهبرداری شبکهای مدیران سایپا به یغماء رفته، به حساب فردی رفته که در شبکه ضدایرانی «من و تو» و تحت مدیریت مهرههای امنیتی وابسته به اسراییل(کیوان و مرجان عباسی) مشغول به کار است!
اما شگفتیهای این پرونده به همینجا ختم نمیشود. همانطور که مدتی قبل اخبار آن منتشر شد، متاسفانه، دو نماینده مجلس شورای اسلامی با نامهای فریدون احمدی و محمد عزیزی، هم جزو متهمان پرونده فساد در بازار خودرو هستند. آنگونه که احمد توکلی، فعال اصولگرا و رییس سازمان دیهبان شفافیت و عدالت، خبر داد، این دو نماینده علاوه بر فساد در بازار فروش خودرو، در پرونده خرید چند صد کیلو طلا هم دست داشتهاند. [۸] مضافا این که، محمد عزیزی همان کسی است که در سال ۹۷ و در بحث کمبود پوشک در بازار، به عنوان متهم تبانی با یک شرکت ترکیهای، نقش داشت.
خبرنگاری به نام یاشار سلطانی، در توئیتی در یکی دو روز اخیر، مدعی شد که نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی(دو متهم اصلی پرونده سایپا) در کنار فردی به نام احسان دهقانی در خرید شمشهای طلا هم دست داشتهاند که تراکنشهای مربوط به خرید این دهها شمش طلا، از طریق کارتهای عابر بانک دو نماینده مجلس بازداشتی، فریدون احمدی و محمد عزیزی، انجام گرفته است! اما نکته بسیار بسیار جالبتر این که، یک فعال توئیتری دیگر، به نام «نادر فتورهچی» لینکی از مصاحبه «محمد عزیزی» با مجری شبکهی «من و تو» (پویا زراعتی) را به اشتراک گذاشت که در آن، عزیزی درباره اختلالات به وجود آمده در بازار خودرو توضیح می داد!
به نظر می رسد که دستگاههای نظارتی با پیگیری دقیق ارتباطات و پیوندهای متهمان این پرونده، می توانند به ردگیری یک شبکهی ضدامنیتی برسند که یک سر آن در داخل (حتی دررون دستگاههای حاکمیتی) و یک سر آن در خارج از کشور در نزد دشمنترینِ دشمنان جمهوری اسلامی ایران است. این شبکه پیچیده، علاوه بر ماموریت ایجاد اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور، ناراضیسازی مردم، ایجاد فشار درونی روی نظام برای مصالحه و تسلیم، کار «اپوزیسیون سازی» و همکاری و هماهنگی با اپوزیسیون نظام در خارج از کشور را هم انجام می دهد، چنانکه دستکم بخشی از بودجه فعالیتهای ضدایرانی اپوزیسیون خارج از کشور نیز از محل فسادهای اقتصادی شبکهای درون کشور تامین میشود. وقت آن رسیده است یک بار برای همیشه، مکانیسم عمل این شبکهها که در داخل گلوگاههای حساس را در اختیار دارند و دشمنان ایران را پروار میکنند، روشن و تکلیف آنان یکسره گردد.
[1] https://www.irinn.ir/fa/news/730910
[2] http://moasesinepalinure.blogspot.com/
[3] khabaronline.ir/news/113655
[4] http://www.mypln.blogfa.com/post/12
[5] http://dolat.ir/detail/194028
[6] https://www.yjc.ir/fa/news/7017033
[7] https://www.mashreghnews.ir/news/994637
[8] http://www.ion.ir/news/496441