به گزارش مشرق، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی امروز مجلس (2 مهرماه 98) با تبریک فرا رسیدن سال جدید تحصیلی گفت: امیدواریم با حضور وزیر آموزش و پرورش که اخیرا از مجلس رای اعتماد گرفته، گامهای بلندی در تحقق سند تحول آموزش و پرورش برداشته شود و با روش علمی و زمانبندی مناسب این اقدامات صورت عینی یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: لازم است کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از وزارت آموزش و پرورش تحقق سند تحول آموزش و پرورش را مطالبه کند تا هم کیفیت کار آموزش و پرورش و هم کرامت معلمان و منزلت آنان سامان دقیقتری یابد.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: هفته دفاع مقدس را به همه رزمندگان اعم از ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و بسیج تبریک عرض میکنم که با میراثی که از مجاهدت سرافرازانه از دفاع مقدس دارند، امروز هم با سلحشوری از منافع ملی و امنیت ملی کشور پاسداری میکنند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی از تدبیر دولت در برداشتن گام سوم در موضوع هستهای حمایت میکند، گرچه برخی از دول حرفهای نسنجیده میزدند، ولی منطق ایران در این امر روشن است. ما در توازن هستهای، تعهداتی در مقابل تعهدات طرف مقابل داشتیم. رئیس جمهور آمریکا این تعادل را به هم زد و دیگران هم تلاش درستی در ایجاد تعادل در این توافق صورت ندادند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنابراین سیاست رعایت میزان تعهد در مقابل تعهد طرف مقابل سیاست عادلانه و معقولی است و درشتگویی در مقابل سخن عادلانه را هیچ کس نمیپذیرد.
وی ادامه داد: ناپسندی در کار کسانی است که به جای پذیرش حرف حق و پیشنهاد راه حل به سوی فرافکنی و غوغاسالاری در میدان دیگر میکنند و دعوای طولانیمدت در منطقه در ماجرای جنگ یمن را به آوردگاه تبلیغاتی علیه ایران تبدیل میکنند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: آمریکا و عربستانی که جنگهای منطقه را در چند دهه اخیر باعث شدهاند و در اکثر کشورهای درگیر رد پای آنها دیده میشود و در جنگ ناجوانمردانه با مردم مظلوم یمن به بنبست رسیدهاند، نمیتوانند سرریز ناتوانی خود را به صحنه اختلافات و درگیری هستهای ایران سوق دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از طرفی اگر تصور میکنند با ازدیاد نیرو در خلیج فارس به بهانه امنیت میتوانند بر اراده پایداری ملت ایران تاثیر بگذارند اشتباه میکنند. این نیروها خود عامل ناامنی و اصطکاک امنیتی میشود که مقصر آن خودشان خواهند بود. این تئوری پیمان امنیت خلیج فارس به سرنوشت طرح قلابی معامله کثیف قرن دچار میشود.
از کمیسیون امنیت ملی میخواهم در اجرای درست گام سوم از طریق سازمان انرژی اتمی پیگیری لازم را داشته باشد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: خیلی روشن است در این شرایط حساس که ملت ایران با استقامت جلوی زیادهخواهی آمریکا و نوکران آنان در منطقه ایستاده است، انتظار داشته باشند صاحبان تریبونها و رسانهها سهم درستی از شرایط سخت اقتصادی کشور داشته باشند و این توقع حداقلی است که به وحدت ملی کشور لطمه وارد نکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فحش و توهین به مجلس به عنوان مهمترین رکن مردمسالاری نظام آیا چیزی جز خواسته آمریکا و اسرائیل است؟ کسانی که این روش را برگزیدهاند دقیقا مخالفت صریح با نظریه امام و رهبری معظم کردهاند که مجلس را در راس امور دانستهاند.
وی افزود: نگویید ما انتقاد کردیم. این عبارات شما انتقاد از باب امر به معروف نبود، فحش و توهین بود. آیا در تاریخ انقلاب اسلامی هیچ سابقهای برای چنین حرفهایی از جانب امام و رهبری بوده است؟ آیا در سنت اسلامی بزرگان دینی ما در مقام نهی از منکر این روشها را مذموم نمیدانستند؟
لاریجانی خاطرنشان کرد: من وارد محتوای بحث نمیشوم که در آنجا هم خلط بحث روشنی شده بود. این چه وضعی است که به یک نماینده یا تعدادی از آنان این اتهامات دروغ را میزنند و تعدادی از سایتهای خبری آن را منتشر میکنند و بعد معلوم میشود آغازگر آن یک سایت ضد انقلابی بوده است و این سایتهای خبری هم از منظر اختلاف نظر سیاسی با عجله به نشر آن پرداختند. آیا شما قبول ندارید و در روایات ندیدهاید که آبروی مومن حرمت کعبه را دارد؟ تا چه اندازه این سخن معصوم را رعایت کردهاید. در پیشگاه خدا چه میگویید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کسی با نقد نظر نمایندهای مخالفت نمیکند، ولی توهین و جعل و دروغ موضوعاً شأن متفاوتی دارد. من از کمیسیون اصل 90 میخواهم این مسائل را با جدیت رسیدگی کند و هم به مجلس گزارش دهد و هم از طریق قوه قضائیه پیگیری لازم را داشته باشد و از رئیس قوه قضائیه هم میخواهم با این فساد سیاسی برخورد کند. فساد سیاسی اهمیتش کمتر از فساد اقتصادی نیست.
وی افزود: این یک وظیفه ملی و انقلابی است که در شرایط مصاف با دشمنان ملت، وحدت داخلی کشور حفظ شود و کسانی که این خواست ملی که در بیانات مقام معظم رهبری تجلی داشت که به حواشی نپردازید را رعایت نمیکنند، به عنوان مخل وحدت ملی کشور پاسخگوی اعمال خود باشند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر در مورد لایحه تجارت است که متاسفانه قضاوتهای ناصحیح در مورد آن ابراز داشتند و امر عجیبی است. وقتی مجلس به یک قانون مادر در اقتصاد کشور ورود میکند و بدون آنکه سوابق امر را بدانند، سروصدا در رسانهها راه میاندازند که چنین و چنان بوده و وقتی مجلس ورود نمیکند باز ماجرا درست میکنند، چرا در مسائل اقتصادی مجلس وارد نمیشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: چند بار باید این مسئله را گفت که این قانون اولا به صورت لایحه در زمان دولت آقای خاتمی به مجلس داده شد. در چند دوره مجلس روی آن کار شد و اتفاقا وقت زیادی برای آن صرف شد و به هیچ وجه حرفی که میزنند کار با عجله انجام شده، درست نیست. اگر ایرادی وارد باشد این است که چرا این قدر و به صورت طولانی در مجلس روی این لایحه وقت گذاشته شد. یعنی حدود 16 سال در مجلس مورد بررسی قرار گرفت که ما لایحه دیگری به این صورت نداریم که البته دلیل آن هم مربوط به نظر شورای نگهبان بود.
وی افزود: ثانیا این تصور غلطی است که پنداشتهاند همه کار روی یک لایحه در صحن مجلس باید انجام شود. اتفاقا کار اصلی در کمیسیونها با کمک متخصصان و مرکز پژوهشهای مجلس و دولت باید انجام شود و اگر کار منقح انجام شد، دلیل ندارد در مجلس یک طرح کارشناسیشده که مورد بررسی علمی قرار گرفته معطل بماند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر به خاطر داشته باشید در آییننامه قبلی مجلس روش این گونه بود که در طرحها و لوایح صرفا در مواردی که نمایندگان نظری ارائه میکردند در صحن مجلس بررسی انجام میشد و بعد یکجا در مورد طرح و لایحه رای گیری میشد که البته این مسئله در این مجلس تغییر کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ثالثا این ادعا که بخشهای اقتصادی حضور نداشتند حرف ناصحیحی است. ادعایی که در صدا و سیما و رسانهها مطرح شد که حقوقدانان در این لایحه نظر دادهاند و اقتصاددانان مشارکت نداشتهاند، حرف درستی نیست.
وی ادامه داد: اتاق بازرگانی و دولت در بخش اقتصادی مشارکت داشتند و اصلا متن اصلی لایحه را دولت ارائه کرده است که با حضور کارشناسان اقتصادی تدوین شده است و بنده خود از جلسات مستمری که کمیسیون با حضور اتاق بازرگانی در مجلس قبل داشتند، مطلع بودهام و حتی در اجلاسی که در مجلس قبل به طور مداوم در یک هفته از صبح تا شب در مشهد کمیسیون جلساتی گذاشته بود شرکت کردم که نمایندگان تمام دستگاههای اقتصادی دولت و اتاق بازرگانی وقت حضور داشتند و ماده به ماده خوانده میشد و روی آن بحث میشد. حال افراد در اتاق بازرگانی یا دستگاههای دولتی نسبت به دولت قبل تغییر کردهاند، اما بدانید این بخشهای مختلف اقتصادی در جلسات کمیسیون حضور داشتند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: رابعا، حتی در صحن مجلس ما اتاق بازرگانی را دعوت کردیم و آقایان نظر کتبی خود را به من دادند. در چند مورد نظر داشتند که ما با آنان گفتگو کردیم. برخی را قبول کردند که مصلحت نیست و برخی را اصلاح کردیم و در باره پیشنهادات هم در صحن مجلس نظر آنها گرفته میشد و حتی برخی مواد به کمیسیون ارجاع شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بحث در محتوای این لایحه میتواند متفاوت باشد کما اینکه در کمیسیون هم نظرات مختلف بود اما اینکه در رادیو تلویزیون یکمرتبه بدون توجه به سوابق راه افتادند و طوری موضوع را مطرح میکنند که انگار یک روزه این لایحه مهم به مجلس آمد و با عجله تصویب شد، اقدامی ناصواب، غلط و ناعادلانه است. حداقل زحمت بکشید ابعاد مسئله را بفهمید و بعد وارد کار شوید.
وی ادامه داد: تاسفآورتر برخی هزلگویی در برخی شبکهها توسط مجریان است که هیات نظارت بر صدا و سیما باید رسیدگی کند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: قانونگذاری کار جدی حکومت است و صدا و سیما موظف است فرهنگ قانونی را در جامعه رشد دهد. نه با سخنان تمسخرآمیز که مثلا مجلس رکورد زد، حرفهای وهنآمیز و غلط مطرح کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حکمرانی در سطح قانونگذاری از جنس امور فکاهی نیست که دستاویز یک مجری کماطلاع شود و آن را وسیله هجوگویی قرار دهد و هر و کر راه بیندازند و متاسفانه برخی همکاران هم در این زمینه رعایت شان مجلس را نکردند.
وی افزود: به هر تقدیر از آقای عسکری رئیس محترم صدا و سیما هم میخواهم به این وضع نابسامان شخصا رسیدگی کند. وظیفه صدا و سیما در حکمرانی خوب این است که زمینه تحقق قانون را فراهم کند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: ضمنا آقایانی که صاحبنظر هستند و حالا حرف میزنند، در بخشهای مختلف اقتصادی چه در دولت و چه در اتاق بازرگانی اگر نظری دارند، در مابقی مواد این لایحه به کمیسیون مراجعه کنند و نظرشان را اعلام کنند و دوباره مسئله ایجاد نکنند. کمیسیون هم از اطراف قضیه دعوت کند.