گفته می شود قاچاقچیان انسان، این آوارگان را از طریق راه های مخفی از مرز عبور میدهند، گاه پیاده گاه سوار بر کامیون و گاه سوار بر قایق. اغلب آوارگان، بدون اسناد شناسایی تن به این سفرهای خطرناک می دهند و آسیب پذیری آنها در برابر دزدان و جیب برهایی که برای سرقت دارایی آنها کمین کرده اند، بسیار بالاست. این، پولی است که آوارگان برای پرداخت به قاچاقچیان انسان، مجبورند همراه خود داشته باشند.
مهاجران می گویند پناهجویانی که خواستار اقامت در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا هستند، اغلب به صربستان، مقدونیه، یونان و بلغارستان دیپورت میشوند تا دوباره تقاضای پناهجویی خود را ارائه دهند.
در همین حال روز گذشته روزنامه ایندیپندنت انگلیس در گزارشی از اوضاع ناگوار شماری از آوارگان سوری و عراقی در اروپا و سرقت از آنها و گرفتار شدن در دام باندهای مافیایی پرده برداشت.
در این گزارش با عنوان «باندها در مرزهای مقدونیه در کمین کاروان های آوارگان عرب در دروازه های اروپا هستند» آمده است که دهها آواره عرب فراری از جنگ در کشورهایشان آثار جراحتها و کبودیهای بدنشان را به وی نشان داده و گفتند که مورد ضرب و جرح اعضای باندهای مافیایی در مرز مقدونیه قرار گرفتهاند.
بنا به این گزارش اکثر زنان و مردان آواره از درعا و دیرالزور و حلب و دوما و نظایر آن در سوریه مسافت های طولانی تا 20 مایل در شمال یونان را در حرارت 30 درجه سانتی گراد پیاده طی کردند چرا که اجازه استفاده از شبکه حمل و نقل عمومی را ندارند.
از سوی دیگر شبکه تلویزیونی بی بی سی، نیز اوضاع آوارگان سوری در یکی از مناطق اسکان مهاجران در یونان را وخیم گزارش کرد. بر اساس این گزارش جزیره "لسبوس" یونان نزدیک آبهای ترکیه هزاران آواره جنگ در اردوگاهی که از امکانات اولیه زندگی محروم است اقامت کرده اند. شرایط به حدی وخیم است که برخی از این آوارگان می گویند سوریه در برابر اینجا همانند بهشت است.
{$sepehr_album_30051}