کد خبر 53962
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۶

مجله نشنال جغرافی گزارشی از زیباترین تصاویر نجومی هفته گذشته را منتشر کرد که در میان آنها ماه گرفتگی در کنار کهکشان راه شیری در آسمان البرز بیش از سایر تصاویر خودنمایی می کند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، در میان بهترین تصاویر نجومی این هفته مجله نشنال جغرافی عکسهایی چون راه شیری و ماه گرفتگی در آسمان البزر، ملکه یخی زحل و تصویر ماهواره ای از آلاسکا دیده می شوند.

 
راه شیری ماه گرفته
 
این عکس را "بابک تفرشی"، عکاس نجومی ایرانی در  15 ژوئن گرفته است. در این تصویر زیبا، درخشش حاصل از ماه گرفتگی کلی در میان انبوه ستارگان کهکشان راه شیری برفراز کوههای البزر به نمایش درآمده است. ماه گرفته شده به سبب نور غیرمستقیم خورشید به رنگ قرمز- نارنجی دیده می شود.
 
خسوف کلی هفته گذشته طولانی ترین و عمیق ترین ماه گرفتگی کلی بود که از بیش از یک دهه دیده شد. این خسوف در شرق آفریقا، خاورمیانه، آسیای مرکزی و گوشه غربی استرالیا در بهترین حالت رصد شد.
 

 
فورانهای خورشیدی
 
این نمای نزدیک در طول موج ماوراء بنفش بینهایت، حلقه ها و فورانهای نسبتاً کوچکی را نشان می دهد که از جنس گاز هلیم باردار هستند و از سطح خورشید به بیرون پرتاب می شوند. این تصویر را "رصدخانه دینامیکهای خورشیدی" ناسا (SDO) در 16 ژوئن گرفته است.
 

 
"هزارتوی یوکان"
 
این عکس، انشعابات رودخانه "یوکان" در آلاسکا را در نزدیکی دریای "برینگ" نشان می دهد. این عکس را 17 ژوئن ماهواره آژانس فضایی اروپا در رنگهای مصنوعی گرفته است.
 
"یوکان" پنجمین رودخانه بلند آمریکای شمالی است که در حدود 3 هزار و 190 کیلومتر از حاشیه شمالی بریتیش کلمبیا در کانادا جریان می یابد از آلاسکای مرکزی عبور می کند و قبل از ورود به منطقه "نورتون ساوند" به پایان می رسد.
 

 
ملکه یخی زحل
 
این تصویر نمای نزدیک را 18 ژوئن کاوشگر کاسینی ناسا گرفته است که مربوط به "هلن از تراوا"، قمر کوچک زحل است.
تصویر این قمر یخی را کاسینی زمانی که در ارتفاع 6 هزار و 968 کیلومتری از سطح "هلن" بود گرفته است.
 

 
فواره دوطرفه سیاه چاله
 
این تصویر هنری، یک فواره دو طرفه از پرتوهای گامایی پر انرژی را که از یک سیاه چاله بسیار عظیم بیرون می جهند نشان می دهد.
 
در واقع این عکس، بازسازی چیزی است که دانشمندان فکر می کنند در یک سیاه چاله واقعی که در فاصله 3.8 میلیارد سال نوری از زمین واقع شده اتفاق افتاده است. خبر این سیاه چاله، 16 ژوئن در نشنال جغرافی نیوز منتشر شد.
 

 
استخر پتاس محرق
 
این تصویر از بالا که توسط یک ماهواره ناسا در 19 ژوئن گرفته شده است بیابان "تاکلیماکان" در چین را نشان می دهد.
این عکسی از آبهای زمردی و فیروزه ای در یک حوضچه تبخیر خورشیدی در میان ریگزارهای بیابان است.
 
در اثر تبخیر خورشیدی در این حوضچه ها پتاس محرق به دست می آید. "پتاس محرق" نوعی ماده مغذی برپایه پتاسیم است که از آن در ساخت کودها استفاده می شود.
 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مجتبی « تنکابن » ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۵
    0 0
    اللّه اکبر؛ چه عظمت باشکوهی دارد این عالم و دیگر عوالم سبعه؛ که از دید ما پنهان اند. ما در برابر جهان هستی به اندازه یک میکروب هم به دید؛ نمی آییم! پس چه خوب است که بنده خدا بوده و دست از تکبّر و غرور و دیگر رذایل اخلاقی؛ برداریم. فقط بندگی خدا کنیم همانند بزرگان دین و شهدا. صلوات. یازهرا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس