کد خبر 58480
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹

قرآن در مواردی كه در زمینه«اثبات صانع»سخن می‌گوید و افكار را به علم و قدرت آفریدگار متوجه می‌سازد ، به موضوع حركات منظم اجرام این جهان تكیه می‌كند.

به گزارش مشرق به نقل از برنا، علم هیئت امروز تعداد نُه سیاره به این ترتیب «عطارد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و پلوتون» برای خورشید قائل است. این نه سیاره علاوه بر حركت وضعی كه در ضمن آن به دور خود می‌چرخند، دارای حركت انتقالی نیز می‌باشند كه در طی آن بر گرد خورشید طواف می‌كنند، و هر یك از آنها به هر نسبت كه به خورشید نزدیكتر است، در مدار كوچكتر و سرعت سیر بیشتر، و به هر اندازه كه از خورشید دور تر است، در مدار وسیعتر و سرعت سیر كمتر حركت می كند ، و سال هر یك از آنها عبارت از یك دور به گرد خورشید گردیدن است .
 

 

 
اقمار سیارات
تاكنون تعداد 32 « قمر » به شرح زیر در منظومه شمسی كشف شده است : عطارد و زهره « قمر » ندارند ، ولی زمین یك « قمر » ، « مریخ » دوتا ، « مشتری » دوازده تا ، « زحل » ده تا ، « اورانوس » پنج تا ، « نپتون » دو تا قمر دارد ، و هنوز برای « پلوتون »قمری كشف نشده است .

تعداد 32 قمر مزبور با نظم مخصوصی به دور سیارات خود می‌گردند. مثلاً «قمر زمین» در مدت تقریباً 29 روز با سرعت هر ثانیه یك كیلومتر به دور زمین گردش می كند.
 

 

 
خورشید كه مركز منظومه شمسی است ، دارای این حركات است :
1ـ حركت وضعی : كه در نتیجة آن در هر 5/25 روز یك مرتبه به دور خود می‌چرخد .

2ـ حركت انتقالی : از جنوب به سوی شمال آسمان كه طی این حركت، در هر ثانیه نوزده و نیم كیلومتر راه می‌پیماید، و این قافله سالار منظومه خورشیدی مجموع كاروان سیارات را در این مسافرت با خود به همراه می‌كشد.

3ـ در هر دویست میلیون سال ، یك مرتبه با سرعت 225 كیلومتر در ثانیه به دور مركز كهكشان می گردد . در این گردش نیز سیارات و اقمار منظومة شمسی ، با آن همراه می باشند.
 

 

 
حركت ستارگان
حضرت آیت الله نوری همدانی در ادامه توضیحاتشان درباره حرکت ستارگان می‌گویند: كلیه ستارگان با سرعت فوق‌العاده‌ای معادل چندین برابر سرعت تندروترین هواپیما‌ها در فضا حركت می‌كنند. سرعت حركت ستاره‌ها از حداقل 10 كیلومتر در ثانیه شروع می‌شود و به سیصد و چهار صد كیلومتر، حتی به سه هزار كیلومتر در ثانیه نیز می‌رسد و لذا ستاره شناسان ، سرعت متوسط حركت آنها را هزار كیلومتر در دقیقه محسوب می‌دارند .

جهت حركت همه آنها یكسان نیست. بعضی از جنوب به سوی شمال حركت می‌نمایند، و دسته‌ای دیگر درست در جهت عكس آن، مسیر خود را می پیمایند ؛ مثلاً « خورشید » كه یكی از ستار گان آسمان است در هر ثانیه 5/19 كیلومتر از جنوب به سوی شمال خرامان است .

دسته ای از ستارگان در حركت خود به منظومة شمسی ما نزدیك ، و جمعی از آنها از ما دور می‌شوند . ستاره زیبای « شعرای یمانی » در هر ثانیه هفت كیلومتر ؛ « نسر واقع » چهارده ؛ ستاره قطبی « جدی » پانزده ؛ « پروكسیما » ـ نزدیكترین ثوابت ـ در هر ثانیه 22 كیلومتر به ما نزدیك می‌شود .

در حالی كه ستاره « ابط الجوزا » با سرعت 21 كیلومتر ؛ « عیوق » 29 كیلومتر ، و ستارة زیبا و درخشان « الدبران » 54 كیلومتر در ثانیه از ما دور می گردد. گروهی از ستار گان بطور دسته جمعی به طرف نقطة معینی حركت می كنند ، و گروهی دیگر تنها به سیر و گردش می پردازند.
 

 

 

 

 

ژ
 
سخن الهی
قرآن مجید كه ترجمان فطرت و عقل است، در مواردی كه در زمینه«اثبات صانع»سخن می‌گوید و افكار را به علم و قدرت آفریدگار متوجه می‌سازد ، به موضوع حركات منظم اجرام این جهان تكیه می‌كند و آن را نشانه بارزی از وجود « او » معرفی می‌نماید .
 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • K+1 ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    0 0
    عجب خدایی داریم ها ببین خودش کیه که این ها رو آفریده!!!!!!!!!!!
  • ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۰
    0 0
    فوق العاده اس!من كه باديدنشون خيلي حيرت زده ميشم
  • ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۸
    0 0
    ععععععععععععععععععععععععععععععععالی بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس