سرویس جهان مشرق - دمشق؛ سال 2012: پیشروی تروریست ها در مناطق مختلف پایتخت سوریه ادامه دارد و سقوط دمشق برای تروریست ها دور از ذهن نیست.
مناطق وسیعی از غوطه شرقی و غوطه غربی از کنترل دولت خارج شده اند و مناطق مرکزی نیز هر لحظه به تشنج نزدیک می شوند.
تروریست هایی که به عنوان انقلابیون معرفی می شدند برای سقوط پایتخت لحظه شماری می کنند و خبرهایی از تشکیل دولت موقت توسط آنان منتشر شده است.
در نقشه ذیل، مناطق تحت کنترل دولت و عناصر تروریستی را در سال 2013 مشاهد می کنید:
در سال 2013 فشار تروریست ها در حومه دمشق ادامه یافت و آنان اهداف نامشروعشان را دنبال کردند اما با مقاومت نیروهای ارتش و رزمندگان جبهه مقاومت تلاش تروریست ها ناکام ماند.
حالا پس از پنج سال، با تلاش های ارتش سوریه و نیروهای جبهه مقاومت، بخشی از عناصر تروریستی در مناطق محدود تحت اشغال در حومه شرقی پایتخت برای بقا می جنگند و گروهی دیگر نیز ترجیح داده اند از بخش های غربی دمشق خارج شوند.
منطقه راهبردی وادی بردی که محل تامین آب شهر دمشق به شمار می آید به همراه شهرک های داریا، زکیه، خان شیخ، معضمیه از جمله مناطق مهم آزاد شده در غرب دمشق به شمار می آیند.
شهرک های راهبردی الزبدانی و مضایا از جمله مناطق آلوده در شمال غرب استان دمشق محسوب می شوند که در محاصره نیروهای ارتش سوریه قرار دارند.
نقشه میدانی غوطه غربی شهر دمشق
مناطق مرزی سوریه و لبنان به ویژه ارتفاعات راهبردی القلمون نیز در حال حاضر در کنترل نیروهای سوری و رزمندگان جبهه مقاومت قرار دارد.
گروه های تروریستی در برخی مناطق مرزی دو کشور به صورت محدود فعال هستند اما به واسطه محاصره به وجود آمده از انجام هرگونه تحرک نظامی ناتوان هستند.
منطقه بیت جن در جنوب غرب دمشق همچنان آلوده به عناصر تروریستی است؛ تاکنون تلاش تروریست ها در استان قنیطره در چندین مرحله برای شکست محاصره همقطاری هایشان در منطقه بیت جن با شکست روبه رو شده است.
نقشه میدانی جنوب غرب دمشق
تروریست ها درصدد بودند با اشغال شهرک حضر در استان قنیطره ارتباط خود را با منطقه بیت جن برقرار کنند که با شکست روبه رو شدند. شهرک حضر در 5 کیلومتری منطقه بیت جن واقع شده است.
نیروهای سوری و رزمندگان جبهه مقاومت در غوطه شرقی دمشق نیز ضربات سنگینی را به تروریست ها وارد کردند و توانستند نیمی از مناطق اشغالی را بازپس بگیرند.
میدعا، تل الکردی، حوش الفاره، مرج السطلان، دیر العصافیر، حوش نصری، تل صوران، رحبة الاشاره، حوش الشلق و میدعانی از جمله مناطق آزاد شده در حومه غوطه شرقی دمشق هستند.
در حال حاضر، فاصله نیروهای سوری با شهرک دوما، بزرگترین پایگاه تروریست ها در شرق دمشق به کمتر از 5 کیلومتر رسیده است.
نقشه میدانی غوطه شرقی دمشق
عناصر تروریستی ماه گذشته با نقض آتش بس در غوطه شرقی دمشق تلاش کردند محاصره همقطاری های خود را در محله راهبردی القابون، برزه و تشرین بشکنند که در نهایت با مقاومت نیروهای ارتش و رزمندگان جبهه مقاومت ناکام ماندند.
جیش الاسلام، فیلق الرحمن، جبهه النصره و اتحاد اسلامی الاجناد الشام از جمله گروه های تروریستی فعال در شرق دمشق هستند.
در ماه های گذشته با اتحاد میان گروه تروریستی جبهه النصره و فیلق الرحمن، گروه تروریستی جیش الفسطاط برای مبارزه با گروه تروریستی جیش الاسلام شروع به فعالیت کرده است.
مناطق الیرموک و حجرالاسود نیز از جمله مناطق محدود تحت کنترل عناصر تروریستی داعش در حومه جنوبی شهر دمشق است؛ تروریست ها در این مناطق در محاصره نیروهای سوری قرار دارند و از نفوذ آنان به سایر مناطق جلوگیری شده است.
در شمال شرق استان دمشق نیز دو منطقه جیرود و الضمیر در کنترل عناصر تروریستی است.
با حضور فعال و واکنش قاطع نیروهای سوری تروریست ها در این دو منطقه توانایی تشنج آفرینی ندارند و در شبه محاصره قرار دارند.
از سویی دیگر برخی مناطق دیگر در شمال شرق استان در کنترل گروه تروریستی داعش است اما با ورود ارتش از پیشروهای آنان جلوگیری شده؛ در شرق و جنوب شرقی استان دمشق نیز برخی مناطق در کنترل عناصر تروریستی قرار دارد.