کد خبر 772763
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۸

شهرت همه روستاها و مناطق ایران به زیبایی و طبیعت بکرشان نیست، گاهی نیز شهرت یک منطقه به رنجی است که مردمان آن می‌برند.

بر اساس آمارهای رسمی از میان جمعیت ۸۶۷ هزار نفری استان خراسان شمالی، حدود یک هزار و ۴۵۰ نفر نابینا هستند و از این میان ۵۵ نابینا در شهرستان اسفراین زندگی می‌کنند. نابینایانی که در شهرت منطقه دامنکوه سهمی بیشتر به خود اختصاص داده‌اند.

سال‌ها پیش از این پژوهشگرانی از ژاپن، انگلستان و ایران به منطقه آمدند و سرانجام در سال ۱۳۸۵ دکتر نورمحمد قیاس‌وند که مسئول بخش ژنتیک و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و عضو هیئت علمی دانشگاه میشیگان بود موفق شد ژن بیماری را کشف کند. وی در پژوهش‌های خود دریافت که در این منطقه مشکل کروموزومی وجود ندارد اما به نوعی در میان مردم منطقه این باور شایع شده بود که نوزادان به دلیل آب و شرایط خاص محیط نابینا به دنیا می‌آیند و نابینایی حتی در برخی از دام‌ها نیز دیده می‌شود. اگرچه امروز وجود مشکل ژنتیکی در منطقه مورد تایید است اما از آنجا که تلاشی برای فرهنگ‌سازی صورت نگرفته این باور نادرست باعث شده که ازدواج فامیلی در میان مردم منطقه رواج داشته باشد.

علیرغم رواج این مشکل در منطقه هنوز هیچ آزمایشگاه ژنتیک، یا خدماتی برای مشاوره ژنتیک و شناسایی ناقلان ژن وجود ندارد. به همین دلیل اهالی ناگزیرند حدود هزار کیلومتر راه را به تهران سفر کنند. سفری که برای  اهالی دامنکوه هزینه بالایی دارد. نابینایانی که هم از بیکاری رنج می‌برند و هم از ساده‌ترین امکانات همچون قلم بریل، ماشین تایپ، ضبط صوت، کتاب به خط بریل و … محروم هستند و بعضی از والدین که با داشتن چندین فرزند نابینا یا کم ‌توان ذهنی دیگر توان پرداخت هزینه‌ها را هم ندارند.

شاید فردا دیر باشد، اما امروز مردم نیکوکار و نوع‌ دوست می‌توانند از مردم دامنکوه حمایت کنند و به کمک آنها بیایند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    74 1
    هیچی هیچی بدتر از نابینایی نیست.خدا این بلا رو از کافر هم برداره خیلی سخته خیلی.ی لحظه چشماتونو ببندین فکرشو بکنین تا ابد ادم هیچی نبینه.خدایا خودت به همه رحم کن.
  • IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    21 0
    مشکل در وجود فلزات سنگین و سمی در آب و خاک منطقه می باشد. متاسفانه معضل بزرگی است آب آشامیدنی سالم را شاید بتوان با کمک دولت در اختیار قرار داد اما زمینی که این فلزات در آن قرار دارند را نمیتوان عوض کرد. بنابراین دام و گیاهی که باز در چرخه مصرف ااین عزیزان خواهد بود آلوده خواهد شد. از طرفی به این دلیل که اغلب این عزیزان ساده زیست و با توان مالی کم بوده امکان مهاجرت به مناطق دیگر و استفاده از مواهب آب و خاک آنجا را ندارند. شایسته است دولت در این موارد با کمک رسانی مالی تغییر محل سکونت آنها کمک نماید. همانگونه که برای احداث سد روستاهایی که به زیر آب میروند را جابجا می نماید. حذف فلزات سنگین از منابع آب و خاک منطقه به مراتب هزینه برتر خواهد بود.
  • ES ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    11 0
    اگر در بين دامها هم وجود دارد احتمال ژنتيكي بودن ان خيلي كمتر ميشود. خوردن برخي گياهان طبيعي خاص توسط مادران، احتمال كوري را در نوزاد افزايش ميدهد. بايستي بررسي شود.
  • IR ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    19 1
    خدایا رحم کن!
  • جواد IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    0 6
    چرا شهرستان ما رو بدنام میکنی؟خخخخخ
    • IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
      6 0
      بفهم کی باید بخندی.
  • حسین1 IR ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    5 0
    در کشورمون مناطقی هم که مستعد رشد سرطان و مناطقی بیماریهای پوستی و... اینها امروزه با رشد علمی قابل تقلیل و کم شدنه البته آموزش بموقع بسیار موثره و خیلی هم کم هزینه.
  • علی MY ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    2 0
    یکی از علتهای اصلی نابینایی مصرف بیش از حد زرشک در دوران بارداری توسط ما درست...قضیه ژنتیک سالهاست که رد شده است چون در بین مردان هم این نابینایی رواج دارد...متاسفانه مردم خراسان شمالی در مصرف زرشک تازه و حتی گیاه آن زیاده روی میکنند
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    1 0
    دست شما درد نکنه که همچین خبرهایی رو درج می کنید. شاید کاری نتونیم بکنیم ولی باید حداقل از حال هموطنان خودمون مطلع باشیم و در ناراحتی اونها شریک باشیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس