به گزارش مشرق، فندق، این خوراکی خوشمزه و سودمند از اصلی ترین میوه ها و محصولات باغات گیلان است و ۸۵ درصد تولید و عرضه ی سالانه ی فندق ایران را تأمین می کند. وسعت باغ های زیر کشت فندق در گیلان ۱۷ هزار هکتار است و از این نظر مقام چهارم را در دنیا دارد. برداشت فندق استان گیلان معمولا از ابتدای شهریور ماه آغاز می گردد و در انتهای این ماه تابستانی به پایان می رسد.
ارتفاعات گیلان به سبب داشتن توزیع بارندگی مناسب طی یک فصل، برای کاشت درختان فندق بسیار مناسب هستند. خاکی که برای کشت این محصول مورد استفاده قرار می گیرد باید عمیق و حاصلخیز باشد.