"سفره خالی‌کن‌ها" در حال جوسازی انتخاباتی علیه کسانی هستند که به "سفره‌داری" مشهورند و می‌توانند مردم را از شرّ گرانی سرسام‌آور و ناکارآمدی‌های دولت نجات دهند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

ترس محافل چپ از اتوریته یک نامزد انتخاباتی

سایت جماران در یادداشتی به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی در اشاره به ثبت نام رجال کشور برای انتخابات مجلس یازدهم نوشته است: امروز افرادی هوس ورود به مجلس و تکیه زدن بر جای مدرس را دارند که پرونده‌های قطور سوءاستفاده‌های نجومی دارند و متهم به هزارها میلیارد تومان سوء‌استفاده و سال‌ها سوء‌مدیریت هستند. این افراد هرچند به دلیل برخورداری از حاشیه امن در هیچ محکمه‌ای پاسخگو نبودند ولی اسناد و مدارک مفاسد و سوء‌مدیریت آنها نزد کسانی موجود و محفوظ است که اگر دلسوز کشور باشند باید آنها را به شورای نگهبان ارائه نمایند تا آن شورا به وظیفه قانونی خود بدون ملاحظات جناحی عمل کند و اجازه ندهد چنین افرادی با چنین سوابقی از فیلترها عبور کنند و به خانه ملت راه یابند.
 

این یادداشت در ادامه نیز بدون نام بردن از هیچ فرد خاصی، تصریح می‌کند: تاسف‌بار اینکه کسانی حتی زمزمه جلوس این قبیل افراد بدسابقه بر کرسی ریاست مجلس را به گوش‌ها می‌خوانند تا چنین امر قبیح و مذمومی را در اذهان و افکار عمومی، عادی جلوه دهند. اگر این قبیل افراد بتوانند از فیلترهای احراز صلاحیت عبور کنند و با تبلیغات فریبنده به مجلس راه یابند، باید فاتحه مجلس را خواند. درست است که مجلس شورای اسلامی هم‌اکنون نیز فشل است، ولی با ورود این قبیل افراد که از قضا بسیار فریبکار هم هستند، بطور کامل از خاصیت خواهد افتاد. برای اینکه چنین فاجعه‌ای رخ ندهد، هم باید متصدیان فیلترهای احراز صلاحیت هوشیاری به خرج دهند و به قانون عمل کنند و هم مردم باید فریب تبلیغات چنین افرادی را نخورند و از رای دادن به آنها خودداری کنند.[1]

*حقیقتاً بایستی این مطالبه را از محافل سیاسی_رسانه‌ای اصلاحات داشت که بر ترویج دنیای سیاه و تاریک خود در ذهن مردم اصرار نداشته باشند.

دنیایی که سرتاسر آن پوشیده شده از ناامیدی و نامرادی، مجلس ختم، کنتوردزدی[2]، به آخر رسیدن کار نظام و مملکت، دزد بودن زمین و زمان، فشل بودن قوه قضائیه، شیوع گرسنگی در ایران، بی‌خاصیت بودن صندوق رأی، اصرار بر ادامه اغتشاشات و این قبیل موهومات است.

بله! ایران اسلامی نیز مثل تمام کشورهای جهان با برخی مشکلات مواجه است.

اما آیا باید از این مشکلات پله‌هایی برای مقاصد سیاسی ساخت یا اینکه به آنها به عنوان تجربه و عبرتی برای درس گرفتن در اجرائیات کشور و در انتخابات‌های بعدی نگاه کرد؟!

آیا همین کوته‌نگری‌ها و سیاه‌نمایی‌های بدون مدرک و سند نیست که سبب‌ساز ایجاد "انبار باروت" در کف جامعه می‌شود؟! انبار باروتی که یکی از رجال اصلاحات؛ تصمیمات نظام جمهوری اسلامی ایران را عامل آن معرفی کرده بود.[3]

قابل تأمل آنکه در یادداشت بالا نیز هیچ اسمی از شخص خاصی برده نمی‌شود و همین مسئله نشان می‌دهد که استدلال حرف‌های مطروحه تا چه صحیح است و چرا محافل چپ از "اتوریته کارآمدی و سیاسی" برخی نامزدهای اصولگرا وحشت دارند؟!

ما همچنین قضاوت درباره این جمله را نیز به مخاطبان محترم وامی‌گذاریم که گفته است:

"این افراد هرچند به دلیل برخورداری از حاشیه امن در هیچ محکمه‌ای پاسخگو نبودند ولی اسناد و مدارک مفاسد و سوء‌مدیریت آنها نزد کسانی موجود و محفوظ است که اگر دلسوز کشور باشند باید آنها را به شورای نگهبان ارائه نمایند تا آن شورا به وظیفه قانونی خود بدون ملاحظات جناحی عمل کند"!

گفتنیست، رهبر معظم انقلاب، چندی قبل و در دیدار با خبرگان ملت طی سخنانی فرمودند:

"دشمن تلاش زیادی را برای سست کردن عزم و اراده‌ی مردم و ناامید کردن آنان به کار بسته است که باید در مقابل، عزم و اراده‌ی ملی تقویت شود و این مهم نیز، با دستور امکان‌پذیر نیست بلکه با استدلالهای صحیح و با حضور به‌موقع صاحبان فکر در میان مردم محقق میشود."[4]

 علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز اخیراً در سخنانی با انتقاد از "منفی‌بافی" عده‌ای گفته است: عده‌ای تنها منفی‌بافی می‌کنند و دل مردم را خالی می‌کنند اما ملت ما در بدترین شرایط نیز عزم دشمن را شکستند بنابراین به جای منفی‌بافی وفاق را گسترش دهیم.

***

جنایت "سفره خالی‌کن‌ها" علیه مردم

علی شکوری‌راد، فعال چپ و دبیر کل حزب اصلاح‌طلب اتحاد ملت که در انتخابات مجلس نیز نامزد شده است در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا و در پاسخ به این ادعای ایلنا که "افکار عمومی مطرح می‌کند شاید استقبال از انتخابات مجلس شورای اسلامی مانند سال ۹۴ نباشد"! اظهار کرد: مردم طبیعتا نگاه می‌کنند به خروجی کار و آن چه قابل رؤیت است چیست، آنان خروجی کار را ضعیف مشاهده می‌کنند.

او می‌افزاید: مردم باید نتیجه رأی‌ دادن را سر سفره‌شان ببیند اما آن را مشاهده نکردند.

شکوری‌راد همچنین گفته است: به نظر می‌رسد اراده‌ای که از سوی مردم شکل می‌گیرد برای شرکت در انتخابات توسط نهادهای قدرت به یغما می‌رود و باز نمی‌گردد ما باید به مردم ثابت کنیم که اگر رأی می‌دهند قطعا در سرنوشت‌شان موثر است نه این که رأی‌شان دیده نشود و تاثیری نداشته باشد.[5]

*همانطور که شکوری‌راد اشاره کرده است دقیقا مسئله هر رجل سیاسی در هر کشوری بایستی سفره‌های مردم باشد.

و سؤال اصلی از همینجا آغاز می‌شود که چرا اصلاح‌طلبان نگذاشتند سفره‌های مردم وسیع‌تر شود و بلکه با "تَکرار می‌کنم" و حمایت از ناکارآمدی مسبب‌الاسباب کوچکتر شدن سفره‌های مردم نیز شدند؟

و چرا مقولاتی مثل بنزین 3 هزار تومانی، گرانی، عدم نظارت بر قیمت‌ها، واگذاشتن ظرفیت‌های داخلی کشور به امید توافقات خارجی و خودروهای با قیمت 2 برابر را به قاتق نان مردم اضافه کردند؟!

وقوع این رخداد از جانب یک طیف سیاسی؛ آنهم برای دو دوره! جز با آلودگی وجدان و بی‌فکری نسبت به مردم و سفره‌های مردم ممکن نیست.

البته این مسئله بغرنج‌تر هم می‌شود وقتی که شاهدیم شکوری‌راد و دوستان او در حال سنگ‌چینی در مقابل انتخاب شدن کارآمدانی هستند که به سفره‌داری مشهورند و می‌توانند باعث گستردگی بیشتر سفره‌های مردم شوند.

کسانی که مثلا در مجلس هفتم هنگامی که با رأی مردم به اکثریت پارلمان رسیدند در ابتدای امر با ارائه «طرح تثبیت قیمت‌ها» در مقابل گرانی‌های دولت اصلاح‌طلبان ایستادند و نگذاشتند سفره‌های مردم بیشتر آسیب ببیند.

همان کسانی که در طول 12 سال شهرداری تهران با مدیریت جهادی کاری کردند که اصلاح‌طلبان هرگز قادر به تکرار حتی گوشه‌ای از آن هم نشدند.

بدیهیست که اتکا به گفتمان سفره مردم برای «سفره خالی‌کن‌ها» به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست و آنها را در پیشگاه مردم مفتضح‌تر می‌کند.

***

ربیعی: خنده روحانی از سوز دل بود!

علی ربیعی، فعال اصلاح‌طلب و سخنگوی دولت به تازگی طی اظهاراتی در یک مراسم دانشجویی و در پاسخ به سؤال دانشجویان مبنی بر اینکه چرا رئیس‌جمهور بعد از ماجرای اعتراضات بنزینی خندید، گفته است:‌ گاهی خنده هایی به لب می‌آید که از سوز دل است اما من متاسفم برای کسانی که خنده‌های سرمستی سردادند و گفتند خدا را شکر که برای این دولت این مسائل پیش آمد!

به گزارش ایسنا، ربیعی در این اظهارات همچنین با ربط دادن حواشی استراماچونی، مربی استقلال به مشکلات روز کشور اظهار کرده است: اگر امروز به اینجا رسیدیم به این دلیل است که تحریم یک واقعیت است. اگر نمی توانیم به یک مربی پول دهیم به خاطر تحریم بانک‌های ماست فردی هم اگر پول دهد او هم تحریم می شود. ما میگوییم به پالرمو بپردازید ولی برخی می‌گویند این حرف، سیاسی است، آن وقت نتیجه اش همین می شود.[6]

*آقای ربیعی حکما اطلاع چندانی از روند فعالیت‌های ورزش حرفه‌ای ندارد و نمی‌داند که غیر از استراماچونی، مربیان خارجی دیگری هم در ورزش حرفه‌ای ایران حضور داشته و دارند که مبلغ قرارداد آنها در کانال‌های فراتحریمی ایران پرداخت شده و می‌شود.

فلذا اگرچه دشمن قصد دارد اثر FATF را بر اقتصاد ایران زیاد نشان دهد اما تجربه 41 ساله ایران اسلامی در مقابله با تحریم‌ها؛ راه‌های فراوانی برای حل مشکلات خود در چنته دارد.

از طرفی سخنگوی محترم دولت باید به دانشجویان می‌گفت که اثر تحریم‌ها بر اقتصاد کلان ایران هرگز بیش از میانگین 30 درصد نبوده است و این ناجوانمردی است که مشکلاتی مثل "عدم نظارت بر قیمت‌ها" که با بی‌تدبیری دولت بوجود آمده را به تحریم ربط داد و برای حقنه کردن یک قرارداد خارجی که دولت به آن اصرار دارد؛ پای حواشی همیشگی ورزش حرفه‌ای را وسط کشید.

در باب سوز دل بودن خنده‌های آقای روحانی و اظهارات ناراست ایشان در حال همین خنده مبنی بر اینکه از تغییر قیمت بنزین خبر نداشته! هم ما قضاوت را به مخاطبان محترم وامی‌گذاریم... چه اینکه جدا از راست و ناراستی حرف‌های رئیس‌جمهور؛ همه می‌دانیم که اثر سوز دل "اشک" است نه لبخند!

***

1_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1306299

2_ mshrgh.ir/903638

3_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1303975

4_ http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=43551

5_ https://khabarfarsi.com/u/79563027

6_ https://www.isna.ir/news/98091914419/

برچسب‌ها