سخنگوی ستاد انتخاباتی روحانی به جای عذرخواهی "راه حل" داد و از رئیس جمهور نیز خواست "ته مانده امید و خاک به جا مانده از مخروبه اعتماد" را بر باد ندهد!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

تهدید نظام توسط عطریانفر

محمد عطریانفر، از دستگیرشدگان فتنه 88 و عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی طی یادداشتی در شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی نوشته است:

"نقش چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب در چنین شرایط مصیبت‌باری (اشاره به شرایط روز کشور!) نقش سازمانی و تشکیلاتی نیست چون تشکیلات قدرت شکل‌گیری ندارد و عموما نیروهای کلیدی اصلاح‌طلب با جامعه سخن می‌گویند و پیام ناراحتی خود را به جامعه منتقل می‌کنند. و می‌گویند چون نظام سیاسی و نهادهای رسمی حقوق برابری برای ما قائل نیست و رقیب ما سهم معادلی برای ما در نظر نگرفته و نیروهای ما رد صلاحیت می‌شوند ما مجبور به سخن گفتن مستقیم با جامعه هستند -هستیم- و جامعه بر اساس وضعیت شاید برخی از پیام‌های کاریزماتیک را دریافت کند و گوش خود را به سمت مطلوبات و نظر آن شخصیت جهت بدهد. "[1]

*اگرچه عطریانفر تقلا کرده حرف اصلی خود را در لفافه بگوید اما او باید به این سوال پاسخ دهد که منظورش از "دریافت پیامهای کاریزما از سوی جامعه و توجه مردم به این پیامها"! دقیقا چه بوده است!؟

زیرا این حرف به معنی تصویر کردن شرایط انقلاب برای کشور و اخذ موضع تشویق‌آمیز از سوی کسانی مثل عطریانفر است...

بله! کسانی از مردم در هر عصری و در هر حکومتی ممکن است به مانند آن افسانه اروپایی به صدای نیلبک کسی گوش بدهند و بسا که دچار آسیبهای فراوانی هم بشوند. و این وظیفه رجال و احزاب سیاسی است که از نیک و بد با جامعه حرف بزنند و خیر و شرّ را با مردم تبیین کنند!

اما شاهدیم که آقای عطریانفر به جای عمل به این وظیفه سیاسی خود و با اینکه به دلیل رأفت نظام در سال 88 نیز بیش از دیگران مدیون حکومت ولایت فقیه است؛ ولی ترجیح داده مثل دوستانش در هسته سخت اصلاحات به "فردای براندازی" بیاندیشد و به جای اینکه از راه صلاح و فلاح با جامعه سخن بگوید؛ در پشت چکش زنگ "صدای انقلاب"! قرار گیرد.

دقت شود وضعیت مصیبت‌باری که عطریانفر مدعی آنست! وضعیتی است که تماما ثمره ناکارآمدی های دولت اصلاح طلبان و القائات آنها در زمینه سیاه نمایی از فضای کشور، بزرگنمایی از مشکلات و دور کردن راه حل معجزه گون "صندوق رأی" از پیش چشم مردم است.

جالب است که امثال عطریانفر به جای اینکه در مقطع کنونی از مردم عذرخواهی کنند؛ تلویحا از مقولاتی مثل انقلاب و اغتشاش خیابانی (که ثمره گوش دادن به حرف انسان های نانجیب است) سخن می گویند و نقش خود در قبال وضع موجود را نیز تکذیب میکنند!

***

نگاه‌های غلط به کرونا که منجر به بیکاری 1 میلیون نفر شد

تشکر از هیئت‌هایی که امسال عزاداری نمی‌کنند!

استاندار استان مرکزی که از مقامات دولت اصلاحات نیز بوده، به تازگی در اظهاراتی پیرامون عزاداری محرم گفته است: برگزاری مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از ابتلای عزاداران حسینی امسال متفاوت از گذشته برگزار می‌شود و رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی شرط اجرای این آیین‌ها است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، علی آقازاده می افزاید: "برخی هیات‌های مذهبی با توجه به وضعیت بیماری اعلام کرده‌اند مراسم عزاداری ندارند که از اقدام این روسای هیات‌ها تشکر می‌شود! "

او تصریح میکند: لازم است باقی هیات‌ها نیز به خاطر حفظ سلامت عزاداران این رویه را در پیش بگیرند تا موجب انتشار بیماری نشوند! [2]

*جای بسی تأسف است که یک مقام بلندپایه دولتی به جای عمل به دستورات ستاد ملی کرونا و تلاش برای تعظیم شعائر کشور خاصّه در بحث محرم؛ اما از هیئت های تعطیل شده تشکر می کند و سایر هیئت ها را هم به همین کار فرا می‌خواند.

بدیهیست که در حالت خوشبینانه! همین نگاه های غلط به نیازهای دینی، عاطفی و مالی مردم بود که سبب ساز قرنطینه پلیسی در اسفندماه سال گذشته نیز شد. تصمیمی از که با یک شناخت غلط از کرونا ویروس؛ قرنطینه را به زندگی مردم تحمیل کردند و بیکاری نزدیک به 1 میلیون نفر را رقم زدند.

تصمیمی که بعدا حتی شخص رئیس جمهور روحانی هم به غلط بودن آن اذعان و تأکید کرد که دولت دیگر هرگز چنین تصمیماتی نخواهد گرفت.

استاندار محترم مرکزی باید بدانند که نمی شود زندگی مردم را به بهانه مبارزه با کرونا به تعطیلی کشاند.

در بحث عزاداری محرم نیز همان اتفاقی رخ خواهد داد که در جریان روز عرفه، در جریان شب های قدر و ایضا در کسب و کار روزانه مردم رخ می دهد... فاصله گذاری اجتماعی به همراه استفاده از ماسک و ضد عفونی دستها.

اینکه آقای استاندار از توصیه در این زمینه عاجز هستند و جز تعطیلی و بستن هنری نمی شناسند؛ البته یقینا به ساحت پاک حسینی و عزاداران حضرتش ربطی ندارد و عزای حسینی در سال جاری نیز به نمادی از شور و شعور همراه با حفظ پروتکل های بهداشتی تبدیل خواهد شد.

***

سخنگوی ستاد انتخاباتی روحانی به جای عذرخواهی "راه حل" داد

محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی رئیس جمهور روحانی طی یادداشتی در شماره شنبه گذشته روزنامه ابتکار، با انتقاد از وعده زودهنگام و بی‌قاعده رئیس جمهور در بحث "گشایش اقتصادی" نوشت: این بار نیز با عجله ‌و با روش‌های مرسومِ این روزها، بر انتظارات روانی جامعه افزودند و البته به‌سرعت موجبات سرخوردگی و ناامیدی را فراهم آوردند. این درحالی است که ورود روسای قوا ‌باید پس از نهایی شدن طرح باشد، نه در مراحل اولیه و پیشاکارشناسی. و یا به‌طور مثال آنچه را که در این مدت به بهانه کرونا برسر خانواده‌های دانش‌آموزان کنکوری آوردند؛ ده‌ها بار خبرهای رفت و برگشتی که هرکدام بازی با روان صدها هزار جوان و خانواده‌های‌شان بود.

او همچنین در بخش پایانی یادداشت خود می نویسد: بهتر است اگر حرف مهمی نداریم، حرفی هم نزنیم! امید دادن‌های بی‌مورد و وعده‌های نسنجیده، ته‌مانده‌های امید و خاک به‌جا مانده از مخروبه اعتماد را هم بر باد می‌دهد.[3]

*اظهارات وکیلی در انتقاد از وعده دادن های بیجا یا بی‌موقع کاملا صحیح است.

فقط نکته اینجاست که اکنون که ناکارآمدی دولت اعتدال آشکار شده است؛ مردم از امثال وکیلی که برای رأی آوردن رئیس جمهور روحانی تقلا کرده اند انتظار شنیدن عذرخواهی دارند نه شنیدن انتقاد یا راهکار! و ایضا وکیلی حتی در همین آفتاب بالانس آشکار در واگذاشتن آقای روحانی هم متوجه نیست که نباید از فضای کشور سیاه نمایی کند و عبارت مزخرفی مثل "خاک به جا مانده از مخروبه اعتماد" را به کار نبرد.

اظهارات وکیلی در سیاه نمایی از فضای امید در کشور مصداق کسی است که سر می برد و خود هم به گریه مشغول می شود!

و این تناقض البته باید با تأملات امنیتی نگاه شود... خاصّه اینکه آقای وکیلی تا همین چند ماه قبل یک وکیل الدوله پیشتاز در مجلس بود که حتی عنوان میکرد سهم روحانی از وضع موجود کشور چند درصد بیشتر نیست. [4]

جالب است که وکیلی در قبال کشور و مردمی مدعی مخروبه اعتماد شده است که همین چند ماه قبل در یک حضور میلیونی و عاشقانه؛ پیکر سردار مقاومتشان را تشییع کردند.

قبل از وکیلی، سعید حجاریان دیگر فعال اصلاح طلب که نقش بسزایی در ایجاد وضع موجود کشور و رأی آوری رئیس جمهور روحانی داشته است نیز ضمن توصیف کردن کشور در شرایط انقلاب! حاکمیت را دعوت به شنیدن راه حل های اصلاح طلبان کرده بود...[5]

***

1_http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/294854

2_ www.irna.ir/news/83907967/

3_ http://www.ebtekarnews.com/?newsid=161092

4_ mshrgh.ir/882380

5_ mshrgh.ir/1105866

برچسب‌ها