کد خبر 1127112
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸

انفعال سازمان محیط زیست در برابر تخلفات شکار از یک سو و عدم تلاش این سازمان برای جلوگیری از افزایش سلاح‌های شکاری در بین مردم از سوی دیگر، کشتار چهارپایان در زیستگاه‌های کشور را به نقطه اوج رساند.

به گزارش مشرق، افزایش چشمگیر انتشار تصاویر شکار غیرمجاز، در فضای مجازی طی سال‌های اخیر، حقیقتی غیرقابل انکار است که نشان از افزایش تخلفات شکار و صید در زیستگاه‌های کشور دارد. متخلفان نه تنها به راحتی وارد مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و یا عرصه‌های منابع طبیعی می‌شوند و علفخواران منطقه را به رگبار گلوله می‌بندند بلکه با اطمینان خاطر از اینکه به دام قانون نخواهند افتاد، پاتوق‌هایی را به منظور به اشتراک گذاشتن تصاویر تخلفات خود در فضای مجازی تشکیل داده‌اند. پاتوق‌هایی که عموما در قالب صفحات اینستاگرامی، بستری برای نمایش کشتار و سلاخی حیات وحش کشورمان را فراهم می‌کنند.

این گستاخی متخلفان شکار و صید را به جرات می‌توان حاصل انفعال سازمان حفاظت محیط زیست در برابر کشتار غیرقانونی حیات وحش دانست. سازمانی که تنها متولی حفاظت از حیات وحش در کشور است اما در خوش‌بینانه‌ترین حالت، امکانات و تجهیزات لازم برای مهار تخلفات شکار را ندارد و البته برای به دست آوردن آن هم تلاشی نمی‌کند. سازمانی که نه تنها تلاشی برای جلوگیری از این تخلفات نمی‌کند بلکه حتی در شناسایی و معرفی مجرمان به دستگاه قضا هم عملکردی ناموفق به نمایش گذاشته است. سازمانی که ظاهرا حیات وحش و شکارچیان متخلف را به حال خود رها کرده است.

بیشتر بخوانید:

فراخوان شرکت‌های خارجی برای شکار در ایران +عکس



یکی از مهمترین عوامل افزایش شکار در کشور، وجود میلیون‌ها سلاح مجاز و غیرمجاز در اختیار مردم است. این در حالی است که طبیعتا حیات وحش کشور، ظرفیت صدور میلیون‌ها مجوز شکار را ندارد. بنابراین وجود این حجم از سلاح‌های شکاری در دست مردم، به معنای افزایش تخلفات شکار خواهد بود. اما در حالی که انتظار می‌رفت سازمان حفاظت محیط زیست چاره‌ای برای معضل افزایش سلاح شکاری در سطح جامعه بیندیشد حل این معضل هرگز در دستور کار این سازمان نظارتی قرار نگرفت. سازمانی که می‌توانست برای درخواست کاهش فروش سلاح، با نهادهای ذی‌ربط وارد تعامل شده و دستکم کار را به جایی برساند که در ازای فروش سلاح جدید، سلاح قدیمی متقاضی از وی گرفته شوند. 

نکته جالب توجه آنکه، مسئولان محیط زیست که طی سه سال گذشته تلاشی به منظور مهار تخلفات شکار و صید نداشته‌اند ممنوعیت ۴ساله شکار را هم شکسته و برای شکار چهارپایان مجوز صادر کرده‌اند با این توجیه که صدور مجوز شکار با قانونمند کردن شکارچیان از شکار بدون مجوز جلوگیری می‌کند اما حالا شاهد آن هستیم که بر خلاف ادعای سازمان حفاظت محیط زیست، صدور مجوزهای شکار تاثیری بر کاهش تخلفات شکار نداشته است. چه بسا همان‌گونه که کارشناسان هشدار داده بودند، صدور مجوز شکار، به ویژه برای اتباع خارجی، به عاملی برای تحریک جوامع محلی و شکارچیان بومی تبدیل شده و افزایش تخلفات شکار را رقم زده است.

تصاویر دلخراشی که در ادامه مشاهده می‌کنید، بخشی از تصاویری است که در یکی از صفحات اینستاگرام یا همان پاتوق‌های مجازی شکار منتشر شده است.

منبع: میزان