به گزارش مشرق، محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه همت اولیه کارگزاران این است که در یک اجماع همه جانبه به محوریت «سیدمحمد خاتمی» بتوانیم به شخصیتی جامعالاطراف که حداقل سه ویژگی مهم را دارا باشد، برسیم، گفت: فرد مورد نظر باید از سوی جامعه به عنوان چهرهای مثبت و موجه شناخته شود و مردم نسبت به او توافق نظر داشته باشند. ویژگی دوم این است که بتواند اجماع نخبگانی - سیاسی اصلاحطلبان را نمایندگی کند و فصل مشترک همه نیروهای دلسوز در جبهه اصلاحات باشد. مشخصه سوم این است که ارکان عالیرتبه و مقامات ارشد نظام سیاسی کشور نسبت به آن شخص حسی همدلانه و موافق داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: «محسن هاشمی» از جمله چهرههایی است که واجد این ویژگیها است. «محمدجواد ظریف» هم به عنوان شخصیتی غیرحزبی شرایط حمایتی ما را دارد. ما بهویژه در عرصه انتخابات ریاست جمهوری باید حرف و استراتژی مشترک داشته باشیم چون این عرصه، مثل مجلس نیست که نزدیک ۲۰۰ حوزه انتخابیه دارد و افراد زیادی با آرا محدود و منطقهای انتخاب میشوند.
عطریانفر درباره نسبت «اسحاق جهانگیری» با حزب کارگزاران سازندگی و نظر حزب درباره نامزدی او، گفت: جهانگیری از برجستهترین نیروهای حزب است. اعضا به او تعلق خاطر زیادی دارند. مسلما اگر جبهه اصلاحات و شخص «اسحاق جهانگیری» موافق نامزدی در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ریاست جمهوری باشد، بیتردید جزو گزینههای حزب کارگزاران سازندگی خواهد بود.
وی افزود: تا جایی که اطلاع داریم، جهانگیری مدتهای مدیدی است که در حال رایزنی است و تا این لحظه برای نامزد شدن اعلام موافقت نکرده است. علت اینکه ما کمتر از آقای جهانگیری نام میبریم، به خاطر نظر خود او است. جهانگیری گفته است چون خودم به جمع بندی نرسیدم، تمرکز روی من در حال حاضر به مصلحت نیست. اما طبیعتا یکی از شخصیتهایی است که میتواند مورد توافق جبهه اصلاحات باشد.
این فعال اصلاح طلب گفت: متوجهم چرا جهانگیری کمتر علاقهای به ورود نشان میدهد. او به مدت ۷ سال به عنوان معاون اول بیشترین و سخترین شرایط را به دوش کشیده و متاسفانه در حق او جفای زیادی شده و خسته است. در شرایطی که سیاستهایی تحریمی همه ارکان اقتصادی کشور را به هم ریخته بود و قدرت خرید مردم به دلیل نابسامانیها کم شده بود، جهانگیری در راس سیاستهای اقتصادی قرار گرفت و همه انتقادها و هجمهها را به جان خرید. مردم دولت را به عنوان پاسخگوی همه مشکلاتی میشناسند در حالی که دولت سهم اندکی در مدیریت کلان کشور دارد.
عطریانفر درباره نظر طیفی از کارگزاران نسبت به «علی لاریجانی» در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: امیدواریم این اتفاق رخ ندهد. اگر چه من جناب علی لاریجانی را شخصا و به صفت فردی انسان صالح و شایسته برای پذیرش مسوولیت ریاست جمهوری میدانم. اما به هر حال او اصولگرا است و تجربه خود را در بستر اصولگرایی طی کرده است.
وی ادامه داد: دلیل تمرکز روی لاریجانی به دلیل شرایط اعمال شده نهادهای ناظر بر نامزد جبهه اصلاحات است. در شرایطی که اصلاحطلبان را از معرفی نامزد ذاتی خود محروم کنند، طبیعی است به سمت تصمیمات دیگر و انتخاب از میان نیروهای دیگر برویم و کسی که مواضع رفتاریاش به ما نزدیکتر باشد مورد انتخاب قرار دهیم. آقای لاریجانی در چنین شرایطی از جمله چهرههایی است که میتوان روی او بحث کرد و تصمیم گرفت.