سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
کیهان
همکاری بلندمدت ایران و چین خبری بد برای غرب است
توافقنامه جامع همکاری استراتژیک بین ایران و چین میتواند ضامن منافع دو کشور در حوزههای اقتصادی، منافع ملی و سیاسی باشد.
روزنامه دنیای اقتصاد ضمن انتشار مطلب فوق نوشت: این توافق از آن جهت برای ایران مناسب خواهد بود که میلیاردها دلار سرمایهگذاری لازم برای توسعه زیرساختها را فراهم میکند و از سوی دیگر مانع از سیاستهای منطقهای تهران نیز نخواهد شد. به علاوه ایران از زیر فشار واشنگتن خارج میشود و میتواند در عرصه بینالمللی نیز نقش پررنگتری ایفا کند.
این روزنامه در ادامه از قول خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: متن 18 صفحهای که از پیشنویس توافق جامع همکاری ایران و چین منتشر شده است، دربردارنده سرمایهگذاری چندصد میلیارد دلاری چینیها در اقتصاد ایران و فروش نفت ایران با تخفیف به طرف مقابل است. این توافقنامه همچنین شامل حوزههای همکاری امنیتی، تبادل اطلاعات و رزمایشهای مشترک نظامی است.
وزیر امور خارجه ایران نیز در پاسخ به این اخبار گفته است که تهران در مورد توافقنامه جامع همکاری 25 ساله، در حال مذاکره با پکن است اما این توافق باید به تصویب مجلس ایران برسد.
چشمانداز توافقنامه بلندمدت همکاری بین ایران و چین موجب بروز واکنشهای متفاوتی از سوی ناظران بینالمللی شده است. برای نمونه، نشریه فارنپالیسی مدعی است که این توافق خبر بدی برای غرب است و پیشبینی میکند که موجب تغییر ترتیبات منطقهای در خاورمیانه و آسیا شود.
در دوم آگوست مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز نگرانی خود را از این توافق اعلام کرد و در فاکسنیوز گفت که ورود چین به ایران میتواند ثبات منطقه را برهم بزند و اسرائیل، عربستان سعودی و امارات را در معرض ریسک قرار دهد.
ایران و چین دو قدرت معتبر آسیایی هستند و شاید دو قدرت برتر آسیا که دو سر قاره آسیا را تحت نفوذ خود دارند. از این رو تعمیق همکاریهای اقتصادی و احتمالا نظامی، امری منطقی است.
این گزارش تاکید میکند ایران برای دههها قبل از انقلاب اسلامی به غرب اعتماد کرد. در چند سال اخیر هم برجام، تجربهای تازه در این باره بود اما با عهدشکنی مجدد غرب روبهرو شد.
روایت عضو کارگزاران از رفتار بنیاسرائیلی اطلاحطلبان
عضو مرکزیت حزب کارگزاران میگوید رفتار اصلاحطلبان با عارف شبیه قوم بنیاسرائیل بود.
حزب کارگزاران یکی از مخالفان جدی عارف بود اما عطریانفر در پاسخ این سؤال خبر آنلاین که «آیا اصلاحطلبان حامی آقای عارف ایشان را به انفعال و سکوت کشاندند یا خود ایشان در وضعیتی که امروز دارند، نقش داشتند؟»، گفت: بنده تمایل و بنا ندارم در خصوص افراد صحبت کنم. اما در پاسخ به این پرسش شما باید بگویم هر دو طرف در وضعیت پیشآمده مقصر هستند. به این معنا که جناب آقای عارف باید به تکالیف معناداری که برعهده داشتند پایبندی بیشتری نشان میدادند و هم اینکه تیم حامی آقای عارف باید نقش منطقیتری در قبال ایشان اتخاذ میکردند.
وی در پاسخ این پرسش که آیا عارف گزینه مناسبی برای سرلیستی مجلس بود؟ میگوید: متاسفانه یک بیماری در عالم سیاستورزی ایران وجود دارد و آن اینکه افراد را در یک جایگاه مدیریتی نصب و رها میکنند و انتظار دارند همه نواقص موجود از سوی فرد منصوب، رفع شود. آقای عارف در حوزه فردی انسان فوقالعاده شاخصی است، اما سؤال اینجاست که آیا ایشان به عنوان یک سرلیست در انتخابات مجلس گزینه مناسبی بود؟
عطریانفر افزود: رفتار اصلاح طلبان با آقای عارف، شبیه رفتاری است که قوم بنیاسرائیل با حضرت موسی(ع) کردند. به این معنا که ایشان را به تنهایی به عرصه منازعه فرستادند و همکاری لازم را با ایشان نکردند.
بنده معتقدم انتخاب آقای عارف برای هدایت اصلاحطلبان در مجلس، انتخاب دقیقی نبود و این امکان وجود داشت که از ایشان در کابینه بعدی به عنوان عضو شاخص و یا حتی رئیسجمهور استفاده شود. متاسفانه عدم توفیق آقای عارف در مجلس قابل پیشبینی بود.
فردی که در مقام هماهنگی کارهای پارلمانی قرار میگیرد باید شاخصههایی داشته باشد که آن ویژگیها در آقای عارف به طور اقناعکننده وجود نداشت.
«فکر میکنید چه کسی باید به جای آقای عارف به عنوان سرلیست اصلاح طلبان قرار میگرفت» عطریانفر در پاسخ به این سؤال گفت: به نظر بنده آقای سیدحسین مرعشی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که در نهاد قانونگذاری میتوانست بسیار موفق باشد. در مجلس پنجم شاهد بودیم که ایشان در طرحها و لوایح حتی میتوانست با نمایندگان جناح اصولگرا ارتباطگیری کرده و موضوعات مدنظر خود و جناح اصلاحات را با حسن وجه پیش ببرد. اما چنین ویژگی در آقای عارف دیده نشد. حتی شاهد بودیم برخی اصلاحطلبان ایشان را آزار میدادند.
عضو کارگزاران درباره این سؤال که برخی اصلاحطلبان معتقد هستند که میتوان با بهرهگیری از ظرفیت برخی ریشسفیدان درون جریان اصلاحات، دوباره فعالان این جریان را حول یک محور گرد هم آورد، نظر شما در خصوص این پیشنهاد مطرح شده چیست؟ اظهار داشت: شاید پیشنهاد آقای منتجبنیا در گذشته کارکرد میداشت، اما امروز دیگر این روشها مورد توجه قرار نمیگیرد. در روزگاری که به صورت رسمی و شفاف توصیه میشود که رقابتها باید در خانواده احزاب شکل بگیرد و کرسیهای مسئولیت بدون هیاهو و جنجال و تنها با منطق جابهجا شود، به نظر میرسد طرح جایگزینی ظرفیت ریشسفیدان نوعی بازگشت به عقب است و نمیتوان آن را در مقام اجرا به کار بست. زیرا این مدل از دعوتها بیشتر به اختلافات دامن میزند و ایجاد نزدیکی نیز نمیکند. دیگر نمیتوان با مدل لوییجرگهای و ریشسفیدی کارها را پیش برد.
صوفی: منطق دولت آزادسازی قیمتهاست
یک فعال اصلاحطلب گفت: مدیریت گرانیها را به اسحاق جهانگیری سپردن در دولت، به معنای تخریب وی است.
روزنامه آفتاب یزد، در گزارشی با عنوان «تخریب جهانگیری از درون دولت» نوشت: به قول عطریانفر بحث گرانیها آشکارتر از دولت است. جهانگیری در این میان یکی از اضلاع مهم در دولت است که در جایگاه «معاون اول» وظایف معینی ندارد به جز دستیاری آقای رئیس جمهور و در این میان وزارتخانهها و وزرا هستند که باید به امور بپردازند و پاسخگو باشند.
علی صوفی در گفتوگو با آفتاب یزد میگوید: «متاسفانه چنین به نظر میرسد که برخوردها با جهانگیری، تخریبی است اما اینها برای معاون اول حسن روحانی که دلسوز نظام و مردم است، اصلاً مسئله پیشپاافتادهای است.»
علی صوفی معتقد است: اوضاع در دولت نخست آقای روحانی چندان بر خلاف میل و خواست جهانگیری نبود اما با اتمام چهار سال نخست و آغاز مبارزات انتخاباتی، حضور جهانگیری به عنوان یکی از کاندیداها و حضور فعال و تاثیرگذار در مناظرهها که چشمگیر بود اطرافیان آقای روحانی را و حتی شخص رئیس دولت را نگران کرد و چهبسا همان مناظرهها باعث شد تا اندک اندک جهانگیری به حاشیه رانده شود. چرخش عجیب و غریب آقای روحانی و جابهجاییهایی در چند وزارتخانه و آمدن آقای واعظی به عنوان رئیس دفتر حسن روحانی، مجموعه اتفاقاتی بود که حکایت از برخی تغییر دیدگاهها میداد.
صوفی افزود: کسی در کابینه به حرف آقای جهانگیری توجهی نشان نمیدهد چون نظرات اقتصادی غالب در بدنه دولت به سمت آزادسازی قیمتها است و این سیاست دنبال میشود که شاید جهانگیری را مجاب کرد با قبول اعلام دلار 4200 تومانی به بهتر شدن اوضاع کمک کند.»
صوفی تاکید میکند:«دولت خود با ساز و کارهایی که برگزیده به گرانیها دامن زده، حتی وقتی دلار در نوسان و اوجگیری بود هرچه میگفتند این گرانی روی بازارهای موازی اثر خواهد گذاشت کسی گوشش بدهکار نبود و اما در نهایت همه دیدند گرانی دلار مساوی با گرانی همهچیز شد.»
صوفی خاطرنشان میکند: «در باب گرانیها باید توجه داشت عدم توجه به اقتصاددانانی که رهاسازی قیمتها را به صلاح نمیدانستند و نیز سپردن امور به دست کسانی که از علم اقتصاد بیبهره بودند در کنار بیتوجهی به مهرههایی چون جهانگیری که کوهی از تجربه و متانت است، دست به دست هم داد تا اوضاع غیر قابل کنترل شود حال به سراغ جهانگیری آمدن و مدیریت گرانیها را به او سپردن چه معنایی جز تخریب میتواند داشته باشد و این جا است که باید اعتراف کرد رابطه جهانگیری و دولت و شخص حسن روحانی اتوبانی یکطرفه است که در آن هر آن هر اتفاقی ممکن است رخ دهد که میتواند به نفع طرفین نباشد اما متضرر اصلی اسحاق جهانگیری است.»
اختیارات رئیسجمهور زیاد است باید قبل از نامزدی مطالعه کنند
یک فعال اصلاحطلب برخلاف برخی ادعاهای مظلومنمایی همطیفانش گفت ادعای کمبود اختیارات رئیسجمهور قابل قبول نیست و اتفاقا رئیسجمهور اختیارات زیادی دارد.
ناصر قوامی(نماینده اصلاحطلب در مجلس ششم) گفته است: اکنون، مشکل مردم ما انتخابات نیست بلکه مشکلات اقتصادی است.
به گزارش جهان نیوز، قوامی میافزاید: این که بعضا گفته میشود اختیارات رئیسجمهور کم است و محدودیتهایی برای رئیسجمهور وجود دارد، اتفاقا رئیسجمهور اختیارات زیادی دارد.
رئیسجمهور میتواند با تعامل نگذارد اوضاع کشور اینگونه شود. اتفاقا چاره کار در تعامل است و نه در تقابل. هرچقدر رئیسجمهور بتواند با سایر قوا تعامل و همکاری داشته باشد کارها بیش از پیش جلو خواهد رفت و محدودیتی نیز نخواهد داشت.
قوامی همچنین گفت: بهتر این است که روسای جمهور به جای افزایش اختیارات یا گلایه از کمبود اختیارات به تعامل با سایر قوا بپردازند تا مشکلات جامعه هرچه زودتر حل و فصل شود. هر رئیسجمهوری بتواند از همین اختیاراتی که دارد به درستی استفاده کرده و بدون توجه به حواشی به اداره کشور بپردازد در کار خود موفق خواهد بود.
وی تاکید کرد: نامزدهای ریاست جمهوری ابتدا باید وظایف، اختیارات و حیطه عملکردهای رئیسجمهور را بدانند و با علم به آن وارد انتخابات شوند تا اگر توانستند رای مردم را از آن خود کرده و رئیسجمهور شدند پس از چندی از کمبود اختیارات گلایه نکنند.
ترجیح اصلاحطلبان: رقابت با نامزدی مثل ناطق و لاریجانی!
روزنامه زنجیرهای شرق در دوره سردرگمی افراطیون مدعی اصلاحطلبی برای اصولگرایان نامزد انتخاباتی تعیین کرد! شرق از قول عطریانفر عضو مرکزیت حزب کارگزاران نوشت لاریجانی رقیب شریف جبهه اصلاحات است؛ مانند رقابت ناطق نوری با خاتمی.
این روزنامه از قول عطریانفر مینویسد: «آقای لاریجانی از منظر تاریخی متعلق به جریان اصولگرایی است، اما حداقل از سال ۸۴ تا به امروز، رفتار، منش و نوع سیاستورزی ایشان شباهتهای زیادی به رویکردهای اصلاحطلبانه داشته و تجربه سه دوره مجلس ایشان نیز نوعی رضایتمندی را از سوی اصلاحطلبان در کنار خود دارد. بنابراین عطف عنایت به امثال آقای لاریجانی، زمانی میتواند مطرح باشد که اصلاحطلبان از ارائه نیروی متحد و مشترک میان احزاب متبوع خود دچار امتناع یا محرومیت شوند. چهبسا در شرایط انقباضی و صعوبت برای اصلاحات در سال ۱۴۰۰ هم واقعهای مشابه آنچه در سال ۹۲ رخ داد، رقم بخورد.
در آن شرایط از میان گزینههای موجود ممکن است گزینههایی مثل لاریجانی که از چهرههای معقول اصولگرایی است، مورد بحث و گفتوگو قرار گیرد، اما اصلاحات در این شرایط تأکید بر یک رقابت تمامعیار بین یک نیروی متصل به جبهه اصلاحات با یک شخصیت معقول از اصولگرایان دارد... اصلاحات علاقهمند است آقای لاریجانی رقیب شریف عرصه رقابت شرافتمندانه با نماینده منتخب و نامزد برگزیده جبهه اصلاحات باشد. در این حالت، زیباترین رقابت رخ خواهد داد که مشابه تاریخی آن را در سال ۷۶ بین آقای ناطقنوری و آقای خاتمی دیدیم و تجربه کاملا گویا و روشنگری بود».
اظهارات عطریانفر در حالی است که برخی اصلاحطلبان متناوباً گفتهاند در صورت ضرورت، از نامزدی لاریجانی حمایت میکنند.
زیباکلام: رویابافی نمیکنیم 80 هزار رای هم در تهران نداریم
«کارگزاران در اسفندماه سال 98 حقیقت را نپذیرفت و اصرار داشت که باید اصلاحطلبان پای صندوق رأی بیایند اما در تهرانی که 4 سال قبل یک و نیم میلیون نفر در انتخابات مجلس دهم به آقای محمدرضا عارف رأی داده بودند80 هزار نفر هم به سرلیست کارگزاران رأی ندادند.»
صادق زیباکلام در گفتوگو با نامهنیوز و درباره اظهار تمایل برخی اعضای حزب کارگزاران به نامزدی علی لاریجانی اظهار داشت: حزب کارگزاران نمیخواهد حقایق و واقعیتهای سیاسی امروز کشور را بپذیرد و قبول کند.
وی با اشاره به عملکرد ناامیدکننده دولت روحانی افزود: نه کارگزاران و نه سایر مجموعههای اصلاحطلب ظرف سه سال گذشته هیچ تلاشی نکردند بدنه اجتماعی را درباره دلایل این اتفاق مجاب کنند.
زیباکلام تأکید کرد: علی لاریجانی، محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی و محمدرضا عارف که جای خود دارند، حتی اگر شخص آقای خاتمی هم تأیید صلاحیت شود دیگر آن 24 میلیونی که در اردیبهشتماه سال 96 پای صندوقهای رأی حاضر شدند و به حسن روحانی رأی دادند، انگیزهای ندارند.
وی افزود: حزب کارگزاران این واقعیت تلخ اما ساده را نمیخواهد قبول کند چون امیدوار است در ماه آخر منتهی به انتخابات ریاست جمهوری تغییر و تحولاتی به وجود آید، قبض و بسطهایی رخ دهد و یکدفعه ستاره بخت و اقبال علی لاریجانی بشکفد. آنها نمیخواهند قبول کنند که ما مشکل داریم.
وی خاطرنشان کرد: کارگزاران در اسفندماه سال 98 نیز حقیقت را نپذیرفت و اصرار داشت که باید اصلاحطلبان پای صندوق رأی بیایند اما در تهرانی که 4 سال قبل یک و نیم میلیون نفر در انتخابات مجلس دهم به آقای محمدرضا عارف رأی داده بودند، کمتر از 80 هزار نفر به سرلیست کارگزاران رأی دادند.
زیباکلام افزود: کارگزاران فقط امیدوار است که اگر علی لاریجانی به صحنه بیاید و روحانیت مبارز و دانشگاهیان از او حمایت کنند شاید معادلات انتخابات ریاستجمهوری سال 1400 تغییر کند. در واقع کارگزاران دنبال رویاها و فکر و خیالهایی هستند که نتیجهاش را در انتخابات مجلس یازدهم دیدیم.
یادآور میشود حسین مرعشی چند ماه قبل درباره احتمال حمایت از لاریجانی گفته بود ما روی اسب بازنده شرطبندی نمیکنیم. اما مدتی است برخی اعضای کارگزاران نام لاریجانی را هم بهعنوان یک نامزد محتمل زمزمه میکنند و این در حالی است که برخی اصلاحطلبان مدعیاند دیگر نباید از نامزد اجارهای(!) حمایت کرد.
گفتنی است مجید انصاری در انتخابات مجلس تهران سرلیست کارگزاران و چند حزب اصلاحطلب دیگر بود که نتوانست بیش از 67 هزار رای کسب کند.
ایران
تحلیل نیویورک تایمز و بولتون از انزوای امریکا
خبر اول اینکه، روزنامه نیویورک تایمز در یادداشتی پیرامون رویکرد امریکا در برابر ایران، دولت دونالد ترامپ را دولتی به انزوا کشیده شده در میان متحدانش توصیف کرد. به گزارش ایسنا، این روزنامه در یادداشتی با اشاره به تلاشهای بیثمر اخیر امریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، درباره تلاش برای بهکارگیری مکانیسم بازگردانی تحریمها علیه ایران در توافق هستهای نوشت: امریکا این توافق را در سال ۲۰۱۸ ترک کرد. هیچ اقدام و موضع پیچیده قانونی نمیتواند این واقعیت ساده را تغییر دهد. امریکا هیچ جایگاهی برای وضع مقرراتی پرفایده ندارد که در خدمت دستورکار خودش بوده و بقیه توافق را به تمسخر میگیرد. نیویورک تایمز با بیان اینکه «مقامات امریکا اکنون خودشان را در یک موقعیت تیرهوتار دیپلماتیک مییابند و میان دیدگاه دولت ترامپ از واقعیت و دیدگاهی که هر کس دیگری در جهان گیر افتادهاند»، نوشت: «تراژدی رویکرد دولت ترامپ این است که متحدان اروپاییاش را که پیش از این در کنار امریکا هدف مشترک متوقف کردن نگرانکنندهترین رفتار ایران را دنبال میکردند، به انزوا رانده است. امریکا در کنار نه تنها فرانسه، آلمان و انگلیس بلکه روسیه و چین برای به انزوا کشاندن ایران بود، اما اکنون این امریکا است که منزوی شده است.» جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق امریکا هم در توئیتر نوشت: شکست تلاشهای ترامپ در «تحریمهای اسنپ بک» به صورت مضحک و تأسفباری اقدامات امریکا برای از بین بردن برنامه تسلیحات هستهای ایران را تضعیف میکند.
تشریح محتوای دیدار کروبی و کرباسچی
دست آخر اینکه، مهدی کروبی در ادامه دیدارهای خود یکشنبه شب با غلامحسین کرباسچی و محمد قوچانی، دبیرکل و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی دیدار کرد. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در خصوص دیدارش با مهدی کروبی گفت: در این دیدار کروبی با وجود کسالت جسمی که داشت اما از روحیه و حال خوبی برخوردار بود. به گزارش برنا، کرباسچی با بیان اینکه کروبی بیش از هر چیزی نگران مشکلات مردم و کشور است، گفت: همیشه دغدغه او مردم و انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و منافع کشور بوده و او همه عمرش را به پای این دغدغه گذاشته است. کرباسچی در پاسخ به این سؤال که پیرامون بحث انتخابات چه گفتوگویی با آقای کروبی داشتید، افزود: فعلاً او در حال بررسی اوضاع، احوال و شرایط انتخابات است.
خراسان
آرمان ملی
فیلتر تیکتاک و ویچت در آمریکا
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است از روز یکشنبه تیک تاک و ویچت نهتنها از اپ استورهای آمریکایی حذف میشوند؛ بلکه هیچ شرکت آمریکایی اجازه میزبانی از آنها را ندارد. گفتنی است براساس مفاد دستورالعمل ارائه شده از سوی دولت آمریکا میزبانی این اپ در خاک آمریکا یا فراهم آوردن دسترسی به آن برای کاربران از طریق شبکههای VPN نیز ممنوع خواهد بود. تیکتاک هماکنون بالغ بر 100 میلیون نفر کاربر در آمریکا دارد؛ در حالی که شمار کاربران ویچت برابر با 19 میلیون نفر است.
مبارزه دختر تکواندوکا برای فلسطین
یک تکواندوکای ایرانی برای حضور در بازیهای المپیک در ترکیب تیم ملی فلسطین به دنبال کسب سهمیه از رقابتهای قارهای است. غزل کیانی تکواندوکای ایرانی که چند سال قبل به ترکیه سفر کرده بود، با مسئولان فدراسیون تکواندوی فلسطین به توافق رسیده است و با دریافت پاسپورت این کشور برای حضور در رقابتهای انتخابی المپیک در قاره آسیا تلاش میکند. وی که در ردههای نوجوانان برای حضور در ترکیب تیم ملی کشورمان چند دوره در مبارزات انتخابی شرکت کرده و توفیقی نداشته، ابتدا راهی ترکیه شده و سپس تصمیم گرفته است برای حضور در المپیک به فلسطین رفته و با «هوگو»ی تیم ملی این کشور در رقابتهای انتخابی قارهای مبارزه کند.
کشف 14 مقبره باستانی 2500 ساله
وزارت آثار باستانی مصر اعلام کرده که 14 مقبره باستانی دیگر در منطقه «سقاره» کشف کرده است. بررسیها حاکی از آن است که زمان دفن اجساد در این مقبرهها، به 2500 سال پیش برمیگردد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است که این مقبرهها دو روز پیش در جریان حفاریهای باستانشناسی کشف شدهاند؛ هفته گذشته نیز در همین منطقه 13 تابوت چوبی کشف شده بودند. منطقه «سقاره» که بخشی از ممفیس، پایتخت باستانی مصر سفلی محسوب میشده، محوطهای بزرگ در جنوب شهر قاهره کنونی است که در دوران باستان محل خاکسپاری مردگان بوده است.
شهری در ایران که همه قصابند
کاج یا اردل، واقع در استان چهارمحال و بختیاری که 5هزار نفر جمعیت دارد و به تازگی به شهر تبدیل شده است و مردمانش قریب یک دهه است که به قصابی روی آوردهاند. پرورش دام و بازار عرضه و تقاضا و آوازه گوشت گرم و تازه در کاج سبب شده که امروزه شغل اصلی مردم شهر قصابی شود. این شهر در کنار رودخانه بهشت آباد شهرستان اردل استان چهارمحال و بختیاری قرار گرفته است و قرار گرفتن در ساحل زیبایی رودخانه بهشت آباد شهرستان اردل و عرضه گوشت با کیفیت در این شهر، این منطقه را به نقطه توریستی و گردشگری تبدیل کرده است که مسافران بسیاری زیادی روزانه به این منطقه سفر میکنند.
اتفاق عجیب برای مالک شهر خودرو!
مالک شهر خودرو اصلا نمیتواند از اتاق خود در هتل خارج شود. مسئولان برگزاری رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا پروتکلهای بهداشتی را به شدت رعایت میکنند. سختگیری آنها باعث شده است تا رفتوآمد تیمها بسیار سخت باشد. در این بین اما مالک شهرخودرو هم در وضعیت بدی قرار گرفته است. حمیداوی از زمان حضور در قطر 6 بار تست کرونا داده که جواب تستهای او یکی در میان مثبت و منفی بوده است! مالک شهرخودرو فعلا باید در قرنطینه بماند و از اتاق خود در هتل خارج نشود. او حتی چند بار از مسئولان قطری خواسته است اجازه دهند به ایران بازگردد ولی با پیشنهادش مخالفت شده است. هیچ بعید نیست او حتی بعد از بازگشت شهر خودرو از قطر در این کشور بماند!
افشاگری معاون سابق استقلال
نظری جویباری، قائم مقام و معاون سابق باشگاه استقلال توضیح میدهد: «معمولا قراردادهای نجومی سال بعد لو میرود. یعنی الان که قرارداد میبندند کسی نمیفهمد ولی وقتی مدیر بعدی میآید مشخص میشود قرارداد 8 و 6 میلیاردی بستهاند. من هم رقمهایی شنیدهام.» او به پیشنهاد مالی یکی از بازیکنان اشاره میکند و میگوید: «من شنیدم بازیکنی در استقلال برای دو فصل 25 میلیارد پیشنهاد داده است. بازیکن دیگری هم برای دو فصل 15 میلیارد خواسته است. در پرسپولیس هم همین رقم ها را شنیدهام. اسم نمیبرم ولی باشگاهی در لیگ برتر هست که به بازیکن معمولی دارد 8 میلیارد و 6 میلیارد پول میدهد!»
حال عمومی رجبی خوب نیست
برزو ارجمند بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون از مردم خواهش کرده است که کرونا را جدی بگیرند. برزو ارجمند با انتشار این عکس نوشت: «تو رو خدا کرونا رو جدی بگیرید، از همه مردم سرزمینم خواهش میکنم برای سلامتی مهران رجبی عزیز دعا کنند، متاسفانه پس از یک هفته بستری در بیمارستان حال عمومی مهران خوب نیست؛ برای این رفیق باحال و خاطره ساز کشورم از خدا سلامتی میخوام.»
3 سال است کربلا زندگی میکنم
الهام چرخنده پیرامون اخبار منتشر شده مبنی بر اقامت وی در کشور عراق گفت: بنده به مدت سه سال همراه همسرم که یک روحانی است در شهر کربلا زندگی میکنم و این روزها که بنا به شرایط بیماری کرونا امکان سفر چندان برای مردم فراهم نیست. نائبالزیاره تمامی ایرانیان در کربلای عزیز هستم. وی در همین راستا ادامه داد: اقامت من در شهر کربلا طولانی مدت بوده است و این تصمیم هم به واسطه شغل همسرم رخ داده است، اما در کل بسیار از حضور در این مکان مقدس خوشحالم و هر لحظه برایم بهترینها رخ میدهد.
دلیل افزایش قیمت گوشی چیست؟
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل گفت: عدم تخصیص ارز برای واردات موبایل، گرانی 15 درصدی قیمت جهانی گوشی و ناتوانی در تامین باعث ایجاد شوک قیمتی در بازار شده است. در نیمه اول سال، 6.5 میلیون موبایل رجیستری شده که 500 هزار دستگاه آن عمدتا آیفون بوده و به صورت قاچاق وارد شده است.
ماجرای 150 ملک شهرداری
محمد نادر محمدزاده، مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران گفت: از 1900 ملک اعلامی، 1080 ملک مستقیما تحت نظارت معاونت اجتماعی شهرداری بود که این عدد نیز به زیر 900 رسیده و لایحه آن برای دریافت مجوز تا 15 مهر به شورا ارسال میشود.
طی یکسال 166 کولبر کشته و زخمی
جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس: دولت باید تعریفی برای کولبری داشته باشد چراکه این شغل سخت در شأن یک ایرانی نیست که دنیا هم ببینند جوانی 200 کیلو بار را بر کولش گذاشته و از راههای سخت عبور میکند. در یک سال گذشته 166 نفر کشته و زخمی شدند. این کولبران جوانان ایرانی و فرزندان این مرزوبوم هستند و عادلانه نیست که با گلوله ایرانی، جوانان ایران کشته و خانوادههایشان آواره شوند. این امر تبعاتی دارد و از نظر امنیتی هم به نفع نظام نیست. به دنبال ارائه طرحی هستیم که استفاده نیروی انتظامی از سلاح گرم در مناطق مرزی نسبت به کولبران را ساماندهی میکند.
دولت 1400 کابینه جنگ میخواهد
نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: امروز جنگ اقتصادی به مراتب پیچیدهتر از جنگ نظامی 40 سال قبل است. مالک شریعتینیاسر در صفحه شخصی خود در توئیتر با اشاره به فرارسیدن هفته دفاع مقدس نوشت: «هفته دفاع مقدس گرامی باد! امروز جنگ اقتصادی به مراتب پیچیدهتر از جنگ نظامی چهل سال قبل است. خون و آتش و گلوله ندارد اما خون جگر، آتشفشان و ترکش بسیار. خانهای ویران نمیکند اما خانواده بسیار. پدرها را نمیکشد اما غرور پدرها بسیار. تحریمها سالها میمانند. دولت 1400 کابینه جنگ میخواهد».
لغو جلسه انتخاب شهردار رشت
با موافقت اعضای شورای شهر رشت قرار بود عصر دیروز رأس ساعت 18 و در یکصد و شصت و چهارمین جلسه علنی شورا، انتخاب شهردار رشت انجام شود. با اعلام روابط عمومی شورا مبنی بر تاخیر دوساعته در این جلسه، زمان برگزاری جلسه از ساعت 18 عصر به 20 شب موکول شد، اما پس از آن نیز برخی از اعضای شورا در جلسه حضور پیدا نکردند و درنهایت جلسه انتخاب شهردار رشت لغو شد. سیدامیرحسین علوی، بهراد ذاکری، حجت جذب، فرهام زاهد و محمدحسن علیپور ازجمله اعضای غائب در جلسه انتخاب شهردار رشت بودند. ناصر حاجمحمدی شهردار پیشین رشت در یکصد و بیستودومین جلسه فوقالعاده شورا استیضاح و برکنار شد. جلسه آینده انتخاب شهردار رشت به روز چهارشنبه موکول شد.