کد خبر 1245038
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۳

تحلیلگر مسائل سیاسی و استاد دانشگاه تهران در ویژه‌برنامه شبکه المیادین برای انتخابات ایران گفت، آمریکا در مذاکرات وین دنبال پیچیده کردن مسائل است و نمی‌خواهد تحریم‌ها را رفع کند.

به گزارش مشرق، شبکه خبری المیادین در ادامه برنامه «القسم» (سوگند) ویژه انتخابات ایران و ادای سوگند ریاست جمهوری در مردادماه، میزبان فؤاد ایزدی تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه تهران بود.

ایزدی در این برنامه در پاسخ به سوالی درباره پرونده مذاکرات هسته‌ای و دولت رئیسی گفت، حرف جمهوری اسلامی پیچیده نیست. ایران کشوری مستقل و کشور تولید کننده نفت و گاز است. ایران می‌خواهد نفت و گازش را بی‌مشکل بفروشد اما به دلیل دشمنی آمریکا با ایران و نفوذ آن در مراکز بین‌المللی مانع این کار برای ایران می‌شود. آمریکا حتی نمی‌گذارد که ایران برای خرید واکسن پولش را جابه‌جا کند. خیلی از مراکز بین‌المللی تحت نفوذ آمریکا هستند. آمریکایی‌ها مدام تکرار می‌کنند که خواهان توافقی بلندمدت و قوی هستند. آنها دنبال تبدیل توافق هسته‌ای به توافقی جدید و بزرگتر هستند که شامل مسائل منطقه‌ای و توان موشکی ایران شود. دو طرف هنوز در شش مرحله گفت‌وگوهای وین به نقطه مشترک نهایی نرسیده‌اند. آمریکا قصد ندارد همه تحریم‌ها را رفع کند حال آنکه خیلی از مسئولان دولت بایدن همان مسئولان دولت باراک اوباما هستند که این توافق را با ایران امضا کردند. آمریکا دنبال پیچیده کردن مسئله است.

ایزدی درباره انتخاب اعضای کابینه جدید توضیح داد، اولویت انتخاب اعضای کابینه، بر اساس سهم خواهی نیست بلکه بر اساس شایستگی است. قبل از این شاید برخی دولت‌ها بر اساس تحزب و سهم‌خواهی تعیین وزیر می‌کردند. آقای رئیسی می‌خواهد این سنت را بشکند و بر اساس شایستگی‌ها وزرایش را انتخاب کند. او وابستگی حزبی را مخالف عدالت می‌داند لذا دنبال شایستگی است.

مجری المیادین پرسید آیا آقای رئیسی می‌تواند مشکلات داخلی و خارجی را در دوره نخست ریاستش حل کند؟ و ایزدی گفت، ‌ قطعا کار ساده‌ای نیست. توقعات از او زیاد است. او در این مدت اخیر با مسئولان زیادی دیدار کرده و اخیرا نیز به قم رفت و با مراجع دینی نیز دیدار کرد.

استاد دانشگاه تهران در خصوص رژیم صهیونیستی و مواضعش درباره ایران و اینکه آیا دولت جو بایدن تحت فشار این رژیم قرار می‌گیرد گفت، آنچه روشن است این است که ایران در چارچوب منافع ملی خود حرکت می‌کند نه بر اساس خواسته‌های کشورهای غربی. الان کشور چین تمایل دارد با ایران روابطش را توسعه بدهد. کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس ممکن است با یک تلفن از آمریکا سیاستشان را عوض کنند... فکر می‌کنم بین صهیونیست‌ها و آمریکا برای جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه با هم رقابت باشد.

در بخش دیگری از این برنامه، المیادین با اشاره به دشمنی آمریکا و استفاده از گروهک منافقین، پرسید، چه چیزی سبب می‌شود تا دولت‌های غربی از گروهک منافقین حمایت کنند اما در عین حال ادعا می‌کنند که دنبال تفاهم با ایران هستند، و ایزدی گفت، کشورهای غربی بخصوص آمریکا دو نوع تروریسم دارند. تروریسم خوب و بد. تروریسم خوب آنهایی هستند که حرف آمریکا را گوش می‌کنند و در جهت اهداف آنان هستند. مجموعه منافقین تروریست‌های خوب هستند. آنها حدود ۱۷ هزار نفر را در ایران حتی در بیمارستان‌ها به شهادت رسیده‌اند. انها در جنگ تحمیلی صدام را حمایت کردند و مورد حمایت صدام بودند. الان هم آمریکا از آنان حمایت می‌کند و اکنون هم در آلبانی هستند. آنها ابزار آمریکا و اسرائیل شده و علیه ایران پروژه‌هایی را اجرا می‌کنند. بنابراین طبیعی است که آنها را حمایت کنند.

منبع: فارس