کد خبر 1247894
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۶

عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: من نسبت به آقای رئیسی خوشبین هستم که بتواند از تجربه دولت پیشین استفاده کند و می‌تواند برای ایشان راهگشا باشد و ان‌شاءالله که از آن بهره خواهد برد.

به گزارش مشرق، خبرآنلاین گفت‌وگویی با محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

تجربه روسای جمهور می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد

- ما شاهد سنت خوبی از ناحیه رهبری هستیم، اینکه شخصیت‌هایی که در موقعیت‌های برجسته در کشور مسؤلیت داشتند به خصوص رؤسای جمهور، در پایان دوران خدمتشان مورد احترام رهبری قرار می گیرند و معمولا به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام دعوت می شوند.

- اولین تجربه این موضوع به مرحوم هاشمی رفسنجانی برمی گردد، اگرچه زمانی که آقای هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور بودند همزمان رئیس مجمع هم بودند (به عنوان یکی از رؤسا و اعضای قوای سه گانه) لیکن در سال ۱۳۷۶ که مسؤلیت ایشان تمام شد،   موقعیت ریاست مجمع ایشان ابقا شد که تجربه ارزشمندی بود.

خاتمی تمایلی به حضور در مجمع تشخیص مصلحت نداشت

- تصور می کنم برپایه این فرآیند در مقطع بعد از پایان دولت آقای خاتمی هم، از ایشان برای حضور در مجمع دعوت شده باشد.

- اگر از ناحیه آقای خاتمی تمایل و اقبالی هم صورت می‌گرفت منطقاً ایشان هم به عنوان عضو مؤثر و تعیین‌کننده مجمع تشخیص مصلحت می‌توانستند در آن نهاد حضور داشته باشد.

احمدی‌نژاد از حریم حکم رهبری صیانت نکرد

- در ادامه آقای احمدی نژاد هم همین موقعیت را پیدا کرد گرچه قدر ناشناسی و ناسپاسی کرد و از حریم حکم رهبری را با موضعگیری‌های عجیب و غریب خود صیانت نکرد.

- علی القاعده آقای روحانی هم در ادامه این سنت پیشین از ناحیه رهبری، به عنوان عضو مجمع تشخیص درصورت تمایل دعوت به حضور خواهد شد.

احتمال ریاست حسن روحانی بر مجمع تشخیص مصلحت نظام

- در رابطه با صلاحیت‌ها و قابلیت‌هایی که در آقای روحانی سراغ دارم فکر می‌کنم که رهبری درصورت اعلام تمایل وی و توافق ایشان علاوه بر مسؤلیت عضویت او در مجمع تشخیص چه بسا در دوره‌ای که مسؤلیت آقای صادق لاریجانی تمام شود، ریاست را به عهده آقای روحانی واگذار خواهند کرد.

- این رویکرد منطقی که نشان از اهتمام ویژه رهبری دارد به اینکه تجاربی که رؤسای جمهور به دست آورده‌اند در اختیار مدیران جدید قرار گیرد دلالت می‌کند.

تجربه دولت روحانی می‌تواند برای رئیسی راهگشا باشد

- اصالتا هر دولتی که بر سر کار می آید باید از تجارب دولت پیشین خود بهره بگیرد و این فرقی نمی کند که آقای رئیسی باشد یا فرد دیگری.

- آقای رئیسی علاوه بر اینکه علی الاصول تجربه دولت پیشین را در استخدام بگیرند، امر مستحسنی است البته خود ایشان هم ادعایشان این است که می خواهند از تجارب فراتر از دولت هم استفاده کنند.

- من نسبت به آقای رئیسی خوشبین هستم که بتواند از تجربه دولت پیشین استفاده کند و می‌تواند برای ایشان راهگشا باشد و ان‌شاءالله که از آن بهره خواهد برد.