کد خبر 1270731
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۷

نتیجه ناموفق جنگ آمریکا علیه افغانستان سبب شد تا پایان این جنگ سبب برگزاری جشنی نشود بلکه هجوم انتقادها را به دنبال داشته باشد.

به گزارش مشرق، طولانی‌ترین جنگ خارجی تاریخ آمریکا که ۴ رئیس جمهور این کشور را آزمود، در نهایت پایان یافت، اما جشنی برای پایان این جنگ برگزار نمی‌شود؛ زیرا جنگ علیه افغانستان، شکستی بزرگ بود.

به گزارش «یو اس اِی تودی»، ۲۰ سال پس از دستور «جورج دبلیو بوش»، رئیس جمهور وقت آمریکا، به نخستین جنگنده B-۵۲ برای بمباران مواضع «القاعده» در افغانستان، آخرین هواپیمای باری C-۱۷ حامل نظامیان و تجهیزات آمریکایی، فرودگاه «حامدکرزای» در پایتخت افغانستان را به مقصد آمریکا، ترک کرد تا طولانی‌ترین جنگ خارجی تاریخ آمریکا تمام شود.

عملیات موسوم به «آزادی بلندمدت» آمریکا که پس از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، اخیرا نه با جشن بلکه زیر سایه انتقاد از اشتباه و محاسبات نادرست فرماندهان نظامی پایان یافت.

بیشتر بخوانید:

سهم ما در تحولات افغانستان و افق آن

«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا با عدم واگذاری تصمیم گیری در مورد جنگ افغانستان به رئیس جمهور پنجم و تعیین ضرب الاجل خروج، سبب فروپاشی نیروهای افغانستانی، پیشروی طالبان، خروج آشفته بیش از ۱۱۶ هزار آمریکایی و دیگر نظامیان و اتباع خارجی و بمبگذاری انتحاری مرگبار توسط داعش شد.

همین مسائل، سیل انتقادها را به سوی صلاحیت دولت بایدن روانه کرد؛ این در حالی است که روسای جمهور سلف وی نیز بنا به دلایلی در این موضوع مورد انتقاد قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید:

اعتراف کهنه سرباز آمریکایی به مضحکه شدن کشورش +فیلم

«جورج بوش» متهم است که با حمله به عراق در سال ۲۰۰۳، نتوانست تمرکز بر افغانستان را حفظ کند.

«باراک اوباما» که افزایش تعداد نظامیان آمریکایی به ۳۰ هزار نفر را تایید کرد و حتی پس از کشته شدن «اسامه بن لادن» در سال ۲۰۱۱، خروج کامل از افغانستان را به تاخیر انداخت، به نوعی دیگر مورد انتقاد است.

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا، که خود را متعهد به بازگشت نظامیان به خانه می‌دانست، با پیشنهادش برای دعوت از سران طالبان به کمپ دیوید برای مذاکره، حتی مشاوران خود را عصبانی کرد.

بی نتیجه ماندن امضای توافق صلح با طالبان در اواخر فوریه ۲۰۲۰ با هدف پایان دادن به جنگ در دولت ترامپ، وی را هدف انتقادها قرار داد.

در همین حال مشخص شد که مقام‌های آمریکایی حتی در مورد آنچه در افغانستان رخ می‌داد، واقعیت را به مردم این کشور نگفتند.

جنگ ۲۰ ساله در افغانستان، بیش از ۲ تریلیون دلار هزینه مالی، مرگ بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سرباز آمریکایی و کشتار بیش از ۱۰۰ هزار سرباز و غیرنظام افغانستانی را سبب شد، اما پرسش اینجاست که آیا به اهداف خود دست یافت؟

ضمن این که به سختی می‌توان گفت که وعده اصلی آمریکا از حمله به افغانستان، یعنی جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به محل استقرار تروریست‎ها، محقق نشده است.

در همین حال، پرداختن به مسائلی مانند دلایل کشیده شدن پای آمریکا به افغانستان و حضور درازمدت نیروهای آمریکایی در این کشور، مشکل سازتر است.

اگرچه آمریکا از افغانستان خارج شد تا جنگ ۲۰ ساله را پایان دهد، اما اسکان مجدد هزاران مهاجر افغانستانی در سراسر جهان به احتمال زیاد سال‌ها طول می‌کشد و بحث‌های شدیدی را در مورد مهاجرت در آمریکا و دیگر نقاط به راه می‌اندازد.

پس جنگ افغانستان هنوز تمام نشده است.

منبع: میزان

برچسب‌ها