فعالین اصلاح طلب به گونه ای درباره سیاست خارجی و مذاکره با غرب سخن می گویند که گویا اصلا در سالهای گذشته مذاکره ای با کشورهای غربی صورت نگرفته است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** دولت رئیسی نباید از مذاکره بترسد

«مهدی پازوکی» فعال اقتصادی اصلاح طلب که در دولت روحانی از مشاوران «محمدباقر نوبخت» در سازمان برنامه و بودجه بوده است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«درباره دولت آقای رئیسی هنوز زود هست که قضاوت کنیم. با این وجود از همین مدتی که  دولت روی کار آمده نیز می‌توان به این نکته رسید که دولت فاقد برنامه و استراتژی اقتصادی است... از سوی دیگر دولت باید با معضلات اقتصادی برخورد کارشناسی و علمی‌انجام بدهد. در شرایط کنونی چنین چشم اندازی در دولت وجود ندارد».

وی افزود:«موضوع مهم دیگر...سیاست خارجی دولت است. دولت رئیسی...اگر بتواند به جهان توسعه یافته و غرب ارتباط داشته باشد به سود کشور است...آقای رئیسی باید به این نکته توجه کند که امروز زمان شعاردادن نیست. امروز دولت رئیسی مستقر شده و دوران انتخابات به پایان رسیده است. به همین دلیل نیز رئیسی باید به شعارهایی که به مردم داده عمل کند».

پازوکی در ادامه گفت:«به نظر می‌رسد رئیسی و امیر عبداللهیان فکر می‌کنند که اگر با کشورهای توسعه یافته و پیشرفته ارتباط نداشته باشند می‌توانند سیاست‌های منطقه‌ای خود را جلو ببرند. این در حالی است که در واقع چنین نیست و بدون ارتباط موثر با کشورهای توسعه یافته چنین امکانی برای ایران فراهم نیست... به سود ماست که مذاکره کنیم و از مذاکره نترسیم. به تعویق انداختن مذاکره و عنوان کردن اینکه در حال مطالعه پرونده برجام هستیم و هنوز درباره زمان مذاکرات تصمیم نگرفته ایم به ضررکشور و سود دشمنان است...نباید از مذاکره ترسید...اگر رئیسی به سمت پذیرش برجام و برداشته شدن تحریم‌ها حرکت نکند شرایط اقتصادی ایران به مراتب بدتر نیز خواهد شد و کشور با چالش‌های جدیدی مواجه می‌شود».

فعالین اصلاح طلب به گونه ای درباره سیاست خارجی و مذاکره با غرب سخن می گویند که گویا اصلا در سالهای گذشته مذاکره ای با کشورهای غربی صورت نگرفته است.

دولت روحانی با شعار تنش زدایی با جهان و مذاکره برد- برد و تعامل با دنیا روی کار آمد. آقای روحانی در سال 92، دولت آمریکا را «کدخدا»! نامید و تاکید کرد که «بستن با کدخدا راحت تر است».

دولت تدبیر و امید- دولتِ اصلاح طلبان- با همین رویکرد، مذاکره با 1+5 حول پرونده هسته ای را کلید زد. در این میان، در اقدامی بی سابقه پس از انقلاب، نه تنها وزرای خارجه دوکشور به دفعات با یکدیگر دیدار کرده و با هم قدم زدند، بلکه روسای جمهور دو کشور نیز به صورت تلفنی با یکدیگر گفت و گو کردند.

دولت روحانی علاوه بر این ارتباطات ویژه، به صورت پیش دستانه و یکطرفه تمامی تعهدات برجامی خود را اجرا کرد و آنقدر در اجرای تعهدات عجله داشت که حتی تعجب رسانه های غربی را در پی داشت.

قرار بود به واسطه این اقدامات، تحریم ها بالمره لغو شده و به تاریخ بپیوندد و آنچنان رونقی ایجاد شود که دیگر مردم به پول یارانه نیازی نداشته باشند. اما آیا چنین شد؟!

جریان اصلاح طلب با پاک کردن صورت مسئله، دوگانه های کاذبی همچون «موافق مذاکره- مخالف مذاکره» را ساخته و به آن پر و بال می دهد. این در حالی است که هیچکس مخالف مذاکره نیست و به عبارتی هیچکس از مذاکره نمی ترسد. بلکه مسئله اینجاست که مذاکره باید اولا از موضع اقتدار و تعامل دوسویه باشد و ثانیا نتیجه محور بوده و روند فرسایشی نداشته باشد.

این مواردی است که متاسفانه در دولت روحانی از آن غفلت شد. در آن دوره، وزیر خارجه در اظهارنظری عجیب گفت «امضای هر توافقی، بهتر از عدم توافق است»؛ در ادامه معاون وزیر خارجه گفت «امضای وزیر خارجه آمریکا برای ما تضمین است»، پس از آن رئیس جمهور گفت «من رئیس جمهور آمریکا را فردی مودب و باهوش یافتم» و «آمریکا قول داده است که به تعهداتش عمل کند» و «اروپا پشت ماست».

راه حل خروج از وضع موجود، بکارگیری دیپلماسی مقتدرانه و پرهیز از مذاکرات فرسایشی و توجه ویژه به توان عظیم داخلی و اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی و پرهیز از شرطی سازی اقتصاد و به عبارتی، پرهیز از گره زدن معیشت مردم به سیاست خارجی است.

** سانسور مانور ارتش در روزنامه بزک کننده غرب

روز جمعه- 9 مهرماه- رزمایش فاتحان خیبر نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نزاجا، ارزیابان ستاد کل نیروهای مسلح و مسئولین استانی در منطقه عمومی شمال غرب کشور برگزار شد. این رزمایش پیام بسیار مهمی دارد و مخاطب آن علاوه بر دولت آذربایجان، دولت های آمریکا، انگلیس، ترکیه و رژیم اسرائیل هستند.

با اینکه این رزمایش بازتاب وسیعی در رسانه های داخلی و خارجی داشت، اما روزنامه شرق در صفحه اول روزنامه هیچ اشاره ای به این رویداد بسیار مهم نداشت و آن را سانسور کرد.

قطعا کاخ سفید، ملکه و دولت انگلیس و سران رژیم اسرائیل از این رزمایش مقتدرانه، آشفته و عصبی شده اند. اما سوال اینجاست که چرا یک روزنامه داخلی همراستا با سیاست های کاخ سفید و همپیمانان واشنگتن، این رزمایش را سانسور می کند؟!

 رزمایش فاتحان خیبر پیام بسیار مهمی داشت و قطعا صدایش در باکو و آنکارا و مهم‌تر از این دو در تل‌آویو و لندن و واشنگتن شنیده شده است.

لازم به ذکر است که روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» نماینده عضو فراکسیون امید در مجلس دهم- در شماره 8 مهرماه در یادداشتی تأمل برانگیز با عنوان «باکو را از خود نرانیم» به قلم «افشار سلیمانی» سفیر اسبق ایران در باکو نوشته بود:«گویا چه در مرکز و چه در محل نمایندگی ما در باکو، توجه چندانی به مطالبات دولت جمهوری آذربایجان نشده و این اهمال باعث ایجاد نوعی سوءبرداشت و اختلاف‌نظر میان دو طرف شده است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشته بود:« آقای علی‌اف ادعا کرده که ایران تا پیش از آزادسازی مناطق تحت اشغال ارمنستان، رزمایشی در این منطقه انجام نداده، حالا که جمهوری آذربایجان خاک خود را آزاد کرده، این رزمایش‌ها برگزار شده است. به گمان من این بیش از آنکه اظهارنظر تند علیه ایران باشد، احساس تهدید از سوی ایران است. من معتقدم که نباید اجازه دهیم که در باکو احساس تهدید از سوی ایران ایجاد شود. باید روشی در پیش گرفته شود که به جای ریختن بنزین بر آتش التهابات اخیر، به دنبال ریختن آب بر آتش باشیم».

برچسب‌ها